Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt constănțeni în lot La fotbal pe plajă, în preliminariile Mondialelor, România a intrat în turneul pentru locul 9

ro

25 Jun, 2021 00:00 5858 Marime text
 

 
  • Nazare (Portugalia) găzduiește preliminariile europene ale Campionatului Mondial la fotbal pe plajă, din Rusia.
  • România s-a clasat pe locul întâi în prima fază a grupelor și pe locul trei în a doua etapă a seriilor. 
  • În etapa a doua, tricolorii au înregistrat o victorie și două înfrângeri.
 
Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a încheiat evoluțiile, la Nazare (în Portugalia), și în a doua fază a grupelor din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, care se va disputa între 19 și 29 august a.c.
 
Avându-l ca antrenor - jucător pe constănţeanul Ionuţ Florea, iar dintre cei 11 componenţi ai lotului opt fiind constănţeni (în afară de Florea, mai fiind convocaţi Valentin Dumitrică, Iulian Răvoiu, Enis Bolat, Gheorghe Andrescu, Robert Pîslaru, Ionel Posteucă și Daniel Zaharia), selecţionata tricoloră a evoluat la Nazare în prima fază a seriilor în grupa B, alături de Anglia, Estonia și Suedia, iar România s-a clasat pe locul întâi, după două victorii şi un eşec. Ierarhia a fost: 1. România - 6p (golaveraj 12-10), 2. Estonia - 5p (9-7), 3. Anglia - 4p (6-6), 4. Suedia - 0p (6-10).
 
Tricolorii au jucat apoi în faza a doua a preliminariilor, tot la Nazare, în grupa B, alături de Italia, Germania și Danemarca, iar clasamentul final a fost: 1. Italia - 9p (19-3), 2. Germania - 6p (14-3), 3. România - 3p (6-12), 4. Danemarca - 0p (3-24). Primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe s-au califică în sferturi, menținându-se astfel în cursa pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial.
 

„Mândru de băieții mei!“

Clasată pe locul trei în grupă, România a ratat accesul la întrecerea de la Moscova, intrând în continuare în turneul pentru locul 9, în care joi, 24 iunie, au disputat semifinala, cu Polonia (meciul 2). Cealaltă semifinală a turneului a fost Turcia - Franța (meciul 1). Vineri, 25 iunie, sunt programate partidele: pentru locul 11 (de la ora 14.45) - învinsa din meciul 1 - învinsa din meciul 2; pentru locul 9 (de la ora 16.00) - învingătoarea din meciul 1 - învingătoarea din meciul 2. Rezultatele în cele două partide au fost: România - Polonia 3-8 şi Turcia - Franţa 5-6.
 
În faza a doua a grupelor, de la Nazare, România a înregistrat, în ordine, două înfrângeri și o victorie, astfel: 2-4 cu Italia, 0-5 cu Germania și 4-3 cu Danemarca. În prima partidă, golurile tricolorilor au fost marcate de Andrei Paul Neag și Gheorghe Andrescu. Victoria cu Danemarca a venit grație reușitelor lui Andrei Paul Neag, Robert Pîslaru, Toma Vincene și Daniel Zaharia. Pe parcursul meciului, România a condus cu 3-0, însă Danemarca a egalat, iar, la 3-3, Daniel Zaharia a înscris golul victoriei. 
 
„Mândru de băieții mei! Al șaselea meci în șapte zile, fotbalul de plajă se joacă cu dăruire și suferință, cea de care ați dat dovadă încă o dată și azi! Forza România!“, a fost mesajul selecționerului Ionuț Florea după victoria contra Danemarcei.
   
 

Merg în Rusia primele patru clasate

Echipele care termină turneul pe primele patru locuri la Nazare se califică în turneul final al Cupei Mondiale, din Rusia, la care participă 16 reprezentative: gazda - Rusia; trei echipe din zona AFC (Asia) - Emiratele Arabe Unite, Japonia, Oman; două echipe din zona CAF (Africa) - Mozambic, Senegal; două echipe din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală și Caraibele) - El Salvador, SUA; trei echipe din zona CONMEBOL (America de Sud): preliminariile sunt programate între 26 iunie și 4 iulie; o echipă din zona OFC (Oceania) - Tahiti; cele patru echipe din zona UEFA (Europa). 
 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: frf.ro

 

Citește și:
 
Constănţeni în componenţă
Naţionala de fotbal pe plajă a României s-a calificat la turul secund din preliminariile Cupei Mondiale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii