Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța La 19 ani, Constantin Grameni a marcat primul său gol în Liga 1. „Un vis devenit realitate” (GALERIE FOTO)

ro

21 Feb, 2022 00:00 3359 Marime text
 

 
  • După ce, în luna aprilie a anului 2021, a debutat în Liga 1, Constantin Grameni a bifat acum o nouă premieră în cariera sa.
  • Victoria cu 8-2 reușită în deplasare cu Academica Clinceni este prima din istorie în care Farul a marcat opt goluri într-un meci oficial în prima divizie.
  • În acest meci, Gabriel Iancu a jucat pentru a 150-a oară în Liga 1, iar Rabu Boboc s-a aflat la partida cu numărul 100.  
 
În partida Academica Clinceni - Farul Constanța 2-8 unul dintre golurile „marinarilor” i-a aparținut tânărului mijlocaș Constantin Grameni (19 ani), care a punctat în premieră în Liga 1 cu această ocazie.  
 
„Pentru asta m-am apucat de fotbal, de când eram mic. E un vis devenit realitate. Este o onoare pentru mine să îmbrac tricoul Farului. M-am apucat de fotbal la Farul, la patru ani și jumătate. Să joc în Liga 1 pentru Farul e o mândrie. La stadion m-a dus prima dată tatăl meu, mergeam cu el la meciuri la arena din strada Primăverii. Mă uitam la jucătorii de pe teren și visam să fiu și eu acolo, ceea ce s-a întâmplat. După gol, primul care m-a felicitat a fost Mister, apoi colegii”, a declarat Constantin Grameni, la Farul TV.
 
Titularizat într-un meci cu UTA
 
Jucătorul a debutat în Liga 1 în aprilie 2021, fiind trimis pe teren în minutul 78 al meciului FC Botoșani - FC Viitorul Constanța, scor 1-0. În aceeași lună a anului trecut, la două săptămâni de la debut, Dina a susținut și primul său meci ca titular la echipa de pe litoral, în partida UTA - FC Viitorul 1-0, din turneul play-out, în care mijlocașul a fost integralist. „Cred că Grameni este singurul câştig din seara aceasta”, a spus după meci antrenorul Cătălin Anghel. Născut la 23 octombrie 2002, Grameni este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a devenit campion național de juniori U-19 și U-17.   
 
„Ne putem clasa pe podium”
 
Acum a venit și vremea primului gol pentru echipa constănțeană în Liga 1. „Nu ne așteptam să câștigăm la acest scor, dar am fost serioși, am jucat la fel 90 de minute și de aici diferența mare de pe tabelă. Luni, susținem o finală pentru accederea în play-off. Trebuie să batem ca să ne distanțăm de FC Argeș, iar apoi să o luăm pas cu pas. Vrem să facem maximum de puncte în meciurile care au mai rămas de jucat în sezonul regular, aceasta însemnând să învingem și FCSB, ca să ne luăm revanșa față de înfrângerea din tur. Suporterii ne sprijină foarte mult. Când avem galeria aproape, e un impuls pentru noi. Îmi doresc să intrăm în play-off, iar apoi să ne situăm cât mai sus. Ne putem clasa pe podium. Când câștigăm, e mereu o atmosferă bună la echipă”, a mai spus Dina Grameni, conform sursei citate.
 
Prima victorie în care au marcat de opt ori în Liga 1
 
Victoria cu 8-2 reușită în deplasare cu Academica Clinceni este prima din istorie în care Farul a marcat opt goluri într-un meci oficial în prima divizie. Cea mai mare diferență în favoarea „marinarilor” într-o partidă oficială în primul eșalon s-a consemnat însă pe 25 noiembrie 1995, când, la Constanța, formația de pe litoral se impunea cu 7-0 împotriva Politehnicii Iași, în etapa a 17-a din acel sezon.
 
„Îmi doresc mult mai mult de la mine”
 
Cele opt goluri din partida cu Clinceni au fost reușite de șapte jucători, printre care și Radu Boboc, acesta susținând cu acest prilej al 100-lea său meci în Liga 1. Boboc a marcat după o combinație cu Eduard Radaslavescu.
 
„Am tratat meciul foarte serios, ne bucurăm de victorie și de cele opt goluri. Nu ne așteptam la o așa diferență, dar am intrat foarte concentrați și am făcut un meci foarte bun. Sunt un jucător căruia îi place să urce în atac, mă bucur că am reușit să marchez după o perioadă mai lungă. Dar îmi doresc mult mai mult de la mine, am nevoie de timp, pentru că am lipsit o perioadă lungă. Am nevoie de minute și ușor-ușor voi ajunge la forma mea cea mai bună. Îmi place să joc mai mult în defensivă, am evoluat mai mult acolo, dar la juniori jucam și mijlocaș ofensiv, așa că nu e nicio problemă, evoluez unde mă pune Mister. Ne gândim acum la meciul cu FC Argeș și tot așa în continuare. Sperăm să strângem cât mai multe puncte și să legăm victoriile. Trebuie să tratăm la fel orice partidă. E o atmosferă foarte bună la echipă, dată de rezultate. Sprijinul fanilor contează foarte mult. Îi așteptăm alături de noi în număr cât mai mare. Îmi propun să mai înscriu în acest sezon și să dau pase decisive, căci am nevoie. Sper să joc din ce în ce mai bine de la meci la meci”, a menționat Radu Boboc, pentru Farul TV. 
 
„Am și uitat cât a trecut de la ultimul meu gol” 
     
Marcator contra echipei Academica Clinceni, pentru prima dată de la revenirea pe litoral, a fost și mijlocașul Dragoș Nedelcu, după cum partida de la Giurgiu a fost a 150-a în Liga 1 pentru Gabriel Iancu, un alt fotbalist care s-a întors la Constanța.
 
„Mă bucur mult că am reușit să facem un meci bun și să câștigăm. Am și uitat cât a trecut de la ultimul meu gol, dar mă bucur foarte mult că am reușit să-mi ajut echipa. Îi mulțumesc lui Ciobanu pentru asist și sper să continuăm pe aceeași linie. Îmi doresc foarte mult să luăm cele trei puncte în meciul următor, iar, după ce ne vom asigura calificarea în play-off, ne putem fixa noi obiective în noul campionat, căci asta este turneul play-off. Muncesc foarte mult, iar, când Mister mă va vedea că sunt pregătit, sunt sigur că îmi va acorda 90 de minute. În continuare, îmi propun să-mi ajut echipa foarte mult, dacă va fi și cu gol, foarte bine, dacă nu important e să fac meciuri bune și să-mi aduc aportul la succesul echipei. Le mulțumesc suporterilor. Îi simt tot timpul alături de noi. Sunt fanatici, se aud mereu și ne împing de la spate. Îmi doresc să vină în număr cât mai mare împotriva Argeșului, avem nevoie de ei. Sunt sigur că împreună vom aduce victoria la Constanța”, a punctat Dragoș Nedelcu, pentru Farul TV. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Fotbalistul Virgil Ghiță, de la Farul Constanța, pe locul trei într-un clasament al fundașilor Under-23 din Europa
 
Farul Constanța
Victima preferată a golgeterului Jefte Betancor este Academica Clinceni. I-a dat cinci goluri (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii