Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şocul optimilor de la Australian Open Simona Halep o înfruntă luni pe legendara Serena Williams. Hai, Simona!

ro

21 Jan, 2019 00:00 1778 Marime text
Şocul optimilor de finală de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se dispută luni, 21 ianuarie, de la ora 10.00 (ora României), în direct la Eurosport, între Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) şi americanca Serena Williams (37 de ani, 16 WTA). Un meci aşteptat cu mare interes, între prima jucătoare a lumii la acest moment, constănţeanca Simona Halep, deţinătoare a unui titlu de Mare Şlem, şi legendara Serena Williams, care a triumfat până acum de 39 de ori în turneele de Grand Slam!
 
În turul precedent, Simona a învins-o, la capătul unei evoluţii foarte bune, pe sora mai mare a Serenei, Venus (36 WTA), scor 6-2, 6-3, în vreme ce Serena a trecut cu 6-2, 6-1 de Dayana Yastremska (Ucraina, 57 WTA). Pentru Simona va fi o provocare deosebită acest meci. Are şansa de a le învinge în acelaşi turneu (şi de Grand Slam), una după alta, pe surorile Williams, o performanţă pe care au reuşit-o puţine sportive din circuitul mondial! În plus, Serena o domină pe Simona la capitolul întâlnirilor directe, 8-1, iar constănţeanca, cea care e ea acum regina tenisului, e încrezătoare şi are ambiţia să realizeze a doua victorie contra americancei. Singurul succes al româncei de până acum în duelurile cu Serena a fost obţinut în 2014, la Turneul Campioanelor, un 6-0, 6-2 fără drept de apel.
 

A câştigat de şapte ori la Australian Open

 
Legendă a tenisului, numărul unu mondial o lungă perioadă, o jucătoare extrem de puternică fizic, cu lovituri nimicitoare, Serena Williams nu mai are nevoie de nicio prezentare. Deţine în palmares 39 de titluri de Grand Slam (23 la simplu, 14 la dublu feminin şi două la dublu mixt) şi patru medalii olimpice (trei la dublu feminin şi una la simplu). În proba individuală de la Australian Open, Serena a triumfat de şapte ori, în 2017, 2015, 2010, 2009, 2007, 2005 şi 2003! În cariera sa de până acum a cucerit peste 88 de milioane de dolari.
 

Cea mai grea tragere la sorţi

 
„Serena nu mă mai intimidează ca în urmă cu câţiva ani. Acum e doar o adversară. Va fi o mare provocare pentru mine. Trebuie să fiu inteligentă şi agresivă, să joc natural şi să am încredere. E grozav de fiecare dată când o am de cealaltă parte a fileului pe Serena. Din fiecare meci învăţ câte ceva. E cea mai grea tragere la sorţi pe care am avut-o până acum la un turneu de Mare Şlem. Nu vreau să vorbesc înainte despre cum ar fi dacă le-aş învinge pe surorile Williams la acelaşi turneu. Întâi să jucăm şi apoi să vorbim. Serena e cea mai bună jucătoare din lume. A câştigat foarte multe titluri de Grand Slam şi a ocupat mult timp locul întâi. Nu pot să mă compar cu ea la rezultate. Eu sunt acum numărul 1 în clasamentul WTA, dar Serena e cea mai bună din lume“, a declarat Simona Halep.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
„Bavo, Moniiiii!“ Adorabilă! Nepoţica Simonei Halep o felicită pe campioana din Constanţa pentru victoria de la Australian Open (video)

O altă veste bună pentru Simona Halep, după calificarea în optimi

Cum a felicitat-o FIFA pe Simona Halep pentru calificarea în optimi, la Australian Open 
 
 Simona Halep, calificată în optimi la Australian Open! A învins-o fără probleme pe Venus Williams și o va înfrunta pe Serena
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 20 Jan, 2019 22:40 Un meci foarte greu pentru Simona.Te iubim Simona.Maine toata Romania va fi cu tine.Da tot ce ai mai bun din tine.Lasa hataerii.Daca o invingi, drumul tau e clar.