Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța Un tricou special al lui George Buricea, scos la licitație pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

ro

17 Mar, 2022 00:00 2235 Marime text
Câștigătorul licitației va primi tricoul cu autograf de la George Buricea.
 
  • HCDS sprijină cauza oamenilor afectați de războiul din Ucraina. 
  • Un tricou al lui George Buricea a fost achiziționat și în 2020, la o licitație pentru sprijinirea spitalului din Suceava, municipiu grav afectat atunci de coronavirus.
  • Tricoul de acum doi ani a fost achiziționat de Monica Mihăilescu, membră în galeria HCD.    
 
Handbal Club Dobrogea Sud Constanța sprijină și ea cauza refugiaților din Ucraina și va oferi o sumă în sprijinul acestora, prin intermediul Centrului Psihologic „Marea Neagră“.
 
Este vorba de un tricou special al antrenorului HCDS, George Buricea, care a fost scos la licitație, iar suma strânsă va merge către centru, care, în această perioadă, mai are o misiune: „suport pentru refugiații din Ucraina“. Tricoul este cel purtat de George Buricea la meciul de retragere al lui Laurențiu Toma, o altă glorie a handbalului constănțean.
 
„Nici nu vrem să ne imaginăm cum este să fugi din calea războiului și să lași totul în urmă, fără să mai privești în spate, atunci când în spate e toată viața ta; sau să nu fugi, dar să rămâi acolo să lupți fără să știi dacă vei mai apuca ziua de mâine.
 
Familia HCD nu e alături doar de comunitatea din Constanța și se implică mereu când simte să o facă. Pentru că orice ne-am pus în minte am reușit, de fiecare dată, doar în echipă cu suporterii noștri, pornim o licitație, iar suma strânsă va merge către prietenii de la Centrul Psihologic Marea Neagră, cu care am mai colaborat și care, în aceste zile, pe lângă misiunea lor de a face viața mai bună pentru copiii bolnavi de autism, mai au o misiune: suport pentru refugiații din Ucraina.
 
Tricoul purtat de George Buricea în meciul de retragere al lui Laurențiu Toma va ajunge la unul dintre voi. Cel care, printr-un comentariu aici (n.r. pe pagina de Facebook a HCDS), va licita cea mai mare sumă, îl va primi cu autograf de la antrenorul nostru. Aveți timp să licitați până vineri (18 martie, ora 20). Vă mulțumim! Hai, HCD!“, este mesajul clubului de pe litoral.
 
Sprijin și pentru Spitalul din Suceava
 
În anul 2020, Clubul Sportiv Universitar din Suceava a organizat pe pagina sa de Facebook o licitație de amploare în rândul sportivilor români, cu scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea Spitalului din Suceava, municipiu grav afectat de coronavirus. S-au vândut la licitație 89 de piese de echipament ale unor foști au actuali sportivi, din handbal (masculin și feminin), rugby, fotbal și kickboxing, strângându-se aproape 50.000 de lei. În cadrul acțiunii caritabile au fost achiziționate și tricouri ale unor reprezentanți ai sportului constănțean. Dintre tricourile reprezentanților handbalului masculin românesc aflate în licitație, cel al lui George Buricea a fost achiziționat (de către Monica Mihăilescu, membră în galeria HCD) cu cea mai mare sumă, 1.200 de lei!
 
Daniel Vasile și Gabriel Ilie, sub tricolor
 
HC Dobrogea Sud are doi jucători convocați, Daniel Vasile și Gabriel Ilie, la echipa națională de seniori a României care va înfrunta Macedonia de Nord în preliminariile Campionatului Mondial din 2023. Joi, 17 martie, de la ora 20.00, se joacă primul meci, la Skopje, iar returul a fost programat pe 19 martie, în sala Dinamo din București.
 
„Programul este încărcat, cum e și normal pentru un meci de o importanță atât de mare pentru noi. Atmosfera este bună. Deși nu ne calificăm direct, dubla cu Macedonia poate fi un prim pas spre turneul final. Ei sunt favoriți, dar simțim totuși presiune, pentru că se joacă o calificare. Selecționerul Xavi Pasqual ne-a spus că totul e în mâinile noastre. Totul depinde de noi și asta trebuie să ne facă să înțelegem că trebuie să muncim și să încercăm să ne autodepășim în fiecare zi“, a declarat Daniel Vasile, conform site-ului oficial al HCDS.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citește și:
 
#ConstantaEsteBine
Tricoul lui George Buricea, cel mai scump al unui handbalist român vândut la licitația pentru sprijinirea Sucevei în lupta cu COVID-19 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii