Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța vrea să câștige și meciul retur cu HC Victor Stavropol Ionuț Iancu - „Am arătat că suntem o echipă“

ro

01 Sep, 2020 00:00 3275 Marime text
  • HC Dobrogea Sud Constanța și HC Victor Stavropol se înfruntă în turul întâi al EHF European League.
  • Prima manșă i-a revenit echipei constănțene la diferență de opt goluri.
  • Principalul marcator al HCDS din acest meci a fost extrema dreapta Ionuț Nistor.

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Constanța a debutat cu dreptul în sezonul 2020/2021, primul meci oficial din noua stagiune fiind unul internațional, disputa de pe teren propriu cu formația rusă HC Victor Stavropol, contând pentru turul întâi al EHF European League.

HCDS s-a impus la diferență de opt goluri, 26-18 (11-8), făcând astfel un pas important pentru calificarea în runda următoare a competiției. Returul se va juca pe 6 septembrie, iar echipa constănțeană vrea să înregistreze o nouă victorie. „A fost un prim meci oficial foarte bun. Mă bucur că și eu am intrat în joc și mi-am făcut treaba, la fel și băieții. E adevărat, ne puteam impune la o diferență și mai mare, dar suntem încrezători după acest rezultat, mergem în Rusia să câștigăm și să ne întoarcem cu calificarea. După cinci - șase luni lipsite de jocuri oficiale, toată lumea își dorea să intre pe teren și să demonstreze. Am arătat că suntem o echipă. Sper să ajut echipa în cât mai multe meciuri, Doamne ajută! Nu am avut spectatorii lângă noi, dar am avut numele lor pe tricouri. Sunt tricouri foarte faine. Alături de fani era altceva, ne împingeau de la spate și era cu siguranță o victorie mult mai frumoasă“, a declarat portarul Ionuț Iancu.
 

„Le simțim lipsa“

Fostul căpitan al echipei, Laurențiu Toma, acum oficial al Dobrogea Sud, este de părere că „delfinii“ vor avea meci greu în Rusia, dar că speră ca experiența lor europeană să-i ajute să învingă și în retur. „Au fost șase luni foarte lungi. Mă bucur că am debutat cu o victorie în noul sezon al cupelor europene. Se vede că a fost o pauză destul de lungă, jocul nefiind așa cum ne-am dorit. Unii jucători au venit pe ultima sută de metri , dar mă bucur că s-au integrat. E bne și că nu avem accidentați. Ne va aștepta un retur foarte greu. Echipa rusă a demonstrat în prima repriză că e redutabilă, iar pe teren propriu va face tot posibilul să întoarcă rezultatul, aș cum au și declarat, că vor să meargă mai departe. În handbal, opt goluri nu e prea mult. Au fost cazuri când s-au întors și diferențe mai mari, de 11 goluri. Dar suntem destul de maturi, avem o experiență bogată în cupele europene, astfel că vom încerca să câștigăm și în retur. Ne-am dorit cu toții să-i avem în tribună pe suporteri și așa ne-a venit și ideea, să-i punem pe tricouri. Am discutat cu colegii și am ajuns la varinata de a-i pune pe numărul fiecărui jucător. Le simțim lipsa. Cu ei în tribună, diferența era mult mai mare“, a punctat Toma.


Nu ne-au surprins“

Cel mai bun marcator al HCDS, cu 11 reușite, în confruntarea cu HC Victor, extreama dreapta Ionuț Nistor, se bucură și pentru evoluția noilor achiziții ale echipei de pe litoral. „A fost un meci greu, un început greu, prima partidă după atâtea luni. Mă bucur că am câștigat. Nu ne-am impus la diferența pe care ne-o doream, mai avem de lupta și în Rusia, unde ne așteptă un nou meci dificil. Adversarii sunt bătăioși, compacți în apărare și vom avea o misiune grea. Sunt destul de vânjoși. Cred că va fi suspendare pentru Nikolic, un minus pentru noi, dar sperăm să ne descurcăm. Mergem la ei să câștigăm, nicidecum cu gândul că avem opt goluri avans. Nu ne-au surprins, ne așteptam să aibă în apărare un joc cu apărărătorii centrali sus. Ne-am făcut treaba bine. Am intrat și cu Komogorov, și cu Onur, ne bucurăm că au făcut un meci bun și i-am integrat destul de repede în echipă. A fost greu fără spectatori în tribună, îi așteptăm să revină cât mai repede“, a menționat Ionuț Nistor.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citește și:

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie clară cu HC Victor Stavropol în European League
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii