Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Gimnasta constănțeană Maria Holbură - „A fost cea mai emoționantă zi din viața mea“

ro

27 Jul, 2021 00:00 4979 Marime text
 
 
  • La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Maria Holbură a evoluat în calificări la individual compus.
  • Deși a avut un adversar în plus, durerea la gleznă, Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă.
  • La 40 de ani, Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala olimpică de la sărituri, dar a câștigat respectul tuturor.
 
Gimnasta constănțeană Maria Holbură și-a împlinit visul de a concura la Jocurile Olimpice. Deși nu s-a calificat în finală la Tokyo, sportiva legitimată la CS Farul rămâne cu bucuria evoluției olimpice, o întrecere la care gimnastica românească a avut numai trei reprezentanți: Larisa Iordache, Marian Drăgulescu și Maria Holbură.
 
Gimnasta de pe litoral a încheiat concursul de la individual compus pe locul 65, cu un punctaj total de 49,166, la cele patru aparate fiind punctată astfel: la sărituri - 13.166, la paralele - 11.100, la bârnă - 12,700, la sol - 12.200. „Wow!! Azi a fost cea mai emoționantă zi din viața mea, pentru că am reușit să concurez aici, la Jocurile Olimpice. Poate nu înseamnă nimic pentru unii, dar înseamnă totul pentru mine. Am muncit atâția ani doar ca să ajung aici și să mă bucur de concurs. Dar ce pot spune că oamenii vorbesc, indiferent de un rezultat, bun sau rău, va fi mereu ceva care să nu mulțumească pe toată lumea. Oricum, mulțumesc din suflet și recunoscător antrenorilor mei Loulou Moldovan și Moldovan Cristian, pentru că m-au împins de la spate când e cazul și m-au tras când aveam o zi mai puțin bună, dar și colegei mele, Iordache Larisa, care mereu mă încurajează și a fost mereu lângă mine. Sunt atât de mândră de mine și le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine până la final!“, a fost mesajul Mariei Holbură, după concurs.

 
Formată la CSS1 Constanța

 
Gimnasta este fiica fostului luptător constănţean Ion Holbură. Ea a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.

 
Un concurs fără ratare

 
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă. „Cu un adversar în plus, durerea la gleznă, Larisa a demonstrat încă o dată cât este de puternică și și-a văzut visul împlinit! 14.133 pentru evoluția sa la bârnă, al 4-lea punctaj al calificărilor! În următoarele zile ea va începe recuperarea, pentru ca pe 3 august să poată concura pentru medalii! Maria Holbură a reușit un concurs fără ratare și, cu un total de 49.166, s-a clasat pe locul 65. Felicitări, gimnastelor noastre și antrenorilor lor, Lăcrămioara și Cristi Moldovan! Mult succes, Larisa! Lumea gimnasticii românești este alături de tine! Talent, dăruire, determinare, sacrificiu: într-un cuvânt, Marian Drăgulescu. La 40 de ani, a ratat calificarea în finala olimpică de la Tokyo, dar a câștigat, respectul nostru, al tuturor! Marian Dragulescu ne-a transmis: «Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toata această perioadă de pregătire, multe îmbrățisări din partea mea. Mulțumim, Marian!”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul Constanța
„Va fi o onoare să concurez pentru România la Jocurile Olimpice“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii