Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transferat de la FC Viitorul. „A fost dorit insistent“ Alexandru Cicâldău va purta la CSU Craiova numărul 10 pe tricou

ro

07 Jul, 2018 00:00 3204 Marime text
Fosta campioană a României, FC Viitorul, a încheiat stagiul din Polonia şi cu această ocazie şi seria meciurilor amicale din această vară, urmând ca joi, 12 iulie, să dispute, în deplasare, prima manşă din turul 1 preliminar al Europa League, cu echipa luxemburgheză Racing Union FC.
 
În cele opt confruntări de verificare (primul la Constanţa, restul în Polonia), echipa de pe litoral a înregistrat şase victorii şi două înfrângeri, golaveraj 24-13: 5-0 (Stoica 38, Florescu 51, Lyes 57, Chera 78, Pitu 90+3) cu Zimbru Chişinău (la Ovidiu), 7-0 (Cicâldău 23, Vînă 30, Ciobanu 55, Florescu 58, Iacob 67, Țîră 80 şi 83) cu Daleszyce Spartacus, 2-0 (Tîră 12, Cicâldău 82) cu Znicz Pruszków, 2-1( I. Hagi 54, Drăguş 67) cu Jagiellonia, vicecampioana Poloniei, 3-2 (Iacob 4, Lyes 29, autogol 83) cu Podbeskidzie Bielsko, 3-1 (Houri 14, Iacob 40, Neciu 47) cu Radomiak Radom / 0-4 cu Zaglebie Sosnowiec şi 2-5 (I. Hagi 21, Voduţ 81) cu Legia Varşovia, campioana Poloniei. FC Viitorul a revenit la Constanţa ieri. 

„Ne gândim la toate“

 „Suntem mulţumiţi de condiţiile de pregătire din Polonia şi de cum ne-am antrenat. În pregătire, scopul e ca jucătorul să ajungă în formă foarte bună. Începem devreme sezonul, cu turul de calificare din Europa League, şi ne gândim la toate. Am adus mulţi jucători în cantonament, ca să-i vedem şi să-i cunoaştem bine. Lăsând la o parte un rezultat sau două, care ne-au arătat că mai avem de muncit, în rest arătăm destul de bine. Şi în acest an, vrem să facem o echipă competitivă şi să jucăm un fotbal bun. Să intrăm în play-off şi să mulţumim lumea. Suntem încă în formare, în pregătire. Mai avem timp, dar, în mare, sunt mulţumit de cum arătăm. Faza ofensivă o facem destul de bine, mai avem de lucrat la aspectul defensiv. Când vom arăta şi mai bine fizic, jocul va creşte şi mai mult. Am luat mulţi copii în pregătire şi mai avem şi acasă. Cu siguranţă vom propune şi în acest an jucători noi din pepinieră. Trebuie să muncim mult, să dovedim şi în acest an că suntem o echipă valoroasă. Mai pot exista plecări şi veniri până la începerea campionatului. Ideea noastră e să nu slăbim, chiar dacă pleacă unul sau altul“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Era momentul să facă un pas în faţă

Din lotul pentru noul sezon nu va mai face parte mijlocaşul Alexandru Cicâldău, achiziţionat de CSU Craiova. „Politica noastră nu s-a schimbat, dacă e o oportunitate bună pentru jucător şi club, îi dăm drumul. Era momentul ca Cicâldău să facă un pas în faţă. A fost dorit insistent de Craiova. Cred că a făcut un pas important, echipa din Bănie joacă un fotbal bun, are un stadion frumos şi suporteri înfocaţi. Există toate ingredientele ca el să crească şi mai mult. Depinde de el. Îi mulţumim, a fost la noi de mic. Nu e uşor să te desparţi de echipă, la primul transfer, dar aşa e viaţa. Îi urez baftă“, a spus Gică Hagi.

Produs al Academiei Hagi

„FC Viitorul şi CS U Craiova au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Alexandru Cicâldău, care din noul sezon va îmbrăca tricoul echipei din Bănie. În vârstă de 21 de ani, Alexandru Cicâldău este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a cucerit titlurile naţionale la grupele de juniori, iar apoi titlul de campion al Ligii 1, cu FC Viitorul, în sezonul 2016/2017. În ultimul sezon a evoluat în 34 dintre cele 36 de meciuri din Liga 1, în care a marcat 1 gol şi a oferit 4 pase decisive. FC Viitorul îi mulţumeşte pentru evoluţiile în tricoul negru-albastru şi îi urează mult succes în continuare!“, este mesajul fostei campioane a României.

Contract pe patru ani

Sub titlul „Alexandru Cicâldău, jucătorul Ştiinţei pentru patru ani!“, pe pagina de Facebook a CSU Craiova se arată: „Îi urăm bun venit în familia Universităţii Craiova fotbalistului care va purta tricoul cu numărul 10 şi îi dorim cât mai multe performanţe în tricoul alb-albastru! Născut pe data de 8 iulie 1997 la Medgidia, noul mijlocaş central al echipei noastre are 1,78 m, este un fotbalist ambidextru şi cotat la 1,5 milioane de euro, conform website-ului de specialitate transfermarkt.com  În vârstă de doar 20 de ani, Alexandru Cicâldău a debutat în Liga 1 la începutul anului 2016 şi a obţinut titlul de campion naţional în sezonul competiţional 2016 / 2017. Acesta a izbutit să marcheze un gol şi să ofere patru pase decisive în primul eşalon al fotbalului românesc. Alexandru Cicâldău a evoluat, de asemenea, în loturile Under-18, Under-19 şi Under-21 ale României. A debutat în echipa naţională de fotbal a României pe data de 24 martie, într-un joc amical cu Israel, sub comanda lui Cosmin Contra, şi a fost titular în meciul cu Chile din luna mai“.

Ianis Hagi, mai bun de la zi la zi

Despre Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, se spune că e dorit de mai multe echipe, printre care şi AS Roma. „Ianis arată în fiecare zi foarte bine, ne bucurăm, vom vedea cât vom putea să-l ţinem. Cu cât stă mai mult cu noi, cu atât joacă mai bine. Dacă va veni vreo ofertă, o vom discuta“, a punctat Hagi. 

„Nu trebuie să dormim“ 

„Regele“ a spus că echipa sa trebuie să trateze foarte serios dubla cu echipa din Luxemburg. „În fotbal, cel mai greu e atunci când te crezi favorit, iar toate sunt în favoarea ta. Trebuie să fim atenţi şi să pregătim meciul foarte bine. I-am văzut deja pe adversari, au făcut progrese, dar suntem obligaţi să trecem turul, iar apoi vom vedea. Nu trebuie să dormim, ci să tratăm foarte serios dubla“, a mai spus managerul tehnic al FC Viitorul, echipă care, la debutul în noua ediţie a Ligii 1 va întâlni la Ovidiu Dunărea Călăraşi, formaţie nou-promovată. „A realizat lucruri deosebite în Liga a 2-a şi are cu un antrenor tânăr şi ambiţios“, a precizat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (CSU Craiova)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii