Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa pleacă luni în cantonament la Sfântu Gheorghe (galerie foto)

ro

19 Jul, 2019 00:00 2399 Marime text

Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa, a demarat pregătirea pentru noul sezon. Luni, echipa va pleca într-un cantonament la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna.

Din staff-ul tehnic al HCD fac parte Zvonko Sundovski - antrenor principal, Marko Isakovic - preparator fizic, George Buricea - antrenor secund şi Alexandru Buligan - antrenor cu portarii, acesta din urmă revenind la Constanţa după cinci ani în care a activat în Israel, la echipele naţionale de seniori, tineret şi juniori. Echipa medicală va fi alcătuită în continuare din Titi Băjenescu - medic primar ortopedie-traumatologie, Romeo Linte - fiziokinetoterapeut, Nicolae Roman - kinetoterapeut, acestora adăugându-li-se, ca maseur, Bogdan Munteanu (fost jucător al echipei).
 

„Încercăm să ne atingem toate obiectivele“


„Începem pregătirea după o lună şi jumătate de pauză. Le urăm bun venit celor care au sosit la echipă. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi jucători, să ne cunoaştem. Au plecat foarte mulţi, dar au venit jucători cu experienţă. În meciurile de pregătire vom încerca să punem la punct strategia de joc pentru noul sezon. Ne aşteaptă un an greu, dar totul depinde de noi. Ne dorim să repetăm evoluţia de anul trecut, şi, de ce nu, să reuşim mai mult, să ne atingem toate obiectivele“, a declarat Laurenţiu Toma, căpitanul formaţiei, potrivit site-ului oficial al clubului.
 

Daniel Vasile a revenit de la CSM Focşani


La primul antrenament de după reunire, desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa, au participat 12 jucători: Ionuţ Iancu şi Daniel Vasile (care a revenit de la CSM Focşani) - portari; Laurenţiu Toma şi Ionuţ Nistor (extreme dreapta); Alexandru Andrei (extremă stângă); Dejan Malinovic (inter dreapta); Sabin Ignat (centru); Irakli Chikovani (inter stânga); Marius Mocanu, Zoran Nikolic, Daniel Susanu şi noua achiziţie Nebojsa Simovic (pivoţi). Extrema stânga Vencel Csog se confruntă cu probleme medicale, astfel că nu s-a putut antrena, însă a fost înlocuit de noul antrenor secund, George Buricea, care s-a pregătit alături de foştii coechipieri. Egipenii nou-achiziţionaţi, portarul Karim Hendawy şi interul stânga Yassin Omar, au lipsit de la primul antrenament, fiind acasă pentru a-şi rezolva situaţia actelor ca să poată evolua în România.
 

Câţi jucători mai vrea Sundovski


„Vor mai veni jucători, pentru că au plecat mulţi. Ne trebuie neapărat un centru şi un inter dreapta, să avem o bancă lungă şi să facem o rotaţie bună, ca anul trecut. Ne trebuie încă doi - trei minimum, dacă vrem să fim o echipă puternică, să ne batem pentru podium. La sfârşitul lunii august, jucăm deja primul meci, în Europa. Jucăm cu Antalyaspor. A terminat campionatul pe locul 2, după Beşiktaş, înseamnă că e o echipă bună. Dar handbalul turcesc nu este încă la un nivel foarte sus”, a spus şi Zvonko Sundovski, conform sursei citate. 
 

Buligan a urmărit echipa şi din Israel


Alexandru Buligan speră să aibă cu HC Dobrogea Sud rezultatele pe care le-a obţinut cu HCM Constanţa. „Iluzia şi cheful de a fi din nou aici nu s-au pierdut niciodată. Am avut patru ani extraordinari la Constanţa, cu HCM. Sper şi îmi doresc să avem aceleaşi rezultate. Știu că e un club nou, sunt alţi jucători, e cu totul altceva, dar ambiţia mea şi dorinţa de a face lucruri frumoase au rămas la fel. Nu aş fi crezut că pot să stau cinci ani în Israel, dar a fost o experienţă foarte bogată, am reuşit să schimb multe lucruri într-o ţară la început de drum în handbal, cred că am lăsat o urmă a trecerii mele prin Israel. Cât am fost acolo, am urmărit tot timpul campionatul din România. Sângele apă nu se face, am avut o dragoste specială pentru Constanţa şi, atât cât am putut, am urmărit meciurile jucate de Dobrogea Sud”, a precizat fostul mare handbalist. 

Sursa foto: HC Dobrogea Sud 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii