Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triplu campion al României Pilotul Emil Ghinea se retrage din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă (Video)

ro

07 Sep, 2016 00:00 8661 Marime text
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, triplu campion naţional, a luat decizia de a se retrage din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, ediţia 2016, cu două etape înaintea finalului competiţiei. Sportivul de 37 de ani a concurat pentru ultima dată în acest sezon la etapa de la Teliu, unde a ocupat locul patru, iar la cursele de la Câmpulung şi Predeal, ultimele ale stagiunii, nu va mai participa.
 
La baza deciziei grele pe care a trebuit să o ia campionul au stat lipsurile financiare cu care se confruntă în competiţie, dar şi starea de oboseală fizică şi psihică la care a ajuns. Pilotul din Mangalia concurează în CNVC din anul 2011, iar în cele cinci ediţii la grupa H, clasa 3, a cucerit trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015). Emil Ghinea şi-a anunţat decizia renunţării printr-o postare pe Facebook, după etapa de la Teliu.

„No money, no rally!“

„Stop «joc»! Ar fi fost frumos ca acest rezumat să fie unul plin de optimism şi bucurie, pentru că l-am terminat cu maşina întreagă. Spun terminat întrucât anul meu competiţional s-a terminat la Teliu. Un traseu superb, însă aceste două zile petrecute aici m-au făcut să mă gândesc serios la mine, la familia mea, la situaţia financiară care lipseşte şi îmi îngreunează mersul la deal. Le mulţumesc partenerilor mei, puţini, dar de valoare, familiei, care mă suportă şi mă susţine necondiţionat, soţiei, care încă nu îmi arată preşul de la intrare pe post de saltea Dormeo. Sper că ne vom vedea şi anul viitor... No money, no rally!“, a postat pilotul pe reţeaua de socializare.

Nu a lipsit nici măcar o oră din competiţie

„În şase ani, nu am lipsit nicio etapă, nicio oră din competiţie, astfel că mi-a fost tare greu să iau această decizie, dar chiar nu mai pot. Parcă nici nu-mi vine să cred, însă asta e situaţia. Sunt obosit, iar toţi îmi spun că o să mă îmbolnăvesc. Bugetul insuficient şi oboseala fizică şi mentală m-au condus către această hotărâre. Nu mă mai pot concentra. În plus, am multă muncă acasă şi nu mai am timp de familie. Eu spun că, în cinci ani, am făcut o performanţă pentru Mangalia şi pentru judeţul Constanţa: trei titluri de campion şi două clasări pe locul secund. Le mulţumesc celor care mă ajută (prieteni şi parteneri), aşa puţini cum sunt“, a detaliat Emil Ghinea, prea puţin preţuit în judeţul Constanţa la adevărata sa valoare.

Pe locul doi la Sinaia

În ce priveşte ediţia viitoare a Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, pilotul campion din Mangalia este hotărât ca, „dacă la începutul anului nu voi beneficia măcar de 60% din buget, nu mă voi mai urca în maşina de curse“. Emil Ghinea pilotează un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), iar înainte de Teliu a concurat la etapa de la Sinaia, unde a ocupat locul doi. La Teliu, s-a confruntat cu mari probleme tehnice, care au fost remediate însă, „datorită echipei mele tehnice, formată din oameni extraordinar de buni. Şi graţie lui nea Radu Dumitrescu a mers maşina anul acesta“.
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii