Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naționala de fotbal pe plajă a României, cea mai bună clasare în preliminarii dintre echipele din Liga 2

ro

29 Jun, 2021 00:00 3605 Marime text
 

 
  • Tricolorii au disputat opt meciuri în nouă zile, un record pentru echipa de fotbal pe plajă a României.
 
La Nazare, în Portugalia, s-au desfășurat preliminariile europene pentru Campionatul Mondial de fotbal pe plajă, care se va disputa în Rusia (19 - 29 august). Echipa națională a României s-a clasat pe locul 12, din 21 de echipe, după ce a disputat opt meciuri în nouă zile.
 
Tricolorii nu au obținut calificarea la turneul final, însă, dintre echipele din Liga 2, România a obținut cea mai bună clasare. La Nazare, au evoluat 11 echipe din Liga 1 și zece din Liga 2. „Dintre echipele din Liga 2, România a obținut cea mai bună clasare: locul 12. Tricolorii au disputat opt meciuri în nouă zile, un record pentru echipa de fotbal pe plajă a României. Singura zi de pauză a fost între cele două faze ale grupelor“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
Avându-l ca antrenor - jucător pe constănţeanul Ionuţ Florea, iar dintre cei 11 componenţi ai lotului opt fiind constănţeni (în afară de Florea, mai fiind convocaţi Valentin Dumitrică, Iulian Răvoiu, Enis Bolat, Gheorghe Andrescu, Robert Pîslaru, Ionel Posteucă și Daniel Zaharia), selecţionata tricoloră a evoluat la Nazare în prima fază a seriilor în grupa B, alături de Anglia, Estonia și Suedia, iar România s-a clasat pe locul întâi, după două victorii şi un eşec. Ierarhia a fost: 1. România - 6p (golaveraj 12-10), 2. Estonia - 5p (9-7), 3. Anglia - 4p (6-6), 4. Suedia - 0p (6-10).
 
Tricolorii au jucat apoi în faza a doua a preliminariilor, tot la Nazare, în grupa B, alături de Italia, Germania și Danemarca, iar clasamentul final a fost: 1. Italia - 9p (19-3), 2. Germania - 6p (14-3), 3. România - 3p (6-12), 4. Danemarca - 0p (3-24). În sferturi s-au calificat primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe. România a evoluat apoi în turneul pentru locul 9 și, după două înfrângeri, 3-8 cu Polonia și 1-10 cu Turcia, a ocupat în final poziția a 12-a. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginea a fost preluată de pe contul de Facebook al lui Ionuț Florea. 
 
Citește și:
 
Opt constănțeni în lot
La fotbal pe plajă, în preliminariile Mondialelor, România a intrat în turneul pentru locul 9
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii