Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Primarul a purtat accesorii speciale Radu Mazăre şi-a etalat talentele de înotător alături de Răzvan Florea (galerie foto și video)

ro

26 Jul, 2013 00:00 6471 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a înotat alături de Răzvan Florea la inaugurarea oficială a complexului de nataţie deschis la Constanţa de medaliatul olimpic, „Atena Swim Center”, eveniment care a avut loc ieri. La festivitate a fost prezentă şi Elena Frîncu, fosta directoare a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, care i-a propus primarului ca Răzvan Florea să fie declarat cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.

Oficiali ai sportului constănţean, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sportivi, antrenori, rude şi prieteni i-au fost alături lui Răzvan Florea, ieri, la inaugurarea „Atena Swim Center”. Nu a lipsit nici primarul Radu Mazăre, care i-a avut alături pe viceprimarii Gabi Stan şi Decebal Făgădău. Sosit la bazinul de nataţie de pe strada Avram Iancu nr. 21 la volanul maşinii sale de epocă, un „Morgan” roşu, decapotabil, Mazăre a avut o ţinută lejeră, de vară, în ton cu evenimentul: pantaloni scurţi de culoare roşie, tricou alb şi şlapi. „Răzvan este prietenul meu. Un sportiv cu rezultate de mare valoare, care a avut curajul să investească într-o afacere. Înainte de Revoluţie, în Constanţa erau bazine de înot, dar după 1990 acestea au fost transformate în săli de Bingo ori de nunţi. Iată însă că am evoluat cu toţii, piaţa a cerut, astfel că au apărut şi bazine de înot private, cum e cel al lui Răzvan, o investiţie pentru care merită felicitat. L-am ajutat, scutindu-l cât am putut de birocraţie (hârtii, hârţoage, PUZ-uri, PUD-uri, avize), altfel aştepta trei ani după hârţogăraie, atât de sofisticată şi de alambicată este birocraţia românească europeană”, a arătat Radu Mazăre. Primarul s-a declarat un om al sportului şi un amator de înot. „Nu se poate să ai o viaţă sănătoasă, relaxată mental, şi un trup sănătos fără să faci sport. Când nu mă dau cu zmeul, cu jetul, cu flybordul, când nu schiez sau când nu sunt cu altă jucărie, eu înot. În zilele fără vânt şi valuri, înot în mare, zilnic, cam 2,5 kilometri. Şi acum, după ce voi pleca de aici, voi merge să înot. Răzvan mi-a dat nişte lăbuţe speciale, nişte palmare speciale, ca să trag puţin mai tare. Este un sport extraordinar şi vă recomand să vă trimiteţi copiii la el, iar după aceea să veniţi şi voi să învăţaţi să înotaţi, ca mine, minimum o oră”, a declarat Radu Mazăre, după care a plecat să se schimbe pentru două lungimi de bazin alături de Răzvan Florea. Primarul a purtat un slip în culorile roşu şi galben (aceleaşi pe care le-a promovat când a lansat imnul staţiunii Mamaia, „Viva Mamaia”), şi-a pus lăbuţele şi palmarele primite de la Răzvan, plus ochelarii de înot, şi a parcurs relaxat 50 de metri în apă.

Cine este socrul său

„Acest bazin de înot este un vis vechi al meu, din anul 2004, care, din păcate sau din fericire, şi-a găsit concretizarea abia în anul 2013. Eu mi-am încheiat cariera în 2010 şi apoi am încercat să dezvolt cât mai mult acest proiect. Nu a fost uşor, iar cea care a dus greul a fost soţia mea, Oana. Este un bazin de dimensiuni semiolimpice (25 de metri), cu patru culoare, destinat atât celor mici, cât şi iubitorilor de mişcare din Constanţa care doresc să aibă o viaţă sănătoasă şi cât mai lungă. Printre persoanele prezente la inaugurarea oficială sunt multe care au jucat un rol important în cariera mea, dar şi în ce priveşte formarea mea ca om: reprezentanţi ai liceului şi ai facultăţii unde am învăţat foarte multe, Elena Frîncu, cea care mi-a fost ca o mamă, mentorul meu, sau Octavian Tileagă, antrenorul alături de care am realizat marile mele performanţe. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să duc la bun sfârşit acest proiect şi în special socrului meu (n.n. - Sorin Ştefănescu, patronului lanţului de magazine Toni’s Trade), fără de care nu puteam demara ridicarea acestui bazin”, a declarat Răzvan Florea.

Poster şi şampanie

La inaugurare au fost prezenţi, printre alţii, Elena Frîncu, Claudiu Teliceanu (directorul executiv al DJST Constanţa), Ilie Floroiu (directorul CS Farul), Mihai Orzan (directorul adjunct al Direcţiei), Octavian Tileagă, Dumitru Lungu (primul antrenor al lui Răzvan), Georgeta Handrea (ultima sa antrenoare) sau Gabi Culea (şeful salvamarilor). „Răzvan Florea scrie iar istorie pentru Constanţa. Ce i-a dat înotul, el dă înapoi acum cu dărnicie. Dragă fiule, sunt mândră de tine!”, a spus Elena Frîncu. Fosta şefă a sportului constănţean i-a dăruit medaliatului olimpic de la Atena, cu ocazia inaugurării, o sticlă de şampanie şi un poster uriaş, care-l înfăţişează pe Răzvan în bazin, cu mâinile ridicate a victorie, la finele unei curse câştigase, cu mesajul „Mulţumim, Răzvan Florea!”. Profitând de prezenţa primarului, Elena Frîncu i-a propus acestuia ca Răzvan să fie declarat cetăţean de onoare al Constanţei.

Între ce ore au acces adulţii

„Atena Swim Center” este destinat atât sportivilor de performanţă de la clubul lui Răzvan, Atena Sport Club, cât şi amatorilor, copii şi adulţi, care ştiu să înoate sau care acum învaţă. Managerul complexului este Florin Nicola. De iniţierea copiilor, de perfecţionare şi performanţă se ocupă şapte instructori (printre care şi Răzvan Florea), dar şi adulţii pot beneficia de instructor. Complexul de nataţie funcţionează tot timpul anului, de luni până duminică. Programul orar din cursul săptămânii este 07.00 - 22.30, iar cel de week-end 07.00 - 21.00. Adulţii pot intra la liber numai în trei intervale zilnice orare: 07.00 - 09.30, 11.00 - 14.30 şi 20.00 - 22.30. Complexul dispune de un bazin de înot cu lungimea de 25 de metri, cu patru culoare (lăţimea unuia fiind de 2,35 m). Pentru cei mici există o mini-piscină. La parterul clădirii, doritorii pot găsi diferite produse şi materiale specifice înotului. La etaj, sunt amplasate vestiarele (unul pentru fete, unul pentru băieţi), cu saună fiecare, grupurile sanitare cu duşuri şi sala de aşteptare (bistro), de unde părinţii îşi pot urmări copiii în timpul cursului de înot. Pentru cei mici, care au puţină teamă de apă, există o mini-piscina, în care se desfăşoară şi activitatea de baby-swim (copii de la doi la trei ani şi de la trei la patru ani). Limita inferioară de vârstă e de doi ani. Cursurile de copii încep după patru ani şi jumătate-cinci ani. Cei foarte mici, de doi-trei ani, lucrează individual cu instructorul, iar la categoria de vârstă trei-patru ani, instructorul are maximum doi copii. Complexul oferă şi sesiuni de Aqua Gym. Şedinţele cu instructor pentru adulţi se consideră un serviciu separat şi se achită în plus faţă de abonamentul de intrare în bazin.

Ti-a placut articolul?

Comentarii