Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

ro

04 Jan, 2019 00:00 3623 Marime text
Temerarul atlet constănţean Bogdan Ofiţeru a respectat şi în 2019 obiceiul său de a înota în Marea Neagră la început de an. Apa a fost rece ca gheaţa, însă aceasta nu a contat pentru tânărul sportiv, celebru şi pentru participările sale la alergări pe distanţe mari, la ultramaratoane montane, dar şi pentru expediţia din Munţii Himalaya, la care a luat parte alături de Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru.
 
„Apa a fost foarte rece. Nici ca-n Hymalaya, dar nu departe de cât se înregistrează acolo. Cam patru grade Celsius. Când am avut primul contact cu apa, mi-au «paralizat» picioarele. Dimineaţa, mi-am făcut antrenamentul zilnic de alergare, zece kilometri, iar după prânz am făcut baia. Cred că am vreo zece ani de când tot intru iarna în mare. În această toamnă şi iarnă nu prea am intrat, că am cam fost plecat. E prima dată în această iarnă când intru. Altfel, fac baie în mare de trei - patru ori pe lună în sezonul rece, în fiecare lună: noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie… În martie intru şi mai des. Pentru mine, e şi ca o terapie pentru picioare, în urma alergării. Unii se bagă în cazane pline cu greaţă, eu prefer să intru în mare, cu totul“, a declarat Bogdan Ofiţeru.
 

Cursă de alergare de 24 de ore în Grecia

 
În această lună, pe 18, sportivul constănţean va participa la o cursă de alergare de 24 de ore, în Grecia, în cadrul unui festival internaţional de ultramaraton. Cu acest prilej, Bogdan va încerca să-şi facă baremul de participare la Campionatul Mondial de 24 de ore, care se va desfăşura în Franţa, în luna octombrie. „În Grecia, ţinta e să fug peste 200 de kilometri. Cea mai scurtă distanţă de calificare ar fi 200 de kilometri. Să vede însă ce vom întâmpina la faţa locului. Anul trecut, în Franţa, la o cursă similară, mi-am făcut baremul pentru Europene. Acesta era de 175 de kilometri, iar eu am parcurs 192 de kilometri oficial şi 217 neoficial. În afară de cursa din Grecia, mai sunt şi alte prilejuri de calificare la Mondiale: cursa de la Timişoara (la finele lunii mai), iar prin martie ar mai fi ceva la Belgrad“, a punctat Bogdan Ofiţeru.
 

S-a înscris şi la Ultra-Trail du Mont-Blanc

 
Totodată, sportivul din Constanţa s-a înscris la Ultra-Trail du Mont-Blanc şi aşteaptă rezultatul tragerii la sorţi. „Nu am mai luat însă cursa lungă, am zis să o iau cu paşi mai mici. Rezultatele tragerii la sorţi se vor publica în 11 ianuarie. Dacă mă trag la sorţi, se desfăşoară procedura în continuare. Anul acesta, va mai fi şi Campionatul Mondial de 50 km alergare pe şosea, de la Braşov. Este cea mai scurtă probă din cadrul ultraatletismului. Va fi o cursă de calificare pentru îndeplinirea baremului (pe care voi încerca să-l fac la maratonul de la Cluj), dar şi alte criterii“, a mai spus Bogdan Ofiţeru.
 

 
 
Citeşte şi:
 
Atletul Bogdan Ofiţeru a făcut baie în mare în decembrie

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)    

Editorial Fără să suferi, nu poţi deveni campion   

„Visul meu de când eram copil“ Atletul Bogdan Ofiţeru, din Constanţa, şi recordul pe care l-a stabilit în Legiunea Străină
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii