Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:48 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

ro

17 Jun, 2017 00:00 4974 Marime text
Sportivul constănţean Mihai Nenciu (37 de ani) a rămas cu amintiri de neuitat din expediţia pe care a efectuat-o în Munţii Himalaya, alături de doi prieteni la fel de temerari, Bogdan Ofiţeru (30 de ani) şi Nicu Rotaru (42 de ani), sportivi şi ei.
 
„16 zile, mai mult de 200 km parcurşi pe jos, trei vârfuri de peste 5.600 m, trei trecători montane aflate la o altitudine mai mare de 5.300 m, o aventură incredibilă într-un loc absolut fabulos! Unde? În Himalaya, acolo unde poţi să atingi norii cu mâna şi unde există mai mult cer decât pământ!“ a postat pe Facebook Mihai Nenciu, la finele expediţiei. „Aventura nepaleză s-a încheiat. A fost fabulos!“, a mai arătat Mihai, după ce constănţenii au părăsit capitala statului Nepal, Kathmandu, întorcându-se acasă. În drumul spre România, prima oprire a fost la Dubai, unde, la ora 3.30, erau 37 de grade Celsius!

Expediţia din Munţii Himalaya la care au participat Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru a fost ca un preambul al îndrăzneţului lor proiect, prin care ar vrea să atingă, pe parcursul mai multor ani, cele mai înalte şapte vârfuri muntoase ale lumii. 

Primul vârf pe care vor să urce în cadrul proiectului (în luna august a acestui an) este Elbrus (din Rusia), cel mai înalt din Europa (5.642 m). Celelalte ţinte sunt Kilimanjaro (Uhuru Peak - 5.895 m, Tanzania - Africa), Aconcagua (în munţii Anzi - 6.960 m, Argentina - America de Sud), Denali (6.194 m, în statul Alaska din SUA - America de Nord), Vinson (4.892 m - în lanţul muntos Sentinel Range - Antartica), Kosciuszko (2.228 m - face parte din masivul Snowy Mountains, din statul New South Wales - Australia) şi, la final, cel mai înalt vârf al lumii, Everest (8.848 m - în munţii Himalaya, pe graniţa dintre Nepal şi Tibet).
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Expediţie constănţeană, în Munţii Himalaya: La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto + video)

Temerara expediţie constănţeană: Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru încep aventura în Munţii Himalaya (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii