Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:53 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“, conduşi de juniorii A în amicalul de sâmbătă Puştii Farului l-au impresionat pe Marian Pană (galerie foto)

ro

28 Jul, 2014 00:00 2905 Marime text
Stadionul „Farul“ a găzduit, sâmbătă, întâlnirea de verificare dintre FC Farul şi cea mai mare echipă de juniori de la Şcoala de Fotbal Farul 2010 (juniorii A). Seniorii s-au impus finalmente, dar tinerii le-au dat ceva de furcă

Meciul a reprezentat un nou prilej pentru principalul Farului, Marian Pană, de a-şi face o părere asupra jucătorilor din lot. Tehnicianul a remarcat însă şi câţiva juniori, pe care îi va chema la echipa mare. La capătul a două reprize de câte 40 de minute, seniorii s-au impus cu 3-2, însă juniorii A au condus cu 2-1.

Marian Pană a început meciul în formula: Puia - Cl. Popa, Ghinea, Al. Albert, Boldea - Răduca, Ochia, D. Stan, R. Dumitru - Moroşanu, Negoescu. De cealaltă parte, juniorii A, fotbalişti de 17 şi 18 ani, i-au avut pe banca tehnică pe Izmir Abdulgani şi Lucian Marinof, care au trimis pe gazon următorul „11“: M. Popa - Meleandră, Erdal, Cioacă, Regep - Benghea, V. Ion - Gavrilă, I. Gheorghe, Beşleagă - Muscă, mijlocaşul Valentin Ion, jucător nou-venit la Farul, fiind monitorizat de Marian Pană din formaţia juniorilor. La pauză a fost 1-1, după ce Răduca a deschis scorul pentru seniori încă din minutul 7, iar Meleandră a egalat în primul minut de prelungire.

„Uţu“ a făcut 2-1

În partea secundă, principalul Farului a oprit un singur jucător din prima formaţie, pe Claudiu Popa, care a schimbat însă benzile acum, jucând fundaş stânga. Echipa din repriza a doua a fost: L. Marin - Băjan, D. Ciobanu, Buzea, Cl. Popa - Scărlătescu, Cârstoiu, Panait, Caciandone - M. Ion (57 Coteanu), Igiroşanu. De cealaltă parte, la juniori au mai fost folosiţi Ursoi, Tudorache, Morea, Dinu, Ciorobea, Ghiţă, Enache, Gogan, Solcanu şi Răceală. În primul minut al părţii secunde, Ionuţ Gheorghe „Uţu“ a punctat pentru 2-1, iar avantajul puştilor a ţinut 17 minute, până când a egalat Panait. Golul victoriei Farului i-a aparţinut lui Caciandone, în minutul 63. Vârful juniorilor, care e însă şi la echipa mare, Alexandru Muscă, s-a accidentat la gleznă în minutul 53 şi nu a mai putut continua meciul. Din pricina problemelor medicale a părăsit terenul şi Marius Ion, de la seniori. „Iniţial, m-am temut de entorsă, dar nu e decât o lovitură. De mâine (n.n. astăzi), voi reveni la pregătire”, a declarat Muscă. La Farul nu au jucat Vlad Neagu şi Ionuţ Florea (accidentaţi), iar ultima achiziţie, Robert Neagoe, va intra în programul echipei de astăzi.

Începe construcţia echipei

Marian Pană s-a arătat mulţumit de cele ce i-a arătat meciul, atât la echipa sa, cât şi la juniori. „Chiar dacă s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă, antrenamentul, sub formă de joc, a fost foarte util. Am alcătuit două echipe cât de cât echilibrate. Sunt mulţumit, pentru că partida mi-a arătat în special părţile negative şi avem timp să le reparăm. În mare, mi-am făcut o părere despre lotul pe care îl am la dispoziţie în acest moment. Mi-a plăcut atitudinea echipei de juniori, bine organizată şi cu o idee frumoasă de joc. Am şi remarcat câţiva copii, pe care o să-i am în atenţie şi pe care, probabil, în scurt timp, îi voi aduce la echipa întâi, după ce vom face o analiză vizavi de ce avem în lot şi de ce ar putea să vină în locul lor. Sper să iau deciziile corecte, iar de săptămâna viitoare (n.r. - aceasta) să trag o linie mare şi să încep, practic, construcţia echipei“, a declarat Marian Pană.   

Întăriri în apărare şi în atac

Miercuri, 30 iulie, de la ora 10.00, la Năvodari, Farul va întâlni Săgeata, iar sâmbătă, 2 august, „marinarii“ vor juca un amical la Constanţa cu Dunărea Călăraşi. În intervalul 4-15 august, Pană are în calcul un cantonament montan. Tehnicianul constănţean a spus că îşi mai doreşte jucători. „Posturile deficitare se văd foarte clar. La linia de fund avem cele mai mari probleme, atât la stoperi, cât şi la fundaşul stânga, la care am văzut o oarecare slăbiciune. În atac, sperăm să rămână Negoescu, dar, chiar şi aşa, e clar că mai avem nevoie de încă un vârf. În linia de mijloc eu zic că ne-am acoperit, cu Robert Neagoe, Cârstoiu, Ochia şi Panait. Avem o listă de fotbalişti, avem acordurile verbale şi aşteptăm ca, de luni seara (n.r. diseară), să apară şi jucătorii care ne mai trebuie“, a mai spus principalul Farului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii