Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naționala României de fotbal pe plajă joacă în Liga Europeană. Lotul e format majoritar din constănțeni

ro

31 Jul, 2021 00:00 3719 Marime text

 
  • Lotul României îl are ca antrenor - jucător pe constănțeanul Ionuț Florea.
 
Echipa națională de fotbal pe plajă a României participă în această perioadă, la Chișinău, în Republica Moldova, în turneul preliminar al Diviziei B din Liga Europeană.
 
Tricolorii au fost repartizați în grupa C, alături de Estonia, Cehia și Norvegia. Lotul României, care îl are ca antrenor - jucător pe constănțeanul Ionuț Florea, e format majoritar (nouă din zece) din fotbaliști de pe litoral, aceștia fiind: portari - Valentin Dumitrică, Ionuț Florea; jucători de câmp - Gheorghe Andrescu, Enis Bolat, Petre Bolojan, Robert Pîslaru, Iulian Răvoiu (căpitanul echipei), Alexandru Vieru și Daniel Zaharia. După un eșec, în primul meci, 3-8 cu Estonia (pentru România au marcat Vieru, Voica și Andrescu), a urmat o victorie, 4-2 (I. Florea, Răvoiu, Bolojan, Vieru) contra Norvegiei, iar vineri, 30 iulie, tricolorii au întâlnit Cehia, în ultimul meci din serie, victoria aparţinându-le cehilor, cu 4-1 (marcatorul tricolor, Ionuţ Florea).
 
Formațiile care se clasează pe prima poziție în cele trei grupe și echipa de pe locul doi cu cel mai bun punctaj obțin calificarea în semifinalele turneului. Celelalte două formații de pe locul doi și cele mai bune două dintre echipele de pe poziția a treia joacă mai departe în semifinalele turneului pentru locul 7. Restul echipelor vor fi repartizate în turneul pentru locul 9. Primele șapte clasate în turneul de la Chișinău (dintre cele 11 participante) vor obține calificarea la turneul pentru menținerea / promovarea în Divizia A a Ligii Europene, care se va disputa în intervalul 9 - 12 septembrie a.c., la Figueira da Foz, în Portugalia. La acest turneu a ajuns deja Turcia, care a ocupat ultimul loc în Divizia A, după turneul preliminar.

La Chişinău, România s-a clasat pe locul trei în grupa C, ratând calificarea în turneul pentru menținerea / promovarea în Divizia A. În continuare, tricolorii vor evolua în turneul pentru locul 9.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Constantin Prosaniche)
 
Citește și:
 
Naționala de fotbal pe plajă a României, cea mai bună clasare în preliminarii dintre echipele din Liga 2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii