Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, de la -11 la +6 cu Orlen Wisla Plock Ionuț Nistor - „Ne-am dorit victoria și, gol cu gol, să construim calificarea“

ro

30 Sep, 2021 00:00 2517 Marime text
 

 
  • Învinsă la 11 goluri în tur, 25-14, HCDS a câștigat partida din retur, dar mai departe a mers Wisla Plock.
  • Adversara formației de pe litoral este vicecampioana Poloniei, iar în sezonul trecut, a participat în turneul Final Four al European League.
  • Aflată pe locul doi în clasamentul Ligii Naționale, HCDS joacă în următoarele trei meciuri de campionat cu Dinamo, Minaur și Steaua.  
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța nu a reușit să acceadă în grupele întrecerii continentale European League, dar a obținut o victorie de palmares în manșa secundă cu Orlen Wisla Plock, vicecampioana Poloniei, din turul doi preliminar.
 
Învinsă la 11 goluri în tur, 25-14, HCDS a câștigat partida din retur, dar numai la șase goluri, 26-20, astfel că mai departe a mers Wisla Plock. Succesul constănțean, unul onorant, rămâne însă, contra unei formații puternice, care, în sezonul trecut, a ajuns până în turneul Final Four al European League. „Știm cu toții că avantajul pe care l-au luat adversarii noștri în Polonia nu este unul real. Ne-am dorit victoria și, gol cu gol, să construim calificarea, dar se pare că a fost prea mult. Îmi pare rău. Am făcut un meci bun și puteam să batem la o diferență mai mare. Dar mă bucur că i-am mulțumit pe suporterii noștri. Acum ne gândim deja la meciul cu Dinamo“, a declarat căpitanul HCDS, extrema dreapta Ionuț Nistor (foto), potrivit site-ului oficial al clubului.
 
„Am intrat bine în meci, publicul a fost cu noi tot timpul și am simțit că putem întoarce diferența de 11 goluri. Dar Wisla este o echipă cu experiență, care a știut să gestioneze meciul și merită felicitați și adversarii noștri. Am învins o echipă care nu poate fi bătută ușor“, a menționat, conform aceleiași surse, și pivotul Daniel Susanu.
 
„Am controlat meciul de la început“
 
Ionuț Stănescu, președintele HCDS, a subliniat că victoria la șase goluri contra echipei poloneze îi dă speranțe pentru viitor. „Un meci foarte bun făcut de băieții noștri. Îi felicit. Am avut meciuri foarte tari, din trei în trei zile, în Polonia, la Turda și acum acasă. Am controlat meciul de la început, am dat senzația la un moment dat că putem remonta rezultatul din tur, dar era foarte greu. Rămânem cu un gust amar că nu ne-am calificat, dar este un meci care mie îmi dă mari speranțe pentru viitor. Îmi arată că formăm o echipă foarte competitivă și sunt foarte optimist pentru acest sezon“, a punctat fostul mare portar.
 
„În prima repriză, Vasile a fost fantastic“
 
Antrenorul Wislei Plock, spaniolul Xavier Sabate, a recunoscut că în meciul de la Constanța HCDS a fost mai bună. „Felicit Constanța pentru că a meritat victoria la retur. Au fost mai buni ca noi. În prima repriză, Vasile a fost fantastic, a făcut diferența. Am avut multe situații clare de gol, dar a fost uimitor. În repriza a doua am jucat cu multă experiență și am fructificat avantajul din primul meci. Felicit și echipa mea pentru această calificare meritată. Atmosfera din sală? A fost fantastică. Spectatorii au susținut Constanța cu fair-play. Felicitări lor și clubului“, a spus tehnicianul iberic.
 
Urmează Dinamo, Minaur și Steaua
 
Aflată pe locul doi în clasamentul Ligii Naționale, cu nouă puncte, după ce a câștigat toate cele trei partide jucate până acum, HCDS are parte de un program de foc în continuare. În etapa a cincea, duminică, 3 octombrie, de la ora 15.30 (în direct la TVR1), întâlnește în deplasare Dinamo, campioana en-titre și liderul actual al ierarhiei, cu punctaj maxim, dar după cinci partide. „Delfinii“ i-au învins mai învins însă, recent, pe „câini“, în Supercupa României. Duminică, 10 octombrie, Dobrogea Sud primește la Constanța vizita lui Minaur Baia Mare (în etapa a șasea, în direct la TVR2), iar joi, 14 octombrie, formația de pe litoral joacă în runda a patra, tot acasă, cu CSA Steaua București (în direct la TVR1).  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa, victorie de palmares cu Orlen Wisla Plock
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii