Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:59 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Becali, prezent la meci Formaţia Penitenciarului Poarta Albă s-a ţinut tare în amicalul cu Farul (galerie foto)

ro

12 Jun, 2015 00:00 4310 Marime text
Echipa de veterani a FC Farul şi formaţia de fotbal a Penitenciarului Poarta Albă s-au întâlnit, ieri, cu ocazia unei acţiuni simbolice, care a cuprins trei reprize a câte 20 de minute.
 
Triunghiularul s-a desfăşurat, pe teren redus, în complexul sportiv al FC Farul. Din lotul „marinarilor“ au făcut parte foşti jucători din diferite generaţii, care au alcătuit două echipe. Cele trei formaţii au jucat fiecare cu fiecare, echipa Penitenciarului (alcătuită din persoane private de libertate) înregistrând o victorie şi un egal în reprizele disputate.
Întâlnirile au fost arbitrate de Marcel Lică. Prezent la Constanţa, antrenorul Ioan Andone, fost tehnician la Farul în sezonul 1998 - 1999, a îmbrăcat tricoul Farului (cu numărul 4), însă, până la urmă, a rămas pe margine, nu a mai intrat în meci. Prima repriză s-a jucat şapte la şapte, Farul old-boys 1 având următoarea alcătuire: Ion Răuţă - Georges Mihai, Cristian Mustacă, Stelian Carabaş, Mihai Stere, Decebal Curumi, Adrian Pitu.

Cristian Mustacă s-a accidentat

Mai tineri, cu o condiţie fizică mai bună şi mai omogeni, adversarii „marinarilor“,  s-au impus cu 8-3, pentru veteranii Farului înscriind Pitu (2) şi Curumi. Penitenciarul a condus cu 3-0, 5-1 şi 8-2, unul dintre jucătorii săi marcând de patru ori. Pe parcursul reprizei, Cristian Mustacă s-a accidentat serios, la tendon, fiind înlocuit de Robert Manea. A doua schimbare a fost în poartă, Dumitru Sărăcin luându-i locul lui Ion Răuţă. La 8-2, Pitu a ratat un penalty, iar Manea a avut o bară. Printre persoanele de la Penitenciar care au participat la acţiunea de ieri s-a aflat şi Victor Becali. Adversarii „marinarilor“, care au venit la stadionul „Farul“ cu un lot de 13 jucători, au purtat în timpul meciului un echipament tricolor.

Adrian Senin, cu poftă de gol

A urmat disputa dintre echipele Farului, câştigată de „galbeni“ cu 3-1 (Adrian Senin 3 / Adrian Pitu). S-a jucat şase la şase, formaţia câştigătoare având alcătuirea: Ion Răuţă - Marian Dinu, Marius Axinciuc, Robert Manea, Adrian Senin, Gică Butoiu. De cealaltă parte, „albaştrii“ au evoluat cu: Dumitru Sărăcin - Stelian Carabaş, Georges Mihai, Mihai Stere, Constantin Funda, Adrian Pitu.

Au egalat de două ori

În ultima repriză (7 la 7) s-au întâlnit Penitenciarul şi a doua echipă a „marinarilor“ (Dumitru Sărăcin - Marian Dinu, Marius Axinciuc, Robert Manea, Adrian Senin, Constantin Funda şi Gică Butoiu). Scorul a fost egal, 2-2, Farul (care a condus cu 1-0 şi 2-1) punctând prin Adrian Senin şi dintr-un autogol. La 1-2, formaţia Penitenciarului a avut şi o bară. Farul a operat o schimbare, Carabaş în locul lui Manea.

Ştefan Petcu - „O acţiune bună şi un prilej de socializare“

„Am mai văzut echipa Penitenciarului Poarta Albă într-un amical, acum trei săptămâni, şi ne-am gândit să organizăm şi noi, veteranii Farului, o întâlnire cu ei. A fost o acţiune bună şi un prilej de socializare. Sperăm să mai facem asemenea meciuri cu ei, dacă le permite regulamentul. Adversarii noştri au avut un comportament frumos şi civilizat“, a declarat Ştefan Petcu, unul dintre organizatorii FC Farul old-boys, sprijinit de Sorin Tufan. „Întâlnirea amicală a avut loc la cererea echipei de old-boys a FC Farul. Noi desfăşurăm asemenea acţiuni în comunitate, cu o anumită frecvenţă şi cu diferite obiective, precum întărirea relaţiei cu comunitatea, socializare sau întărirea spiritului competiţional. Partida de astăzi (n.r. ieri) şi-a atins scopul“, a spus şi comisarul de penitenciare Emilia Topală, director adjunct pentru educaţie şi asistenţă psihosocială la Penitenciarul Poarta Albă. La final, toţi cei care au jucat s-au strâns pentru o poză de grup.

Triunghiular Farul - Dinamo - Dobrudja Dobrici

La acţiunea de ieri, au mai fost prezente la teren şi alte glorii ale „marinarilor“, precum Dumitru Antonescu, Ion Constantinescu, Mihai Turcu, Paul Peniu, Constantin Gache, Dima Tararache sau Tibi Curt. Veteranii Farului au în plan ca, în viitorul apropiat, să mai organizeze un triunghiular la Constanţa, la care, alături de ei, să participe echipele de old-boys de la Dinamo Bucureşti şi Dobrudja Dobrici (Bulgaria).

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • .. 12 Jun, 2015 18:14 Cati dintre cei prezenti sunt faristi cu adevarat?