Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O echipă, o familie!“ România a învins Cehia la fotbal pe plajă. Prima victorie, ca selecţioner, a constănțeanului Ionuţ Florea

ro

06 Sep, 2019 00:00 2855 Marime text
Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a debutat cu dreptul, ieri, la turneul pentru menţinerea / promovarea în Divizia A din Liga Europeană, întrecere care se desfăşoară în Portugalia, la Figueira da Foz, pe plaja Buarcos.
 
Tricolorii au învins Cehia cu 4-2, victoria fiind prima ca selecţioner a constănţeanului Ionuţ Florea. „Felicitări! Prima victorie din postura de antrenor! O echipă, o familie!“, a postat pe Facebook cel căruia i se spune şi „Boaţă“ şi care este antrenor-jucător la lot. Pentru România au marcat Neag, D. Zaharia şi I. Florea (2). Pe lângă golul marcat, portarul Neag a apărat şi un penalty, la scorul de 4-2!

În continuare, în grupa preliminară 1, România va mai întâlni Azerbaidjan (vineri, 6 septembrie) şi Bulgaria (sâmbătă, 7 septembrie). Din grupa 2 fac parte Grecia, Ungaria, Georgia şi Kazahstan. Câştigătoarea turneului din Portugalia va juca în 2020 în primul eşalon al competiţiei echivalentă cu Campionatul European din fotbal.
 
Din lotul de zece jucători cu care Ionuţ Florea abordează turneul din Portugalia nouă sunt din Constanţa, el şi Valentin Dumitrică, Gheorghe Andrescu, Adrian Benciu, Enis Bolat, Liviu Croitoru, Marius Jalbă, Iulian Răvoiu şi Daniel Zaharia. „Sunt cel mai vechi jucător din actualul lot, am fost prezent la prima partidă oficială a României - în 2007, la Marsilia, în preliminariile Cupei Mondiale. Vreau să le fiu jucătorilor, în primul rând, prieten şi coleg. Voi continua în paralel cariera de jucător. Schimbarea selecţionerului a fost decisă de Federaţia Română de Fotbal. L-am convocat pe Marian Măciucă pentru turneul de la Figueira de Foz, dar a refuzat să vină la lot”, a spus Ionuţ Florea, potrivit paginii de Facebook „Beach Soccer Romania“.
 
România s-a calificat la turneul din Portugalia în calitate de cea mai bună dintre selecţionate care au ocupat locul secund în grupele turneelor preliminare din Divizia B. „Obiectivul pentru turneul de la Figueira da Foz este promovarea în Divizia A. Nu va fi uşor, suntem în grupa în care va evolua şi Azerbaidjan, formaţia venită din eşalonul de elită. Azerii au o echipă muncitoare, fotbalul pe plajă s-a dezvoltat la ei. Le-a rămas stadionul care a găzduit meciurile din Jocurile Europene - Baku 2015, iar acum au şi reprezentative de juniori”, a mai spus Ionuţ Florea, potrivit sursei citate.
În ediţia 2018 a Ligii Europene, România a disputat finala turneului pentru menţinerea / promovarea în Divizia A. Tricolorii au întrâlnit Germania, în faţa cărei au cedat dramatic, la loviturile de departajare (3-4, după 4-4 la finalul prelungirilor). România a ratat astfel accederea în eşalonul de elită al Ligii Europene, dar s-a calificat la Jocurile Europene (Minsk 2019), în calitate de cea mai bună echipă a Diviziei B.
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a lui Ionuţ Florea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii