Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irezistibila Simona Halep e în semifinale la Australian Open Victorie mare cu Karolina Pliskova. Urmează Angelique Kerber!

ro

25 Jan, 2018 00:00 1169 Marime text
Constănţeana Simona Halep este de neoprit la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Prima jucătoare de tenis a lumii s-a calificat ieri în semifinale, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă a sa la Melbourne şi a cincea semifinală de Mare Şlem pe care o dispută. 
 
Accederea în penultimul act a venit în urma unei victorii în faţa Karolinei Pliskova (Cehia, 6 WTA), cel mai bine clasată adversară a Simonei de până atunci de la Australian Open. Halep a reuşit însă un nou meci mare şi s-a impus în două seturi, 6-3, 6-2, în 72 de minute, făcând o nouă demonstraţie de putere mentală, după ce a revenit de la 0-3 în primul set, câştigând nouă game-uri la rând!

„Sunt fericită“ 

În semifinale, Simona se va duela cu Angelique Kerber (Germania, 16 WTA), care a trecut în sferturi de Madison Keys (SUA, 20 WTA), scor 6-1, 6-2. Partida se joacă joi, în jurul orei 7.00, ora României, fiind transmisă în direct de Eurosport. Înaintea acestei confruntări se va disputa cealaltă semifinală, Elise Mertens (Belgia, 37 WTA) - Caroline Wozniacki (Danemarca, 2 WTA). „Sunt fericită că am ajuns în semifinale la Australian Open. Nu am avut cel mai bun start de meci, dar am reuşit să revin în joc. Am deschis terenul, am servit bine, iar totul a mers potrivit planului. Mi-am perfecţionat returul. Am putut să o trimit pe Pliskova în spatele terenului. Îi mulţumesc antrenorului Darren Cahill. Mă ajută să fiu relaxată în timpul partidelor, iar pe teren intru mereu fericită. Angelique Kerber are o deplasare bună, pune multe mingi în teren. Va trebui să domin ostilităţile“, a declarat Simona Halep.

Kerber e antrenată de Wim Fissette 

Fost lider mondial, Angelique Kerber este şi ea într-o formă deosebită, astfel că specialiştii consideră confruntarea dintre cele două drept cel mai tare meci de la această ediţie a Australian Open! Raportul meciurilor directe dintre Halep şi Kerber este 4-4, germana fiind pregătită în prezent de Wim Fissette, primul antrenor străin al Simonei Halep, care a pregătit-o pe constănţeană în intervalul februarie - octombrie 2014. Cât a colaborat cu tehnicianul belgian, Simona a urcat pe locul doi în clasamentul WTA, a câştigat două turnee (Doha şi Bucureşti), a susţinut finale la Roland Garros şi la Singapore, iar la Wimbledon a ajuns în semifinale.

 „Nu mă gândesc la rezultat şi la gleznă“

„O ştiu foarte bine pe Kerber, e o adversară puternică. Cred că va fi al doilea meu maraton de la acest turneu. Dar sunt obişnuită. A început să-mi placă la Australian Open, după doi ani în care am fost eliminată în primul tur, acum am ajuns cel mai sus. Nu mă gândesc însă la rezultat şi la faptul că am probleme cu glezna. Vreau să dau pe teren tot ce am mai bun“, a mai spus Simona Halep.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii