Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

ro

09 Jun, 2017 17:44 3919 Marime text
Sportivul Mihai Nenciu, din Constanţa, a postat astăzi pe Facebook o fotografie a sa din tabăra de bază de pe Everest, cel mai înalt vârf muntos din lume (8.848 m), aflat în munţii Himalaya, pe granița dintre Nepal și Tibet). 

Împreună cu alţi doi constănţeni temerari, Bogdan Ofiţeru (30 de ani) şi Nicu Rotaru (42 de ani), Mihai Nenciu (37 de ani), se află de mai multe zile într-o expediţie himalayană, în perspectiva încercării lor de a atinge cele mai înalte şapte vârfuri muntoase ale lumii, într-o expediţie în premieră pentru România, în cadrul proiectului „Seven Summits”.    

Îndrăzneţul proiect se întinde pe mai mulţi ani, iar în primă fază cei trei au plecat în Munţii Himalaya, pentru o serie de teste. Pe 5 iunie, Mihai Nenciu a mai postat imagini din cadrul expediţiei, cu mesajul „Nangkar Tsang, 5.616 m. Aventura continuă! Povestea merge mai departe! Hai Romănia!“.
  
Primul vârf pe care vor să urce în cadrul proiectului (în luna august a acestui an) este Elbrus (din Rusia), cel mai înalt din Europa (5.642 m). Celelalte ţinte sunt Kilimanjaro (Uhuru Peak - 5.895 m, Tanzania - Africa), Aconcagua (în munţii Anzi - 6.960 m, Argentina - America de Sud), Denali (6.194 m, în statul Alaska din SUA - America de Nord), Vinson (4.892 m - în lanţul muntos Sentinel Range - Antartica), Kosciuszko (2.228 m - face parte din masivul Snowy Mountains, din statul New South Wales - Australia) şi, la final, cel mai înalt vârf al lumii, Everest.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii