Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:13 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Rudi Stănescu, a participat la un seminar organizat de Federația Europeană de Handbal la Koln

ro

30 May, 2018 17:33 756 Marime text
Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Rudi Stănescu, a participat în weekend la un seminar organizat de Federația Europeană de Handbal, EHF Club Management Seminar ”The role of players in marketing – Club environment – Best Practice”, informează HC Dobrogea Sud. Cursul s-a desfășurat între 24 și 26 mai la Cologne (Koln) cu ocazia turneului Final Four al EHF Velux Champions League.
 

“Sunt multe lucruri pe care le știam și le aplicam, dar și multe lucruri noi pe care le vom adapta condițiilor noastre. Pentru mine, ca președinte de club, a fost o experiență nouă, de îmbogățire a viziunii asupra jocului de handbal, asupra managementului și mai ales asupra marketingului”, spune Rudi Stănescu.


Seminarul a fost prezentat de specialiști din diverse domenii ale sportului și managementului media, din cadrul unor universități sportive, ligi, cluburi și federații. Temele abordate au fost: rolul jucătorilor în marketing, investitorii din handbal, fair-play-ul financiar, jucătorii ambasadori, internaționalizarea și digitalizarea handbalului.

 
 Rudi Stănescu a fost martor la fenomenul “EHF Final4 Cologne”, un eveniment de proporții în sportul european și mondial.
 

“A fost o experiență extraordinară, o întâlnire cu handbalul de cea mai bună calitate. Sper să ajungem în timp scurt și noi la acest nivel”, spune Rudi Stănescu.

 
Potrivit sursei citate, Montpellier a fost marea surpriză a turneului și a întregii ediții, singura echipă venită din grupa a doua valorică a Ligii Campionilor care cucerește trofeul. Stănescu a jucat cu HCM Constanța împotriva lui Montpellier în Champions League, în sezoanele 2007/2008 și 2009/2010, dar și în turneul Final4 al Cupei EHF în 2014, la Berlin. Are în palmares un succes istoric în compania echipei antrenate și atunci, ca și acum, de Patrice Canayer. În 2009, la Buzău, HCM învingea o echipă din care făceau parte frații Karabatic (acum la PSG), alături de Guigou și Kavticnik, care au cucerit și ei acum trofeul Champions League. Canayer, din 1994 la Montpellier!, a mai condus o dată echipa la câștigarea Ligii Campionilor, în 2003 (cu Guigou, și atunci!, în teren, alături de foarte tânărul Nikola Karabatic).
 

”Montpellier este un proiect de succes. După 15 ani de seriozitate și muncă, este din nou campioana Europei. Este un model pentru tot handbalul european. Nu banii contează cel mai mult în sport. Cheia succesului este continuitatea, a dovedit-o Canayer. Și noi am adus un antrenor care iubește Constanța, pe Sundovski, și sper să ajungem cât mai sus, să ne batem pentru trofee. Performanța nu se poate face peste noapte, necesită timp, multă muncă și seriozitate”, spune Rudi Stănescu.

 
Câștigătoarea Cupei României, HC Dobrogea Sud și-a câștigat dreptul de a evolua în viitorul sezon european. HCD va participa în Cupa EHF, competiție în care a avut o evoluție scurtă, dar onorabilă la prima sa prezență, fiind eliminată în turul 3 de SC Magdeburg, bronzul ediției recent încheiate.

Sursa foto si text. HC Dobrogea Sud

Ti-a placut articolul?

Comentarii