Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța s-a despărțit de egipteanul Omar Yassin, dar a transferat un alt handbalist

ro

10 Jan, 2020 14:42 752 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța s-a despărțit pe cale amiabilă de interul stânga egiptean Omar Yassin, care venise la formația de pe litoral în vara anului trecut.

Președintele clubului, Ionuț Stănescu, a explicat care au fost motivele rezilierii contractului.

Omar nu a reușit să se adapteze în România, HCDS fiind și prima sa echipă la care a jucat în afara Egiptului. Ne-am despărțit pe cale amiabilă, iar el și-a găsit deja o altă formație, mai aproape de casă, în Qatar, a declarat Ionuț Stănescu.


Acesta a anunțat că HCDS a și perfectat un transfer, cel al lui Ciprian Șandru, ultima data la Potaissa Turda, care poate juca inter stânga, centru sau inter dreapta.

Șandru a semnat pe un sezon și jumătate. E un jucător foarte bun. Ni l-am dorit și acum doi ani. A jucat timp de șase ani la Dinamo, cu care a câștigat mai multe trofee. E un câștig mare pentru noi. Va întări linia de nouă metri și sunt convins că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele, a arătat președintele HC Dobrogea Sud.

Să-i urăm un călduros bun-venit, așa cum numai familia Constanței știe să o facă, noului nostru jucător... Cipriaaan Șandruuu!!!, este mesajul de pe pagina de Facebook a HCDS.  

Nurhan Ali, managerul general al HCDS, a spus că îl urmărește pe Ciprian Șandru de mult timp, încă de când acesta juca la Tg. Jiu.

A ajuns la un nivel al performanței ridicat. Am vrut să-l aducem și când a plecat de la Dinamo, dar el a făcut o alegere mai neinspirată, mergând la Turda. Ciprian Șandru e un jucător experimentat și vrem ca împreună să arătăm că mai are multe de spus în handbalul românesc. Nu ascund că îmi doresc să avem cât mai mulți jucători români în echipă. Am luat legătura și cu alți tineri din România și vom vedea ce va fi. Ne dorim ca nucleul de bază să fie format din români. Mi-a rămas în minte turneul Final Four de la Berlin când primul 7 era românesc, a menționat Nurhan Ali.   

Ionuț Stănescu a mai spus că seria bună din ultimul timp a echipei le dă speranțe celor de la echipă, dar trebuie să se rămână cu picioarele pe pământ.

Vrem în primul rând să atingem turneul play-off, iar apoi o luăm pas cu pas. Vrem să prindem iar cupele europene. Suntem calificați în turneul Final Four al Cupei României și sperăm să-l organizăm la Constanța. Avem speranțe pe plan intern, ne dorim finala și să o și câștigăm, dar trebuie să fim realiști, Dinamo are o echipă foarte bună. Eu am fost sceptic în privința revenirii pe teren a lui George Buricea (nu prea cred în reveniri, foarte puțini reușesc), dar George m-a contrazis, e într-o formă foarte bună și îl felicit pentru alegerea pe care a făcut-o. În sistemul play-off, în lupta cu Dinamo șansele sunt egale. Pentru a o ajunge, ne trebuie un retur foarte bun și să terminăm pe locul 2 sau 3 sezonul regulat. În acest moment, nu e jucat nimic, se poate întâmpla orice, a punctat Ionuț Stănescu.   


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii