Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Națională Victorie la Timișoara pentru HC Dobrogea Sud Constanța

ro

18 May, 2022 20:30 1513 Marime text


HC Dobrogea Sud  Constanța a câștigat cu 26-19 și a obținut  medaliile de bronz. 
Victorie la Timișoara și medalii de bronz pentru HC Dobrogea Sud în Liga Națională!


Minaur a câștigat derby-ul cu Steaua și a luat medaliile de argint.
 

„Meciul din Sala Constantin Jude a fost dominat de la un capăt la altul de băieții noștri, care au rămas lucizi într-un meci cu o asemenea miză. Vasile a avut din nou o evoluție de top, iar Komogorov, Stankovic și Susanu au fost responsabilii cu golul. George Buricea a condus echipa spre un nou succes împotriva bănățenilor, ca și în toamna trecută, la Constanța, iar HCD bifează cea de-a 19-a victorie în acest campionat. Una care îi asigură locul 3 în Liga Națională, la capătul unui sezon marcat de numeroase probleme. Chiar și în acest ultim meci, echipa a fost nevoită să joace fără Nikolic și Andrei, ambii accidentați, dar a strâns rândurile și a obținut cele 3 puncte atât de importante pentru a încheia sezonul pe podium, depășindu-le, în clasamentul final, pe Potaissa Turda și Steaua București. O clasare care ne asigură prezența într-un nou sezon european.”








Rudi Stănescu:

Am câștigat Supercupa și avem medalii de bronz în campionat și în Cupa României. Un an încheiat cu bine, având în vedere că am pierdut trei jucători în timpul sezonului, centru, inter dreapta, extreme stânga. Leon, în toamnă, Buvinic, la sfârșitul anului trecut și Nistor, la începutul anului. În plus, am jucat la Timișoara fără Nikolic și Andrei, care s-au accidentat. Nikolic e bine, are doar o întindere, dar Alex se va opera sâmbătă de ligamente, la genunchi. Încă o pierdere, pentru 6 luni… Urmează vacanța, băieții au plecat deja spre casele lor. Vom reveni la pregătire în vară. Ne-am asigurat calificarea în cupele europene. Din toamnă, jucăm iar în European League.


Echipele: SCM Politehnica Timișoara (antrenor Attila Horvath): Tcaciuc, Pal – Ignat 6 goluri (4x7m), Cîmpan 4, Trif 3, Cîtu 2, Cristescu 1, Fenici 1, Păiuș 1, A.Dedu 1, Csog / HC Dobrogea Sud (George Buricea, Ionuț Pușcașu, Rudi Stănescu): Vasile, Preda – Stankovic 7 goluri (4x7m), Komogorov 6, Susanu 5, Ilie 3, Chikovani 2, Loghin 2, Caba 1, Vegar, Bruj, R.Ștefan.

Meciul Steaua – Minaur, disputat la Sighișoara, a avut o desfășurare dramatică. Minaur a condus cu 14-7, în prima repriză. În minutul 40, jocul a fost întrerupt pentru 10 minute după ce Căbuț, dezechilibrat, l-a lovit cu piciorul în cap pe Mihalcea. Stelistul a suferit o comoție și a fost transportat la spital. Arbitrii l-au eliminat pe Căbuț cu cartonaș roșu. În minutul 50, Steaua conducea cu 23-22, dar Minaur a revenit și s-a impus cu 29-27, rezultat care i-a asigurat locul 2 la finele sezonului.

ETAPA A 26-a – Rezultate: Steaua – Minaur 27-29, Politehnica Timișoara – HC Dobrogea Sud 19-26, Potaissa Turda – CSM Bacău 36-29, CSU Din Suceava – Dinamo 27-34, CSM București – CSM Alexandria 30-31, HC Buzău – CSM Vaslui 31-26, Universitatea Cluj – CSM Focșani 23-26.


CLASAMENT FINAL:

1.Dinamo București    70 puncte (23 victorii / 1 egal / 2 înfrângeri)
2.CS Minaur                61 puncte (20 / 1 / 5)
3.HC Dobrogea Sud    60 puncte (19 /3 / 4)
4.Potaissa Turda          58 puncte (19 / 1 / 6)
5.Steaua                       56 puncte (18 / 2 / 6)
6.CSM Focșani            44 puncte (14 / 2 / 10)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii