Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În acest weekend Pe lacul Siutghiol se desfăşoară două competiţii de yachting

ro

08 May, 2015 00:00 1765 Marime text
Două competiţii de yachting vor fi organizate, de astăzi şi până duminică, 10 mai, pe lacul Siutghiol. Vor concura peste 30 de veliere, de la şase cluburi sportive, campusul fiind stabilit la complexul turistic Scoica Land - Năvodari.

Prima întrecere, Campionatul Național de Laser Radial, este organizată de Federația Română de Yachting (FRY), în colaborare cu Asociația Județeană de Yachting (AJY) Constanța și Asociația Română de Clasă Laser. Concursul începe astăzi și se va finaliza duminică, 10 mai, cu o festivitate de premiere. Conform Instrucțiunilor de Cursă, sunt programate a se desfășura nouă regate, după următorul program: astăzi - ora 12.55 - primul semnal de start; mâine - ora 10.55 - primul semnal de start; duminică - ora 10.55 - primul semnal de start. A doua competiţie este Cupa de Primăvară, întrecere nautică organizată de FRY, în parteneriat cu AJY Constanţa şi Nautic Yachting Club - Bucureşti.

Întrecerea este deschisă competitorilor de la clasele competiționale 470, 420, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, Zoom 8, Cadet și Optimist. În ambele zile de concurs (mâine şi poimâine), startul este programat de la ora 11.00, în total urmând a se desfășura nouă regate. „Atât Campionatul Național de Laser Radial, cât și Cupa de Primăvară vor fi guvernate de Regulile de Cursă pentru Veliere (ISAF) 2013 - 2016 și de Regulile de Clasă, cu excepția modificărilor făcute acestora de prezentele Instrucțiuni de Cursă“, a declarat Robert Băraru, președintele Asociației Județene de Yachting - Constanța. Pentru ambele competiţii velistice, Comitetul de cursă va fi condus de Robert Băraru, în calitate de ofițer de cursă principal, Florin Roșu, Gheorghe Enache, Răzvan Voicilă, Vlad Șerbea și Andreea Mihăescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii