Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta despre Eliza Samara „Nu trebuie să fii din China ca să ieşi campion european“

ro

15 Oct, 2015 00:00 3140 Marime text


Prim-ministrul României, Victor Ponta, a primit ieri delegaţia tenisului de masă feminin care a adus medalii de la Campionatul European de la Ekaterinburg. Printre cei convocaţi s-au numărat şi reprezentanţii Constanţei: selecţionerul echipei naţionale, Viorel Filimon, şi jucătoarele Eliza Samara (care a urcat de trei ori pe podium, la simplu cucerind aurul) şi Cristina Hârâci. La întâlnirea care a reliefat importanţa rezultatelor româneşti de la întrecerea continentală a participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.
 
„Vreau să păstrăm această tradiţie de a-i felicita, dincolo de a-i premia - cu premierea am înţeles că s-a rezolvat - pe sportivii români care obţin rezultate excepţionale. Felicitări Federaţiei şi întregii echipe şi, bineînţeles, campioanei europene. Am glumit că nu trebuie să fii din China ca să ieşi campion european. Cred că este o excepţie cu care ne mândrim. Evident, ca şi Gabi Szabo, îmi pun speranţe că, la Rio, deşi va fi foarte greu, poate reuşim să avem un rezultat foarte bun. În aceste zile, sigur, atenţia mass-media a fost mai degrabă spre echipa de fotbal, care s-a calificat la Campionatul European, spre echipa de rugby, care a venit de la un Campionat Mondial, dar campioni europeni, din păcate, nu avem foarte mulţi“, a spus Victor Ponta, potrivit gov.ro. „Ai făcut o Românie fericită“, i-a transmis Elizei Samara Gabriela Szabo.

Pentru performanţele de la Ekaterinburg, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat suma de 318.162 de lei, astfel: pentru sportivi - 152.500 de lei, pentru antrenori federali - 88.812 lei, pentru personal tehnic şi specialişti - 50.750 de lei, pentru antrenori / profesori care au descoperit şi iniţiat sportivii - 26.100 de lei.

Sursa foto: gov.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii