Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău speră să participe alături de partenerul său de dublu Jean-Julien Rojer la Turneul Campionilor

ro

25 Sep, 2018 15:49 1484 Marime text
Jucătorul de tenis Horia Tecău a declarat, marţi, că obiectivul din acest sfârşit de an este participarea alături de partenerul său de dublu Jean-Julien Rojer la Turneul Campionilor, competiţie programată în perioada 11-18 noiembrie la Londra, transmite Agerpres.ro

"Contează mult că împreună cu Jules (n.r. - Jean-Julien Rojer) ne-am setat să avem un parteneriat pe termen lung. Nu am avut niciun stres că se poate ajunge la o ruptură. Au fost momente, ca în acest an, când m-am accidentat şi nu ştiam când pot reveni în circuit, iar Jules mi-a spus să îmi iau repaus cât trebuie, două săptămâni, două luni sau şase luni, că mă aşteaptă pentru a relua parteneriatul. Iar asta înseamnă mult pentru mine, pentru că nu am avut presiunea că îl voi pierde ca partener. Aşa că m-am recuperat bine şi am început turneele cu meciuri bune. Iar acum mă simt aproape de 100%. Obiectivul nostru acum pentru următoarea perioadă este să câştigăm unul dintre turneele de la Shanghai sau Paris ca să putem intra la Turneul Campionilor. Mai sunt patru turnee, Beijing, Shanghai, Basel şi Paris, şi ne trebuie cam 1.000 de puncte curate faţă de adversarii din faţa noastră pentru a putea intra la turneul de la Londra (n.r. - Turneul Campionilor). Ar fi un lucru minunat pentru noi, mai ales că anul acesta nu am jucat timp de 4 luni", a spus Tecău, care s-a antrenat, marţi, la Stejarii Country Club, alături de Marius Copil şi Andrei Pavel.


Jucătorul român a menţionat că sud-africanul Jeff Coetzee este noul său antrenor.

"O noutate este faptul că am început să lucrăm cu Jeff Coetzee, pe care l-am angajat antrenor. Este un fost jucător de dublu de top 20, el antrenează de câţiva ani la dublu, deci are experienţă. Noi (n.r. - împreună cu partenerul de dublu Jean-Julien Rojer) am mai vorbit cu Jeff în trecut, am căutat o perioadă în care să-l putem testa ca antrenor, însă nu s-a potrivit până acum. Începând din Toronto am început să lucrăm cu el. E genul de antrenor cu care pot sta pe termen lung", a explicat el.


În ceea ce priveşte Cupa Davis, Horia Tecău a precizat că echipa României stă în momentul de faţă doar în punctele pe care le poate aduce Marius Copil la simplu şi în meciul de dublu. El a menţionat că înlocuitorul lui Adrian Ungur, care a anunţat că se retrage după înfrângerea cu 2-3 din meciul cu Polonia, va fi Dragoş Dima (279 ATP).

"Este o problemă Cupa Davis, ne dorim un pic mai mult. Echipa noastră de Cupa Davis stă acum în victoriile lui Marius Copil şi punctul pe care îl putem aduce noi, la dublu. Sunt 3 puncte importante pe care atunci când nu le luăm nu reuşim să câştigăm meciul. Adrian Ungur s-a retras după o carieră în care a intrat în prima 100, iar acum trebuie înlocuit. Într-un fel mă bucur că imediat după acest meci de Cupa Davis, Dragoş Dima a câştigat primul lui turneu challenger, la Sibiu. Aşa că el îl poate înlocui imediat pe Adi Ungur în echipa de Cupa Davis. Din păcate, în spatele acestor jucători este o pauză mare până la juniori... Juniori care joacă bine, însă saltul lor la profesionişti e un drum lung. Prea mulţi dintre ei se pierd pe parcurs. Aici ar trebui să facem mai mult. Din aceşti copii care câştigă Campionatele Mondiale la 14 ani sau 16 ani trebuie să îi ţinem în tenis, să le acordăm sprijinul necesar pentru a-şi arăta adevăratul potenţial. Talentul există, dar trebuie lucrat după juniorat. E un drum lung de la juniorat până la seniori. Pentru următorii câţiva ani încă avem o echipă de Cupa Davis solidă pentru Grupa 1, dar realistic vorbind nu avem echipă de Grupa Mondială. Formatul Cupei Davis s-a schimbat, contează mult aceste meciuri de calificare", a spus Tecău.


Simona Halep este favorită la Turneul Campioanelor (21-28 octombrie), este de părere Horia Tecău.

"Mă aşteptam ca Simona să domine clasamentul mondial, dar nu aşa de detaşat. Simona este o jucătoare constantă, puternică... e cea mai constantă din ultimii ani. Sunt jucătoare puternice în circuit şi acum, dar nu reuşesc să aibă constanţa Simonei. Iar ca să fii numărul 1 mondial nu e suficient să câştigi un Grand Slam, trebuie să fii constant tot anul. Iar Simona face asta, e prezentă mereu în fazele finale în fiecare săptămână. Momentan, Simona e pe merit cea mai bună jucătoare a lumii, detaşat. Dacă îşi menţine nivelul ea poate câştiga Turneul Campioanelor. Chiar dacă pericolul poate veni de oriunde, de la Osaka, Serena Williams, Pliskova, Muguruza... deci sunt jucătoare care pot prinde o săptămână bună şi o pot învinge pe Simona. Dar ca şi şanse de câştig, cred că Simona Halep este favorită la Turneul Campioanelor", a afirmat numărul 25 mondial la dublu.


El se gândeşte deja la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde speră să evolueze la dublu masculin, cât şi la dublu mixt alături de Simona Halep.

"Chiar mă gândeam la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă gândeam la proba de dublu, Florin Mergea a căzut în clasament şi e important să revină în top care să putem intra la Tokyo. El îşi doreşte asta, mi-a spus că vrea să revină în clasament anul viitor, ca să ajungă în top şi să mergem împreună să tragem la medalie. Apoi, la dublu mixt, Simona Halep e în top şi dacă vrea să joace este prima alegere. Ştiu că poate juca la dublu, e genul de jucătoare foarte antrenabilă, care poate face orice pe teren. Iar asta ajută la dublu, mai ales cu experienţa mea. Deci mă gândeam la Jocurile Olimpice", a precizat Horia Tecău.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Horia Tecau
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii