Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heroes Fight League. Ion Pascu și Mădălin Pîrvulescu, noi victorii înainte de limită „Acesta e sportul pe care iubesc să îl practic!“ (GALERIE FOTO)

ro

27 Jun, 2022 00:00 1631 Marime text

 

 
  • Ion Pascu și Mădălin Pîrvulescu au evoluat în gala MMA Heroes Fight League 4 - „Marea confruntare“.
  • Într-o altă gală de top, Colosseum Tournament, a urcat în ring și Daniel Handrea, de la Viitorul Fântânele.
  • În această gală a luptat și un sportiv de la Sharks Gym Constanța, Serkan Celebi.
 
Mai mulți luptători constănțeni au evoluat zilele trecute în gale din România, iar evoluțiile lor au atins un nivel ridicat.
  
În gala MMA Heroes Fight League 4 - „Marea confruntare“, de la București, constănțenii Ion „Bombardierul“ Pascu și Mădălin Pîrvulescu au obținut noi victorii importante înainte de limită. 
 
În vârstă de 40 de ani, dar în continuare într-o formă de vârf, Ion Pascu l-a întâlnit pe francezul Jonathan Bosuku, un sportiv de culoare care are numele de luptător „Mutantul“. Cu partide în cele mai importante promoții din lume, precum Bellator, BAMMA, Cage Warriors, ACB sau Abu Dhabi Warriors, „Bombardierul“ s-a duelat cu un adversar care a luptat și el în Bellator și în UAE Warriors și care, de curând, se impusese în prima rundă într-o partidă din a doua promoție. Duelul dintre cei doi i-a revenit lui Pascu în repriza întâi, după un minut și 13 secunde, prin „Heel Hook“, francezul părăsind cușca șchiopătând.  
 
„A declarat că o să fie primul care îmi dă KO“
 
„Vreau să vă spun câteva lucruri despre meciul meu, ca să înțelegeți prin ce trece un sportiv înainte de un meci. Adversarul meu a fost un sportiv care a luptat în Bellator ca și mine, care reprezintă cel mai înalt nivel în acest sport. UFC și Bellator sunt la un alt nivel de organizare față de restul. A declarat înainte de meci că o să fie primul care îmi dă KO în toată cariera. Nu mă sperii, dar astfel de declarații mă fac să mă antrenez și mai tare, să fiu și mai concentrat, lucruri ce duc la creșterea presiunii înainte de meci. Apoi am aflat că a ratat categoria cu aproape 1kg. Ceea ce iar a pus presiune pe mine. Puteam să refuz meciul, dar am avut încredere în mine că pot să îl bat, chiar dacă a trișat și nu a făcut 84kg la fel ca mine. Eu la 40 de ani pot și el la 20 și ceva vine cu aproape 1kg în plus? Toate aceste lucruri, faptul că lupt în fața publicului, sala a fost aproape plină, totul a pus o presiune foarte mare pe mine.

La ora meciului eram la vestiar și mă gândeam la toată munca depusă, la orele departe de familie, la stresul prin care am trecut, la cei peste 1000 de oameni din tribune, cei de la TV, totul punea o presiune mare pe mine.

Dar intri în arenă. Am aproape 35 de meciuri la profesioniști. Mereu am intrat în arenă când mi-a venit rândul. Tot timpul înainte, niciun pas înapoi. Încep meciul cu o greșeală și încasez o directă în frunte. Am simțit-o. Zic, mamă dă tare ăsta. Mă mișc puțin cu el și văd că face o greșeală cu brațul. Zic dau directă și picior în cap. Când dau, alunec, cad cu ăsta peste mine. Bravo, Pascule! Dar bine că nu am lipsit de la orele de Jiu Jitsu Brazilian și am reușit o finalizare rapidă și foarte complicată. Se numește Heel Hook pe interior unde dacă nu știi poziția și cum să te aperi, riști să te accidentezi. Ceea ce s-a și întâmplat. Adversarul meu nu a bătut la timp și i-a pocnit genunchiul. Sper să fie sănătos. Deși a fost această presiune înaintea meciului nu am nimic peronal cu el, îi doresc sănătate și să își continue cariera.

Cum am spus și aseară după meci, poate pare că am adversari slabi, dar nu a fost deloc slab francezul. A fost seara mea, a fost o tehnică foarte avansată la sol, la care nu a știut să se apere. La meci nu e ca la sală, să dai drumul la finalizare, te mai joci, te mai ridici. Aici e totul sau nimic. Când ai ocazia, câștigi meciul!

Acum, după ce am trecut prin această presiune, vă spun sincer că sunt mândru de mine. Am trecut prin emoții mari și presiune de meci, am început meciul cu niște greșeli dar am reușit să câștig cu o finalizare spectaculoasă!

Gata, nu mă mai lungesc.

Am vrut să vă povestesc puțin prin ce trece un luptător înainte, în timpul și după un meci.

Vă mulțumesc pentru suport și ne vedem la meciul următor!

THE BOMBER“, a fost mesajul lui Ion Pascu. Acesta e originar din Constanța, dar e stabilit de mai mulți ani la București.  
 
Deși provine din lupte, este bine pregătit și în lupta din picioare
 
Mădălin Pîrvulescu, de la Sharks Gym Constanța (antrenor, Daniel Asaftei), l-a întâlnit pe Lorenzo Stoica (campion național la Kempo). Luptătorul originar din satul Moșneni, comuna 23 August, a realizat o nouă victorie categorică, arbitrul oprind lupta din cușcă după doar două minute și 46 de secunde, adversarul constănțeanului încheind confruntarea însângerat.  
 
„Am obținut a patra victorie prin TKO, într-un meci cu un adversar rezistent, ce a făcut meciul mai disputat. S-a lăsat și cu puțin sânge, un ochi vânat, dar acesta este sportul pe care iubesc să îl practic! Vreau să îi mulțumesc familiei mele pentru susținerea necondiționată, antrenorului meu pentru implicarea si răbdarea pe care o are la sală cu mine, colegilor mei de antrenament, fără de care nu aș putea avansa, prietenilor mei care au fost în tribună, celor de acasă, pentru susținere, fanilor și nu in ultimul rând, adversarului meu, pentru ca a acceptat meciul! Ne vedem la următoarea partidă“, a fost mesajul lui Mădălin Pîrvulescu.
 
„We are Sharks Gym Constanța! Mădălin Pîrvulescu, din nou învingător în prima repriza prin TKO, în gala profesionistă de MMA Heroes Fight League, în fața unui sportiv foarte bun pe lupta în picioare, un luptător care a câștigat meciuri în fața unor sportivi redutabili la Campionatul Național de Kempo K1, cum ar fi Ionut «Tănculeț» Iancu. Am vrut să demonstrăm că, deși Mădălin provine din lupte, este bine pregătit și în lupta din picioare. Mulțumim tuturor care au fost alături de noi, organizatorilor și tot respectul pentru adversar și echipa lui“, a declarat și Daniel Asaftei.
 
„Nivelul MMA-ului în România este unul foarte bun“
 
„Meciuri incredibile în gala Heroes 4! Peste 1.200 de fani au umplut Circul Metropolitan din București pentru a vedea o gală cu un nivel incredibil și niște meciuri ce demonstrează în continuare că nivelul MMA-ului în România este unul foarte bun“, se arată pe pagina de Facebook a Heroes Fight League.
 
Rezultate oficiale
 
1. Radu Zarioiu def Laurențiu Bucă by TKO (Ground and Pound) R2 2:09 (Middleweight)
2. Mădălin Pîrvulescu def Lorenzo Stoica by TKO R1 2:46 (Heavyweight)
3. Zsolt Balla def Florin Dănilă by Injury R1 1:35 (Heavyweight)
4. Janos Csukas def Alin Constantinescu by TKO (Ground and Pound) R1 1:46 (Heavyweight)
5. Alin Chirilă def Alexandru Curcudel by TKO (Ground and Pound) R1 4:00 (Middleweight)
6. Cristian Iorga def Denis Crețu by Unanimous Decision (Lightweight)
7. Florin Pîrtea def Mihai Iorga by Split Decision (Lightweight)
8. Ion Pascu def Jonathan Bosuku by Submission (Heel Hook) R1 1:13 (Middleweight)
 
„Fără ei, nu aș fi reușit să ajung aici“
 
Într-o altă gală de top, Colosseum Tournament, a urcat în ring și Daniel Handrea, de la Viitorul Fântânele, iar, la capătul unui duel extrem de spectaculos cu Hua - Long Hu, luptătorul de pe litoral, zis și „Micuțul Tyson“, s-a impus la puncte.    
 
„Am reușit să adaug încă o victorie în palmaresul meu, în primul rând mulțumesc bunului Dumnezeu că suntem bine ambii sportivi și meciul s-a finalizat fără traume majore. Pe această cale îl felicit și pe adversarul meu, care chiar s-a descurcat de minune, ba chiar m-a și surprins de câteva ori. De asemenea, aș dori să mulțumesc persoanelor care sunt lângă mine, în primul rînd antrenorilor mei, Radu Medeleanu și Daniel Ghiță. Fără ei, nu aș fi reușit să ajung aici. Știu că așteptările sunt majore, dar uneori meciurile vin cum nu te aștepți, tocmai de aceea consider că trebuie să muncesc dublu și asta promit“, a punctat Daniel Handrea.
 
„Felicitări, Dani, sunt foarte bucuros pentru victorie! Mulțumiri tuturor celor care ne sprijină! Felicitări, Hua - Long Hu, pentru spiritul de războinic de care aid at dovadă. Ai acceptat un meci în mai puțin de 12 ore, puțini fac așa ceva. Mă bucur că ați făcut un meci mare, care a fost pe placul tuturor. Ne vedem la următoarea gala Colosseum Tournament, în august“, a precizat Radu Medeleanu.
 
A fost nevoie de extra-round
 
În gala Colosseum a luptat și un sportiv de la Sharks Gym Constanța, Serkan Celebi (20 de ani, 1,84 m, 81 kg), care, la categoria -81 kg, l-a întâlnit pe zălăuanul Anton David (23 de ani, 1,81 m, 81 kg). A ieșit un meci foarte frumos, care a nevoie de o repriză de prelungiri pentru a fi desemnat câștigătorul, acesta fiind Anton David.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Heroes Fight League, Pascu Ion MMA, Toldel DNY, Daniel Asaftei, Dany Dany, Paul Florian)

 
Citește și:
 
Mădălin Pîrvulescu, victorie în gala Heroes Fight League. Şi-a făcut un frumos cadou pentru ziua de naştere!
 
Ionuț Lăuneanu, de la Viitorul Fântânele, și Eduardo Maradin, de la Sharks Gym Constanța, meciuri deosebite la gala MFS Kids (GALERIE FOTO)

I se spune Bombardierul
Luptătorul constănțean Ion Pascu, victorie în promoția Bellator, la Milano
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii