Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, victorii cu HC Buzău şi CSM Vaslui, înfrângere cu CSM Bucureşti, în turneul de la Buzău

ro

18 Aug, 2019 10:56 1390 Marime text
Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa, a încheiat cu două victorii şi un eşec turneul amical de la Buzău.

Formaţia de pe litoral a înregistrat victoriile în meciurile cu HC Buzău (nou promovată în Liga Naţională), scor 31-21 (19-10), şi CSM Vaslui, 31-26 (18-15).

Înfrângerea a fost una la limită, 23-24 (14-11) cu CSM Bucureşti.

În disputa cu HC Buzău pentru HC Dobrogea Sud au jucat: Iancu, Handawy, Vasile - Nistor 6, Omar 5, Ilie 4, Chikovani 3, Chiuffa 3, Csog 3, Nikolic 3, Malinovic 2, Ignat 1, Simovic 1, Susanu, Moroșanu.

În meciul cu CSM Vaslui, au evoluat: Iancu, Handawy, Vasile - Chikovani 6, Malinovic 5, Nistor 4, Chiuffa 4, Andrei 3, Ignat 3, Csog 2, Omar 1, Ilie 1, Nikolic 1, Simovic 1, Susanu, Moroșanu.

În ce priveşte disputa cu CSM Bucureştiu, pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud se arată:

A fost un test util pentru noua echipă, în care integrarea noilor achiziții cere timp. A fost meciul de debut pentru Fabio Chiuffa. Brazilianul s-a alăturat celorlalți jucători transferați în această vară, care au doar două partide de pregătire în plus în tricoul echipei noastre: muntenegreanul Nebojsa Simovic, egiptenii Karim Handawy și Omar Yassin. Lipsa de omogenitate s-a reflectat în evoluția fluctuantă din timpul partidei. A fost 14-11 la pauză pentru băieții noștri. Au urmat însă 10 minute fără gol, în debutul reprizei secunde, și neinspirația în atac le-a permis adversarilor să întoarcă rezultatul: 14-16, în minutul 40. CSM și-a majorat avantajul, 20-15, în minutul 45 și 23-17, în minutul 52. Echipa noastră a revenit pe final și s-a apropiat la un singur gol, 23-24, dar a ratat șansa unui egal.

 

Au fost 3 meciuri foarte utile, aveam nevoie de ele ca de aer, ținând cont de greutățile pe care le-am întâmpinat la începutul pregătirii: Iancu și alți jucători au fost accidentați, egiptenii și brazilianul au venit foarte foarte tîrziu la pregătire și au nevoie de timp să se acomodeze cu orașul, colegii, numai vorbim de sistemul de apărare și atac!!! Ținând cont de toate dificultățile mai sus enumerate, ne-am descurcat bine în cele 3 meciuri! Un plus mare pentru portari! Karim, Dani Vasile și Iancu au făcut meciuri foarte bune, ca dovadă, Karim a ieșit cel mai bun portar! Malinovic și Nikolic sunt certitudini, Simovic și Susanu plusuri pe apărare! Chiuffa și Nistor se completează foarte bine! Csog, Andrei, Ilie sunt jucători tineri, fără experiență, dar care pot progresa foarte mult! Ignat, Chikovani, ajută echipa foarte mult, jucători de sacrificiu! Personal, sunt mulțumit, mai puțin de primele 20 de minute din repriza a 2-a contra celor de la CSM, unde ne-am pierdut busola și ne-a arătat nouă, antrenorilor, unde avem de lucrat!, a menţionat, potrivit sursei citate, George Buricea, antrenor secund la echipa constănţeană.


Imaginea a fost preluată de pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii