Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa Ciprian Şandru, aşteptat în echipă. Începe un nou turneu, care include şi derby-ul cu Dinamo!

ro

15 Apr, 2021 00:00 3938 Marime text
  • HC Dobrogea Sud Constanţa va susţine alte trei meciuri din Liga Naţională, la turneul de la Cluj-Napoca.
  • Ciprian Șandru a jucat foarte puțin contra băimărenilor, nefiind refăcut complet după accidentarea suferită la gambă.
  • Potaissa Turda şi HCDS duc o luptă la baionetă pentru medalia de argint.
 

La finalul săptămânii, echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa debutează în turneul de la Cluj-Napoca al Ligii Naţionale, penultimul din acest sezon. Aflată pe locul trei în clasament, formaţia de pe litoral va susţine sub Feleac trei partide, cea de-a doua fiind contra liderului Dinamo.

La două puncte în spatele echipei de pe locul secund, Potaissa Turda, HCDS va evolua la Cluj-Napoca după programul: în etapa 25 - cu CSM Făgăraş (duminică, 18 aprilie, de la ora 18,30; sala Babeş Bolyai), 26 - cu Dinamo (marţi, 20 aprilie, de la ora 18,25, în direct la TVR1; sala Horia Demian), 27 - cu CSU din Suceava (miercuri, 21 aprilie, de la ora 13.00; sala Horia Demian). În acest moment, clasamentul arată astfel: 1. CS Dinamo Bucureşti - 67p (23m), 2. Potaissa Turda - 56p (23m), 3. HC Dobrogea Sud - 54p (22m), 4. CSM Bucureşti - 48p (22m), 5. Minaur Baia Mare - 41p (22m), 6. CSA Steaua - 33p (23m), 7. CSM Focşani 2007 - 33p (22m), 8. HC Buzău 2012 - 32p (22m), 9. Politehnica Timişoara - 31p (22m), 10. CSM Bacău - 25p (22m), 11. CSM Vaslui - 25p (23m), 12. CSU din Suceava - 23p (23m), 13. CSM Făgăraş - 21p (23m), 14. CSM Reşiţa - 6p (22m), 15. CS Magnum Botoşani - 1p (22m). În continuare, în restul de trei partide până la finele campionatului, formaţia constănţeană va evolua astfel: 28 - cu Potaissa Turda, 29 - cu CSM Vaslui, 30 - cu HC Buzău 2012.
 

Accidentare suferită la gambă

În turneul de la Cluj-Napoca, echipa de pe litoral speră să-l aibă în teren şi pe Ciprian Şandru (foto). „Antrenorul Djordje Cirkovic speră să îl poată recupera până duminică pe coordonatorul de joc Ciprian Șandru, care a intrat foarte puțin contra băimărenilor, nefiind refăcut complet după accidentarea suferită la gambă. O absență importantă la 9 metri, pe care echipa a acuzat-o mai ales în meciul cu Minaur”, se arată pe site-ul oficial al HCDS. „Șandru a avut mare dorință să joace, dar nu a putut. Sper la următorul meci să fie bine. Am fost obligat să joc cu doi pivoți, pentru că sufeream la 9 metri. Cu Steaua am jucat bine. Sunt mulțumit de rezultat, dar s-a văzut oboseala în repriza a doua”, a spus şi antrenorul principal Djordje Cirkovic, porivit aceleiaşi surse.
 

Jucătorul anului 2020

În urma comentariilor suporterilor postate pe pagina de Facebook a clubului, centrul Ciprian Şandru (1.92 m - 92 kg) a fost desemnat jucătorul anului 2020 la HCDS. „Venit în urmă cu un an la Constanţa, Şandru s-a adaptat extrem de repede şi a arătat că e unul dintre marii handbalişti români ai momentului. Bravo, Ciprian! Îţi dorim ca următorul tău trofeu să fie unul colectiv, câştigat cu echipa noastră!”, s-a menţionat atunci pe site-ul oficial al clubului.


„Ne bucurăm pentru fiecare secundă”

Liderul neînvins al campionatului, Dinamo (22 de victorii şi un egal în 23 de meciuri jucate până acum), are prima şansă la câştigarea Ligii Naţionale, în timp ce Potaissa Turda (locul 2, cu 56 puncte în 23 meciuri) și HC Dobrogea Sud (locul 3, cu 54 puncte în 22 meciuri) duc o luptă la baionetă pentru medalia de argint. După victoria HCDS cu CSA Steaua, din etapa trecută, interul Gabriel Ilie a precizat, citat de site-ul clubului: „Mă bucur că am câștigat, cu Steaua a fost cel mai greu și mai obositor meci din anul ăsta, în opinia mea. E important că am păstrat atitudinea de la meciul trecut, cu Poli, și sper să rămână așa. Ne bucurăm pentru fiecare secundă petrecută pe teren, muncim la fiecare minge, așa trebuie să fie la toate meciurile.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): captură Facebook (HC Dobrogea Sud)


Citeşte şi:

Distanţa dintre HC Dobrogea Sud Constanţa şi Potaissa Turda s-a micşorat. Duel încins pe final de campionat

HC Dobrogea Sud Constanţa
După Zoran Nikolic, a schimbat prefixul şi Ciprian Şandru, jucătorul anului 2020


Şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la loturile de cadeţi şi juniori ale României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii