Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai era un minut! SSC Farul Constanța, eșec dureros la Timișoara Petre Grigoraș - „Acesta e fotbalul. Neatenția se plătește“

ro

30 Nov, 2018 00:00 1932 Marime text
SSC Farul Constanța a ratat la mustață obținerea unui punct în meciul din deplasare cu Ripensia Timișoara, din etapa a 19-a a Ligii a 2-a. Gazdele s-au impus cu 1-0, marcând golul în al treilea dintre cele patru minute de prelungire arătate de arbitru!
 
Petre Grigoraș, antrenorul principal al SSC Farul, este de părere că rezultatul corect pentru această partidă ar fi trebuit să fie unul de egalitate. „Meciul trecut de la Timișoara, cu ASU Poli, am primit cartonaș roșu în minutul 2, acum am luat gol în prelungiri, «specialitatea» Ripensiei. Știam acest lucru, nu e primul meci în care reușește să facă rezultat astfel. Cred că echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate. La 0-0, am avut și noi o situație extraordinar de bună și puteam marca. Acesta e fotbalul. Neatenția se plătește. Prostia și greșeala, la fel“, a declarat Petre Grigoraș.
 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Academica Clinceni - Petrolul Ploiești 2-1, CS Balotești - Aerostar Bacău 1-1, ACS Poli Timișoara - Daco-Getica București 0-0, UTA - CS Mioveni 2-1, Dacia Unirea Brăila - Luceafărul Oradea 1-1, Sportul Snagov - FC Argeș 1-0, Pandurii Tg. Jiu - U Cluj 1-5, Metaloglobus București - ASU Poli Timișoara 0-1 și Chindia Târgoviște - Energeticianul 2-2.
În clasament, SSC Farul a coborât un loc, dar se află în continuare deasupra liniei retrogradării. Ierarhia arată astfel: 1. Snagov - 43p, 2. Chindia - 41p, 3. Clinceni - 39p, 4. Petrolul - 39p, 5. U Cluj - 38p, 6. FC Argeș - 38p, 7. Mioveni - 34p, 8. Energeticianul - 28p, 9. UTA - 27p, 10. Pandurii - 25p, 11. ASU Poli - 24p, 12. Daco-Getica - 23p, 13. Metaloglobus - 21p, 14. Luceafărul - 20p, 15. SSC Farul - 19p, 16. Ripensia - 19p, 17. Aerostar - 19p, 18. Balotești - 16p, 19. Dacia Unirea - 9p, 20. ACS Poli - 7p. În etapa viitoare, prima a returului, SSC Farul va juca tot la Timișoara, sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 14.00. La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menținere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 

„Speranța nu trebuie să dispară“

 
Fost antrenor la Timișoara, Grigoraș a remarcat că atât orașul de pe Bega, cât și Constanța suferă la capitolul infrastructură sportivă. „Sunt două orașe extraordinar de frumoase și de mari, însă, in păcate, la infrastructură, la săli de sport, la terenuri, sunt codașe detașat. Păcat. Dar, cine știe… Speranța nu trebuie să dispară. La voi s-a dărâmat ceva și așteptați să se construiască. Așteptăm și noi la fel!”, a spus antrenorul SSC Farul.
 

Partidă cu 2,5 spectatori în tribună

 
Tehnicianul constănțean s-a arătat ironic atunci când a comentat situația grea, din punctul de vedere al vremii și al suprafețelor de joc, în care se joacă majoritatea meciurilor din România în perioada de iarnă. „Cred că-i mai plăcut așa, să joci pe frig, cu 2,5 spectatori în tribună. De ce să joci vara, în nocturnă, când vii în șort și în maiou și dacă vrei bei și o bere după meci. Așa e campionatul, nu sunt singurul care a spus că e impropriu să joci în condiții grele. Haideți să spunem că terenul a fost destul de bun și s-a putut juca cât de cât (n.r. la partida Ripensia – SSC Farul). Am înțeles însă că au fost și terenuri mult mai proaste și cine știe ce se va întâmpla în continuare, cum vremea se anunță destul de rea“, a punctat Petre Grigoraș.

Înainte de meci, se va intona Imnul Național

Federația Română de Fotbal a anunțat că, urmare a deciziei de ieri a Comitetului de Urgență al FRF, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, la toate meciurile de fotbal din cadrul competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, înaintea fluierului de start va fi intonat Imnul Național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Aceasta pentru a fi marcat momentul istoric al Centenarului Marii Uniri, România sărbătorind, pe 1 Decembrie, 100 de ani de la Marea Unire, proclamată în 1918, la Alba Iulia.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Răpuși în prelungiri! SSC Farul Constanța, înfrângere dramatică în meciul cu Ripensia Timișoara
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii