Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pauză de o săptămână pentru handbaliștii de la Dobrogea Sud Constanța Ionuț Stănescu - „Sperăm la un loc pe podium“

ro

03 Mar, 2022 00:00 2600 Marime text
 

 
  • Aflată pe locul patru în clasament, HCDS a reușit să lege două victorii în campionat, primele din acest an.
 
După meciul cu CSM Vaslui (câștigat în deplasare cu 24-16, în etapa a 21-a a Ligii Naționale), handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța au primit liber o săptămânî, având în vedere că întrecerea internă se întrerupe pentru meciurile echipei naționale.
 
Etapa următoare a Ligii Zimbrilor fost programată pe 27 martie, până atunci reprezentativa României disputând dubla cu Macedonia de Nord, din primul tur de calificare la Campionatul Mondial din 2023 (pe 17 martie, la Skopje, și pe 19 martie, la București). În lotul tricolor au fost convocați și portarul HCDS, Daniel Vasile, dar și interul stânga Gabriel Ilie, reunirea lotului fiind pe 11 martie, la București. HCDS va relua pregătirea luni, 7 martie, iar în afară de Daniel Vasile de la antrenamente vor lipsi o perioadă încă trei jucători, tinerii internaționali Ionuț Stănescu, Gabriel Preda și Andrei Bruj, convocați la lotul național de tineret, care va efectua un turneu în Egipt, în perioada 5 - 8 martie. 

„Dani Vasile și Gabi Ilie au fost convocați la Națională pentru prebarajul cu Macedonia de Nord. Meciul tur se va juca în deplasareș pe 17 martie, iar returul pe 19. Câștigătoarea va întâlni Cehia în duelul decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023. Baftă, băieți! Hai, România!“, este mesajul HCDS.
 
Aflată pe locul patru în clasament, HCDS a reușit să lege două victorii în campionat (40-23 acasă cu CSM Bacău și 24-16 cu CSM Vaslui în deplasare), primele din acest an. Până la finalul întrecerii, mai sunt cinci etape, iar în următoarea partidă „delfinii“ întâlnesc la Constanța ultima clasată, CSM Alexandria. 
 
„Am obținut două victorii consecutive, cât se poate de concludente și se pare că am trecut peste pasa nefastă de la începutul anului. Sperăm, putem și trebuie să o ținem tot așa, pentru un loc cât mai bun. Turda și Steaua sunt la o victorie și jumătate distanță de noi, dar amândouă au de jucat cu Dinamo și vor juca și între ele. Eu cred că avem încă șanse mari la locul 3, pentru că, la egalitate de puncte, stăm mai bine la golaverajul direct și cu Turda și cu Steaua. Sperăm la un loc pe podium“, a declarat Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud, potrivit site-ului oficial al clubului.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură HCD TV
 
Citește și:
 
Banner în contextul războiului din Ucraina la meciul CSM Vaslui - HC Dobrogea Sud Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii