Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)

ro

13 Apr, 2017 00:00 10252 Marime text
Constănţenii Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu au alergat foarte bine, încadrându-se fără probleme în termenul-limită de 48 de ore, la ultramaratonul montan „100 miles of Istria“, care s-a desfăşurat în Croaţia. 
 
A fost o competiţie extrem de solicitantă, la care competitorii au avut de parcurs, într-o alergare continuă, pe un traseu dificil, 173 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de peste 7.200 de metri! Bogdan Ofiţeru (30 de ani) a realizat un timp foarte bun, 27 de ore, 45 de minute şi 19 secunde, care, crede Mihai Nenciu, nu va fi doborât prea curând de un constănţean.
 
„Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani! Singurul atlet constănţean care poate să doboare această performanţă este tot el“, a spus Mihai Nenciu. „Asta înseamnă să fii supraom. Numai oamenii cu un suflet atât de mare pot realiza minuni. Mă înclin, Bogdan Ofiţeru!“, l-a apreciat pe atlet, pe Facebook. un prieten, care a adăugat hashtag-ul #supermanexistă.

Aventura de a se descoperi pe ei înşişi

Întrecerea din Munţii Croaţiei face parte din calendarul competiţional Ultra World Trail Tour, ce înglobează cele mai grele 22 de curse de alergare montană din lume. „Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi care m-au felicitat! Sper ca şi pe viitor să reuşesc să merg din ce în ce mai bine, să pot să duc numele oraşului Constanţa şi al României cât mai departe“, a precizat Bogdan Ofiţeru. „Nu au fost mai mult de 30 de ore de alergare, ci mai mult de 30 de ore de aventură. Aventura de a ne descoperi pe noi înşine şi de a afla de ce suntem capabili“, a mai spus Mihai Nenciu (37 de ani), care a parcurs distanţa în 39 de ore, 25 de minute şi 52 de secunde. Cei doi prieteni au concurat în Munţii Croaţiei purtând numerele 237 (Bogdan Ofiţeru) şi 266 (Mihai Nenciu). „Acestea sunt numerele câştigătoare, dar nu la Loto, ci la alergare! Hai, România!“, a postat pe Facebook Mihai Nenciu.
 
Sursa foto: Facebook (Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu)

Citeşte şi:

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Istria”: „Simt furnicături şi în pleoape!” (galerie foto)
 
Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, aventuri în Munţii Croaţiei: Doi temerari din Constanţa îşi forţează limitele la „100 miles of Istria” (galerie foto)
 

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii