Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai e „Anonymous“ Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, şi KO-ul său de la gala „Superkombat“ fac înconjurul lumii (galerie foto)

ro

08 Aug, 2014 00:00 6402 Marime text


Luptătorul constănţean Alex Filip i-a dat gata pe fanii sporturilor de contact din întreaga lume cu evoluţia sa de la gala „Superkombat“ World Grand Prix IV, care s-a disputat la Constanţa. Lovitura sa de picior cu care şi-a făcut KO adversarul în repriza întâi are un succes nebun pe Internet, dar şi la televiziunile străine. Luptătorul de 29 de ani, poliţist de profesie, este văzut ca un nou produs „Superkombat“, în genul lui Cătălin Moroşanu. 

Aflat la debut în „Superkombat“, Alex Filip a reuşit lovitura galei de la Constanţa, lăsându-l fără replică pe ucraineano-germanul Roman Palamar. Pe site-urile de specialitate şi în comentariile specialiştilor, inclusiv străini, lovitura lui Alex candidează chiar şi la titlul de „KO“-ul anului! Pe Internet, meciul a adunat foarte multe vizualizări. În doar patru zile, pe YouTube, filmuleţul a fost accesat de aproape 200.000 de ori. Iar o televiziune din SUA, AXS TV, a cerut permisiunea „Superkombat“ de a difuza imaginile. Meciul sportivului de la clubul Oyama Karate Constanţa, unde acesta este pregătit de Marius Burlacu, a fost transmis în direct de sport.ro şi Eurosport, fiind urmărit în peste 90 de ţări.

„Nebunia de lovitură a lui Filip“


„KO-ul reuşit de Alex Filip a fost minunat. O nebunie de lovitură!“, a notat Dave Walsh, în „Liver Kick“. „Un KO perfect“, este descrierea pe care o are, pe YouTube, lovitura de picior a lui Alex Filip, pe care campionul de Karate Kyokushin a reuşit-o la gală sub ochii vedetei K-1 Remy Bonjasky, dar şi ai fotbalistului francez Bacary Sagna, cel care l-a premiat pe luptătorul constănţean pentru victoria din ring. „Un incredibil KO prin Rolling Thunder“, a scris şi Fraser Coffeen, pe bloodyelbow.com, autorul articolului punctând şi că lovitura, prin care Alex Filip îşi face un nume în branşă, ar putea fi KO-ului anului.

Alex Filip, urmaşul lui Cătălin Moroşanu


Alex Filip a intrat în ring purtând o mască „Anonymous“, explicaţia sa pentru această alegere fiind că îi place să vorbească puţin înainte de partidă şi să reuşească mult în timpul meciului. Ceea ce s-a şi întâmplat la „Superkombat“. „Prefer să fiu un necunoscut la început şi cunoscut după“, spunea Alex. Următoarea gală „Superkombat“ va avea loc pe 27 septembrie, în Olanda, la Almere. Încă nu se ştie dacă Filip va lupta în cadrul acestui eveniment, însă, cu siguranţă, va primi multe şanse în continuare. Oficialii promoţiei îşi doresc chiar ca Filip să devină un nou produs „Superkombat“, în genul lui Cătălin Moroşanu.

Eduard Irimia vorbeşte frumos de Mădălin Crăciunică


În gala de la Constanţa, a lăsat o impresie bună şi un alt constănţean, Mădălin Crăciunică, de la Keru Kento (antrenor, Lucian Stoicoci), chiar dacă luptătorul de 20 de ani a pierdut partida cu Amansio Paraschiv. „Mădălin a demonstrat că este apt să participe în curând la galele mari. Amansio este dublu campion european şi challenger la titlul mondial. Este ca şi cum tu, ca debutant, te-ai bate cu challenger-ul lui Mayweather. Am riscat şi eu, şi antrenorul lui Crăciunică, după ce a apărut o ocazie de ultim moment. Nu-mi pare rău însă că Mădălin a participat. Un exemplu bun a fost şi riscul cu Alex Filip, care a produs apoi cea mai mare surpriză a anului pe TV. În curând, Mădălin va fi, cu siguranţă, unul dintre cei mai buni la categoria -71 kg“, a declarat promotorul Eduard Irimia, preşedintele „Superkombat“.   

Sursa foto: Superkombat 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii