Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, suspendată provizoriu. Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului

ro

21 Oct, 2022 18:05 1349 Marime text


Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a emis în comunicat în care arată că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce, la un test pe care l-a efectuat constănțeanca pe parcursul US Open 2022, în luna august, s-a constatat prezența în eșantionul A a unei substanțe interzise inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022, FG-4592 (Roxadustat).

Ulterior, și în proba B, solicitată de jucătoarea de tenis, s-a constatat prezența substanței respective.

ITIA este responsabilă pentru gestionarea și administrarea anti-doping în tenisul profesionist, în conformitate cu TADP 2022.
   

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis română în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătorului o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără un MAUT valabil).
 
Halep, locul 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce a concurat la US Open în august 2022. Eșantionul a fost împărțit în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.
 
Jucătoarea și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea în proba A. În timp ce este suspendată provizoriu, jucătoarea nu este eligibilă să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis organizate de organele de conducere ale sportului, se arată în comunicatul ITIA.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Simona Halep)
 
Citește și:

Simona Halep - „ Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii