Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul face apel către suporteri Sorin Mihăilescu - „Am ajuns la fundul sacului. În cont mai avem 3,60 de lei!“

ro

07 Apr, 2017 00:00 3947 Marime text
Sorin Mihăilescu, membru în Comitetul Director al SSC Farul Constanţa, a făcut ieri un apel legat de situaţia financiară a clubului, în condiţiile în care în contul clubului a mai rămas o sumă infimă. 
 
„Fac încă un apel la suporteri, întrucât acest club trăieşte din cotizaţii. Am ajuns la fundul sacului. Banii pentru prima de sâmbătă nu-i avem, ar fi momentul să mai cotizeze şi ei. Un club fără bani nu poate exista. Am susţinut activitatea până acum cu banii din cotizaţii şi de la sponsori, dar clubul cheltuieşte în jur de 320 de milioane lunar. Faceţi un calcul câte luni au trecut şi o să vedeţi cam pe unde suntem. În cont mai avem trei lei şi şaizeci de bani. Se plătesc salarii, antrenorii, primele de meci. Sunt salariaţi opt jucători, doi antrenori şi directorul sportiv“, a spus Sorin Mihăilescu. 

De ce s-a despărţit clubul de Dani Popa 

Acesta a dezvăluit că despărţirea SSC Farul de mijlocaşul Dani Popa a avut la bază tot motive financiare. „Întrucât Dani Popa nu e din Constanţa, lui nu-i ajungeau banii, avea mai multe cheltuieli. Ni l-am dorit foarte mult, dar nu am putut suplimenta cât şi-ar fi dorit el. Acesta a fost de fapt motivul pentru care ne-am despărţit. Da, ştim că avea nevoie de bani, dar nu puteam face diferenţe foarte mari între el şi restul colegilor săi“, a arătat Sorin Mihăilescu.
 
Din pricina problemelor cu banii, clubul a stabilit cu jucătorii un nou termen de achitare a primelor. „Acum două săptămâni, s-a convenit cu echipa să nu plătim prima după fiecare meci, ci la şase zile după, tocmai pentru a avea timp să strângem banii. Indiferent cum va fi, chit că ne vom împrumuta, sper să facem rost de banii pentru prima de sâmbătă“, a precizat Mihăilescu.

600 de suporteri la Mihai Viteazu?

La meciul de sâmbătă, din etapa a 24-a a Ligii a 4-a, de pe terenul Victoriei Mihai Viteazu, care începe la ora 14.00, suporterii SSC Farul vor face deplasarea în coloană de maşini, plecarea de la Constanţa fiind prevăzută la ora 12.00. „Ne dorim să fim cât mai mulţi, dacă se poate 500 - 600. Eu văd acest meci vital. Am putea lua gura de aer necesară pentru a ne gândi în linişte la ultimele cinci partide de campionat. Cu puţin ajutor de la Băneasa (n.r. vice-lidera clasamentului, CS Năvodari, joacă în deplasare cu Gloria Băneasa), ne putem distanţa şi am putea tranşa promovarea din această etapă. Trebuie să ne organizăm ca la Eforie în privinţa deplasării şi a susţinerii. Vom avea o coloană de 60 - 70 de maşini. Ne dorim să ne comportăm aşa cum am făcut-o în tot judeţul. Când vorbesc de noi, toţi spun, nu ştiu din ce cauză, să nu creăm probleme. Veţi vedea însă şi la Mihai Viteazu că ne vom comporta civilizat, ca până acum. La terenul din această comună nu e tribună, astfel că vom sta într-un spaţiu din spatele porţii, efectiv pe câmp“, a precizat Sorin Mihăilescu.

Turneul depinde de finanţare 

Reprezentantul SSC Farul a mai spus că turneul amical pe care echipa suporterilor plănuieşte să-l organizeze la vară, la Constanţa, depinde de fondurile de care va dispune. „Vrem să invităm mai multe echipe de tradiţie din România plus două echipe ale suporterilor din Anglia şi Austria. Va trebui să aducem şi sponsori lângă noi, dar acest proiect va depinde foarte mult dacă vom obţine finanţarea de la Consiliul Judeţean. Până la urmă, e interesul comunităţii ca la Constanţa să vină nişte echipe cunoscute din ţară şi din străinătate. Se promovează astfel şi imaginea oraşului, şi a judeţului“, a spus Mihăilescu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii