Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia Spectacol de putere și tehnică pe lacul Siutghiol. Se întrec cele mai rapide ambarcațiuni din lume (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

17 Jun, 2023 15:55 2080 Marime text
 
 
Cea mai spectaculoasă cursă de bărci de viteză, UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023, se desfășoară în acest weekend pe lacul Siurghiol din Mamaia.


A treia etapă din circuitul mondial, UIM XCAT World Championship Romanian GP Constanța 2023 este un eveniment organizat de Primăria Constanța și CSM Constanța, împreună cu XCAT World Championship și Federația Internațională de Yachting.

La curse participă nouă dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia: Fazza, 222 Offshore, HPI Racing Team, Team GB, Q8 Oils, Pastamato, Swecat, Superciccio și Consulbrokers. 

Lacul Siutghiol este astăzi și mâine scena unei demonstrații de putere și tehnică, cu bărci care depășesc viteze de peste 150 km/h. Piloții au catalogat locația ca fiind unică și foarte rapidă, datorită luciului de apă liniștit.

Astăzi, este programată prima cursă, iar duminică, cu începere de la ora 15.30, va lua startul cea de-a doua cursă, precedată de calificări, ce vor avea loc între orele 10.30 și 12.30.
 
​Fazza, 222 Offshore și HPI Racing Team au avut cei mai buni timpi în sesiunea de dimineață premergătoare cursei de azi.

Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța, aduce această competiție internațională unică și spectaculoasă în România, ce contribuie semnificativ la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top. Prin organizarea de evenimente internaționale precum acesta, Mamaia își consolidează reputația ca destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită, se arată într-un comunicat al CSM Constanța.

În clasamentul general înaintea startului UIM XCAT World Championship Romanian GP Constanta 2023, după două runde organizate în Italia, Team Fazza, HPI Racing Team și Team GB ocupă primele trei locuri.
 
În cele două zile de concurs de pe lacul Siutghiol, fiecare echipă va încerca să obțină timpi cât mai buni și mai apoi să se concentreze pe următoarea etapă, din Bulgaria, de la Varna
 
Sursa foto: ZIUA de Constamța

Citește și:
 

UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023
Cursă spectaculoasă la Mamaia, cu cele mai rapide ambarcațiuni din lume

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii