Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătoarea Andrada Surdeanu, din Constanţa, lovită de tatăl ei „M-am comportat iresponsabil“

ro

03 Dec, 2014 00:00 1953 Marime text


Tatăl jucătoarei constănţene de tenis Andrada Ioana Surdeanu (16 ani), Lucian Surdeanu (care îi este şi antrenor), a fost reţinut de autorităţile israeliene, după ce, la turneul ITF de la Kiryat Shmona, a lovit-o pe sportivă pe teren, după un meci pierdut în sferturi. Tânăra jucătoare a recunoscut că a avut loc un incident, dar precizează că acesta a fost prezentat denaturat, exagerându-se. Andrada îi ia apărarea tatălui, spunând că a fost lovită pentru că merita!


După ce tatăl ei a fost reţinut, Andrada Surdeanu a postat două mesaje pe pagina personală de Facebook, în care ia vina asupra sa, condamnând modul în care a fost prezentat evenimentul şi comentariile negative la adresa tatălui ei. „Bestie? Oameni buni, vreau să vă spun că tatăl meu nu este o bestie! Iar şi dacă ar fi o bestie, v-aţi dori să aveţi toţi un «tată bestie» ca al meu! Dar, şi aşa, tata nu este o bestie, este un om extraordinar, un antrenor exemplar şi un om sufletist! Nu am avut faţa plină de sânge, nu am avut nicio fractură nazală şi nu, nu a venit niciun medic la faţa locului! Recunosc că m-a lovit o dată. Şi ce? M-a lovit pentru că meritam. Vă spun eu: niciun părinte nu şi-ar dori să nu primească respect după atâtea sacrificii şi eforturi pentru copilul său. Asta am făcut eu, m-am comportat iresponsabil şi tatăl meu a avut un moment de rătăcire pe care orice părinte sunt sigură că l-a avut. M-am speriat, recunosc, dar ştiu că regretă ce a făcut şi mă iubeşte la fel de mult pe cât îl iubesc eu! Tot ce îmi doresc acum este să vină acasă, pentru că aici îi este locul, lângă familia lui! Acei oameni care au comentat negativ asupra tatălui meu sunt doar nişte jigodii, nişte invidioşi pe relaţia mea cu el, care au exagerat ca să ce? Ca să facă numai rău! «Felicitări», sunteţi jalnici dacă voi credeţi că ajutaţi cu ceva! Îl iubesc pe tata şi, repet, îmi doresc cu toată inima să vină acasă, să putem continua această călătorie a tenisului, împreună cu suportul întregii familii!“, a postat jucătoarea.

Andrada Surdeanu - „Îmi este extraordinar de greu“

După care a revenit cu al doilea mesaj: „Vă rog să citiţi şi asta! Şi vă rog să înţelegeţi - sau cel puţin să încercaţi - că îmi este extraordinar de greu să mă trezesc dimineaţa şi să ştiu că tatăl meu nu este acasă. Vă rog frumos să mă credeţi că tot ce a fost a fost doar o greşeală! Nu zice nimeni că nu a greşit, dar asta nu înseamnă că trebuie tratat în modul în care este tratat acum. Îl vreau pe tata înapoi, pentru că îl iubesc!“. Potrivit unor surse, ieri, s-a decis ca tatăl jucătoarei să fie eliberat astăzi şi să fie amendat cu 300 de euro.

Andrada a început tenisul la şase ani

Născută pe 1 ianuarie 1998, Andrada Surdeanu este legitimată la Tennis Club Break din Constanţa şi învaţă la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, în clasa a XI-a. Site-ul itftennis.com oferă câteva amănunte despre tenismena clasată pe locul 249 în ierarhia junioarelor: a început tenisul la şase ani, este jucătoare de mâna dreaptă, are ca suprafaţa favorită zgura şi este pregătită de Gabriel Lucian Surdeanu şi Daniel Dragu. Andrada are un frate mai mic, Vlad, care face şi el tenis.

Locotenent-comandorul Lucian Surdeanu, locul întâi la Campionatul Militar

Potrivit tenispartener.ro, Lucian Surdeanu are 47 de ani, fiind născut pe 28 iunie 1967, în oraşul constănţean Ovidiu. Fost pilot de vânătoare, tatăl tinerei jucătoare practica tenisul în cadrul armatei, iar publicaţia „Cer senin” (revista Forţelor Aeriene Române) face referire la acest aspect (pagina 8 - numărul 12 / 64 din iulie 2003): „Tot în luna iunie, la Govora, s-a desfăşurat Campionatul Militar de tenis de câmp. Lotul ce a reprezentat Statul Major al Forţelor Aeriene a fost compus din locotenent-comandorii Constantin Stanciu şi Lucian Surdeanu, maiorii Florin Ciocănaru şi Laurenţiu Avram, antrenor fiind maiorul Sebastian Voica. Timp de două săptămâni înainte de startul competiţiei, lotul a efectuat un stagiu de pregătire. Competiţia a fost organizată şi desfăşurată respectând sistemul Cupei Davis. S-au înfruntat pe terenurile de zgură sportivi ce au reprezentat Statul Major General, Forţele Terestre, Forţele Aeriene, Comandamentele de Logistică şi Transmisiuni. Talentul sportivilor din Forţele Aeriene, dăruirea lor, concretizată într-un număr mare de aşi şi foarte puţine greşeli personale, le-au asigurat obţinerea locului I în clasamentul general”.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii