Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toți cei de la FC Farul Constanța sunt în șomaj tehnic, în urma crizei coronavirusului

ro

08 Apr, 2020 00:00 4370 Marime text

În urma crizei coronavirusului, care a paralizat și întreaga mișcare sportivă din România, toți cei de la FC Farul Constanța, fotbaliștii, membrii celorlalte staff-uri ale echipei și ceilalți angajați ai clubului sunt în șomaj tehnic. 

Jucătorii se află acasă și se pregătesc individual, după programele primite, așteptând reluarea activității. Când se vor antrena toți laolaltă, la stadion, încă nu se știe, cum nu se cunoaște încă ce se va întâmpla cu întrecerile interne, cum se vor derula în continuare. „Toți cei de la club suntem în șomaj tehnic. Nu puteam face altfel. Toți au înțeles situația. Sperăm să se încheie cât mai curând această pauză forțată. Vom vedea ce va fi. Deocamdată, e incertitudine. Însă eu sunt încrezător, nu m-am panicat. Jucătorii se pregătesc acasă, având legătură online cu antrenorii și preparatorul fizic. Am luat ca atare situația creată în urma crizei coronavirusului, respectăm indicațiile autorităților și așteptăm să vedem ce se stabili în continuare“, a declarat pentru ZIUA de Constanța Tiberiu Curt, managerul FC Farul.  
„În primul rând, Primăria, care era un pilon important în construcția echipei Farul, ne-a oprit finanțarea, așa cum era și normal, poate, întrucât înțeleg că nu numai la noi s-a întâmplat sau nu numai la noi se întâmplă. Odată cu prima ordonanță, ne-am oprit și noi activitatea. A venit această soluție care, într-o primă fază, ne-a salvat, acest șomaj tehnic, și pentru contractele de activitate sportivă. Nu pot spune că suntem foarte afectați, deoarece contractele noastre nu erau la un nivel foarte mare și atunci acest șomaj tehnic vine bine și îi ajută pe jucătorii noștri să primească salariul în continuare, iar diferența nu este foarte mare față de înainte. Toți oamenii din club sunt în șomaj tehnic. Dacă ar fi să luăm și contractele de activitate sportivă, sunt aproape 100 de oameni care lucrează la Farul astăzi și a trebuit să-i băgăm pe toți în șomaj tehnic. Nu au fost probleme, am rămas plăcut surprins să văd că oamenii sunt solidari și înțeleg. Am adus la Farul în conducere niște oameni responsabili care, în mare parte, nu duc grija zilei de mâine, sunt în asentimentul meu și au înțeles de îndată. Secretarul general și președintele au făcut 100 de documente și s-au trecut singuri în șomaj tehnic“, a precizat prin Skype la gsp.ro și Ciprian Marica, unul dintre finanțatorii FC Farul.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Mesaj afișat la stadionul „Gheorghe Hagi“ „Prima linie de apărare. Medici cu măști sanitare. Mulțumim! Suporterii cu fulare“ (galerie foto)

„Aveți grijă de voi și de cei dragi!“ Cum se antrenează acasă fotbaliștii de la Farul Constanța (galerie foto)

FC Farul Constanța Marcel Lică - „Împreună, cu răbdare, dragoste și credință, vom învinge coronavirusul!“ (video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii