Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivii de la Power Gym Constanța, medaliați la Campionatul Balcanic, la Speed Fit. România, campioană balcanică! (GALERIE FOTO)

ro

26 Apr, 2023 00:00 1836 Marime text

 
  • România a dominat competiția la Speed Fit, toate locurile de pe podium, atât la simplu (masculin și feminin), cât și la perechi mixte fiind ocupate de tricolori.
 
Campionatul Balcanic de Culturism și Speed Fit (noua denumire a Fitness Challenge), de la Skopje (Macedonia de Nord), i-a adus României titlul suprem, cel de campioană balcanică pe echipe, în urma cuceririi a 43 de medalii (16 de aur, 13 de argint și 14 de bronz).
 
„Tocmai am trecut cu brio de prima competiție internațională. Din zece țări participante la Campionatul Balcanic, sportivii noștri au fost cei mai buni. Lotul național al României a dovedit că 2023 va fi anul nostru. Felicitări tuturor participanților“, a fost mesajul lui Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.
 
La zestrea de medalii a României au contribuit (la Speed Fit - Silver Level) și sportivii de la ACS Power Gym Constanța, club sportiv al cărei președinte, Dan Pandelea, este antrenorul coordonator al lotului național de Speed Fit. Astfel, Elena Novac a devenit vicecampioană balcanică la individual și la perechi mixte, alături de Cosmin Mărcuță. Acesta a cucerit și o medalie de bronz, la individual. Camelia Ștefan, și ea de la Power Gym, a urcat pe treapta a treia a podiumului la individual, dar și la perechi, alături de Andrei Apetrei, de la Știința Miroslava. Tricolorii au cucerit și trei medalii de aur, prin Lucian Popa (CSM Iași), Oana Vasilescu (Retro Gym Tg. Mureș) - la individual și prin cei doi la perechi, dar și o medalie de argint, grație lui Andrei Apetrei, la individual.  
 
România a dominat competiția la Speed Fit, toate locurile de pe podium, atât la simplu (masculin și feminin), cât și la perechi mixte fiind ocupate de tricolori, care s-au clasat și pe locurile 4 (la perechi mixte și la individual masculin), și pe locurile 4 și 5 la individual feminin.
 
Începând din 2023, Fitness Challenge a devenit Speed Fit, competițiile oficiale desfășurându-se sub această titulatură. După cum se arată în Regulamentul Federației Române de Culturism și Fitness, IFBB Fitness Challenge / Speed Fit constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute. „Sunt stabilite categorii, iar sportivii concurează între ei demonstrând performanța fizică maximă. Competiția este dedicată sportivilor care prioritizează performanța musculară în detrimentul competiției bazate exclusiv pe mușchi și lipsa grăsimii corporale. La individual, cupluri și pe echipe, competițiile se pot desfășura în circuitele Gold și Silver, în funcție de disciplinele deschise de organizator“, menționează sursa citată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness)
 
Citește și:
 
Elena Novac, locul 1 mondial la Fitness Challenge în 2022
După titlul de campioană europeană la individual, îl vrea și pe cel similar mondial

 
Reprezentanți ai Constanței, printre laureații Galei sportivii anului 2022 a Federației Române de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii