Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu am avut nicio sansa"

ro

22 Jun, 2009 02:29 2153 Marime text

ionut_rudi_stanescu_09.jpg„Tricolorii" încheie campania de calificare la Europene cu trei victorii, un egal şi patru înfrângeri, ocupând, la final, locul 4 în grupă

Cu Csepreghi şi Mureşan printre cei mai buni marcatori, Naţionala masculină de handbal a României nu a mai repetat jocul bun din tur, cu Polonia, şi a fost învinsă sâmbătă, cu scorul de 22 - 34 (8 - 17). Echipa pregătită de Aihan Omer a ratat astfel calificarea la Campionatul European din 2010, din Austria. 

Naţionala pregătită de Aihan Omer a avut un debut slab de partidă, reuşind să înscrie primul gol abia după şase minute de joc, prin constănţeanul Daniel Mureşan. Cinci minute mai târziu, gazdele aveau un avans considerabil pe tabelă, scor 8 - 2. În primele 15 minute, românii au reuşit doar trei goluri, gafând enorm pe atac, dar şi în apărare. Doar portarul Rudi Stănescu a mai reuşit să oprească „tăvălugul" polonez, reuşind câteva intervenţii salvatoare. Atacul echipei noastre a început să fie mai eficient abia pe finalul primei reprize, când scorul era 17 - 8, diferenţa putând fi însă şi mai mare în favoarea gazdelor. Elevii lui Aihan Omer nu au reuşit să se apropie nici în repriza secundă, în minutul 34 diferenţa de pe tabela fiind deja considerabilă, scor 20 - 10. Pe fondul relaxării echipei gazdă, „tricolorii" au reuşit să reducă la şase lungimi distanţă în minutul 38. Din acest minut, handbaliştii români nu au mai contat deloc în atac, următoarea reuşită a naţionalei noastre înregistrându-se abia după 15 minute, prin Mihalcea. Scorul era însă 30 - 16 şi câştigătoarea era deja cunoscută. Din Naţionala României s-a remarcat pe final de meci tânărul jucător Alexandru Asoltanei, în vârstă de 19 ani. Polonia s-a impus clar cu 34 - 22, iar naţionala noastră a ratat astfel calificarea la Campionatul European din 2010. Cei mai buni marcatori ai României au fost: Ghionea (5 goluri), Csepreghi (4), Asoltanei (4), Mureşan (2), Irimescu (2), Şania (2), Fenici (1), Ciubotariu (1) şi Mihalcea (1). „Tricolorii" încheie astfel această campanie de calificare cu trei victorii, un egal şi patru înfrângeri, ocupând la final locul 4 în grupa 1, cu şapte puncte. „Felicit gazdele pentru victorie. A fost un joc foarte greu pentru noi, pentru că polonezii au pornit ca favoriţi în acest meci, confirmându-şi statutul la final. Ne-am gândit înainte de meci că putem reuşi o surpriză, însă echipa noastră tânără nu a putut face faţă unei formaţii foarte puternice. Polonezii au controlat în totalitate partida. Jucătorii tineri trebuie să mai acumuleze experienţă internaţională pentru a putea emite pretenţii pe viitor echipelor puternice", a declarat după meci antrenorul Aihan Omer. De asemenea, portarul HCM-ului, Ionuţ Rudi Stănescu, a spus că echipa României nu a avut nicio şansă în faţa gazdelor: „Am jucat împotriva unei echipe extrem de puternice. Nu am avut nicio şansă să câştigăm această partidă. În următorii ani, Polonia va ajunge la nivelul celor mai bune echipe din Europa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii