Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Între meciurile din Cupa EHF, HC Dobrogea Sud joacă și în campionat. Azi întâlnește CSM Făgăraș

ro

06 Mar, 2019 00:00 1931 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține astăzi meciul din etapa a 21-a a Ligii Naționale, întâlnind în deplasare, de la ora 18.00, CSM Făgăraș. Formația de pe litoral ocupă primul loc în clasament, cu 48 de puncte, iar adversara sa e pe 11, cu 17 puncte, astfel că oaspeții au prilejul să obțină a 17-a victorie stagională.
 
Aflată în grafic pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, echipa de pe litoral a jucat duminică în deplasare cu Liberbank Cuenca (Spania), iar de acolo a mers direct la Făgăraș. HC Dobrogea Sud s-a impus cu 28-26 (14-13) în disputa cu Liberbank, iar antrenorul formației constănțene, Zvonko Sundovski, a apreciat că detaliile din ultimele momente au făcut diferența.  
   
Porți deschise
 
„Echipa a reușit un joc foarte bun, pe un teren greu. Am jucat împotriva unui adversar puternic, cu o defensivă rapidă și un public extraordinar. Știam că va fi un meci foarte greu, într-o sală fierbinte, dar, în același timp, știam că avem o echipă valoroasă, care poate lua cele două puncte. Portarul nostru a făcut o altă partidă foarte bună, ca și la Constanța. Au fost două echipe egale, iar detaliile din ultimele momente au făcut diferența. Concentrarea jucătorilor noștri a fost la nivel maxim. A câștigat echipa”, a precizat Sundovski, potrivit site-ului oficial al HC Dobrogea Sud. „Cred că suntem o echipă cu ceva mai multă experiență. Cuenca este debutantă în Europa, noi am jucat mult mai mult în Europa. Experiența cred că a fost determinantă în finalul partidei. Este o victorie care ne deschide poarta spre sferturile de finală”, a menționat și veteranul Dalibor Cutura, conform sursei citate.
 
Locul doi nu asigură automat calificarea în sferturi
 
În acest moment, cu două etape înaintea încheierii grupei C a Cupei EHF, clasamentul arată astfel: 1. FC Porto - 8p, 2. HC Dobrogea Sud - 4p, 3. Holstebro - 2p, 4. Cuenca - 2p. HCD va mai întâlni Holstebro la Constanța (pe 23 martie) și FC Porto în deplasare (pe 30 martie). După cum precizează clubul constănțean, clasarea pe locul doi nu este suficientă pentru depășirea grupei! Aceasta întrucât THW Kiel, care va fi gazda turneului Final 4, a câștigat deja Grupa A și, conform regulamentului competiției, nu va mai disputa sferturi de finală. Prin urmare, vor fi doar trei sferturi de finală, iar echipa de pe poziția secundă cu cel mai slab punctaj la finalul fazei grupelor va fi eliminată.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Victorie pentru HC Dobrogea Sud în partida din deplasare împotriva echipei spaniole Liberbank Cuenca

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii