Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, fără victorie acasă în Liga Naţională Laurenţiu Toma - „În eşecul cu Dinamo, ratările au făcut diferenţa“

ro

03 Oct, 2017 00:00 3097 Marime text
Campioana naţională la handbal, Dinamo Bucureşti, şi-a luat revanşa în faţa HC Dobrogea Sud Constanţa pentru înfrângerea din Supercupa României, lăsând echipa de pe litoral fără victorie acasă în cele trei meciuri susţinute până acum în Sala Sporturilor
  
Un egal şi două înfrângeri, acesta este bilanţul HC Dobrogea Sud în propriul fief în acest început de campionat. Contra lui Dinamo, în etapa a cincea a Ligii Zimbrilor, formaţia constănţeană a cedat la un gol, scor 22-23 (10-14), diferenţă la care „marinarii“ se impuseseră în Supercupă, cu 28-27 (13-10). În celelalte două partide de la Constanţa, HC Dobrogea Sud a cedat cu 23-29 în faţa CSU Suceava şi a remizat cu Poli Timişoara (20-20).
 
În cinci meciuri de campionat, HC Dobrogea Sud a acumulat şapte puncte, având două victorii (ambele în deplasare, 29-26 cu vicecampioana CSM Bucureşti şi 30-26 cu PolI Iaşi), un egal şi două înfrângeri, golaveraj 124-124. În meciul cu Dinamo, pentru echipa gazdă au punctat Crnoglavac - 6 goluri, Vujovic - 5, Toma - 4, Cutura - 3, Buricea - 2, Nikolic - 1 și Ignat - 1. Marcatorii dinamovişti au fost Descat - 9, Boskovic - 4, S. Esteki - 3, Komogorov - 3, Gayduchenko - 1, Gavriloaia - 1, A. Esteki - 1 şi Mocanu - 1.

„Nu e uşor să joci contra campioanei“

„Am avut meci greu, cu echipa de pe primul loc. Nu e uşor să joci contra campioanei. În această confruntare, cred că ratările au făcut diferenţa. E o înfrângere dureroasă, fiindcă am înregistrat-o acasă, însă e totuşi un eşec contra echipei campioane, care evoluează în Liga Campionilor. Am ratat foarte mult, mai mult decât în celelalte partide. Am încercat să dăm totul pe teren, iar dacă eram mai atenţi la finalizare, puteam câştiga. Dinamo a avut o evoluţie bună, a venit la Constanţa să învingă. A fost un meci frumos, păcat că nu am reuşit să-l câştigăm în faţa acestui public minunat. Căutăm încă victoria acasă în acest start de campionat. Sperăm să ne revenim însă. Trebuie să strângem rândurile. În ce priveşte arbitrajul, sunt convins că s-a greşit şi de o parte, şi de cealaltă, dar asta este, dacă ne făceam noi treaba cum trebuie şi nu ratam aşa mult, nu mai ajungeam acum să vorbim despre arbitraj. Au încercat şi arbitrii să-şi facă meseria. Trebuie să ne uităm la noi şi să mergem mai departe. Trebuie să ne mai omogenizăm“, a declarat căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma.
 
„Vă mulţumim tuturor pentru prezenţă şi încurajări!“, li s-a adresat HC Dobrogea Sud spectatorilor de la meciul cu Dinamo, pe pagina de Facebook a clubului.

„Poate că am fost noi mai norocoşi“

„Putem spune şi aşa, că ne-am luat revanşa, după înfrângerea din Supercupă. În opinia mea, a fost un meci foarte bun, de nivel ridicat al campionatului, ceea ce denotă că Dinamo şi HC Dobrogea Sud sunt două echipe foarte valoroase ale Ligii Naţionale. Au oferit un spectacol handbalistic. O întâlnire HC Dobrogea Sud - Dinamo e deschisă în permanenţă oricărui rezultat. Acum, poate că am fost noi mai norocoşi“, a spus şi Eliodor Voica, antrenorul lui Dinamo.

Se poate întâmpla orice 

HC Dobrogea Sud se află actualmente pe locul nouă în clasament, iar în etapa viitoare joacă în deplasare cu CSM Focşani 2007, echipa de pe locul 12 (antepenultimul), cu trei puncte.
 
„Urmează un meci foarte greu la Focşani. Aţi văzut, acest an a fost plin de surprize, şi Baia Mare a câştigat acasă contra Odorheiului. Şi noi vom avea o partidă dificilă. Trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să ne batem pentru puncte. Nu mai e ca în anii trecuţi, când diferenţa dintre primele patru - cinci echipe şi celelalte era considerabilă. Acum fiecare formaţie îşi propune să câştige şi se poate întâmpla orice. Trebuie să mergem acolo concentraţi şi să ne gândim că jucăm împotriva unei echipe bune“, a arătat Laurenţiu Toma.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud - Daniel Ivan)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii