Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filosofia „Made in Constanţa“ continuă la BC Athletic. Echipa Gladiatorilor din Tomis, în primele 12 din România

ro

18 Jan, 2019 00:00 1646 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa s-a calificat în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale (eşalonul valoric secund al întrecerii), pătrunzând astfel între cele mai bune 12 echipe din România. Evoluţiile din meciurile următoare sunt o provocare, dar şi un moment al adevărului pentru BC Athletic.
 
„Baschet Club Athletic Constanţa a fost şi este una dintre surprizele plăcute ale Ligii Naţionale. Chimia lotului şi pregătirea fizică a Gladiatorilor vor arăta nivelul la care a ajuns echipa până în acest moment al sezonului. Cu şase jucători născuţi în Constanţa dintre cei 14 cu care antrenorii au abordat pana acum sezonul, atât juniori, cât şi seniori, BC Athletic a reuşit să răstoarne calculele de pe hârtie, clasându-se în primele 12 echipe ale campionatului românesc. Cu una dintre cele mai mici medii de vârstă din campionat şi lipsită de aportul unor jucători de bază, antrenorii Alexandru Olteanu şi Bogdan Ivanovici au decis să continue filozofia «made in Constanţa», strategia fiind şi aceea ca juniorii să poată creşte în experienţă, acumulând minute pe parchet alături de seniori“, se arată într-un comunicat al clubului de pe litoral.
 
Conform statisticilor realizate, BC Athletic Constanta beneficiază de aportul publicului, cu o audienţă la meciurile de acasă în medie de 800 de spectatori. „Fără sprijinul fanilor nu am fi reuşit toate aceste performante. Baschet Club Athletic Constanţa a readus emulaţia baschetului în oraşul de la malul mării, oraş cu tradiţie în baschetul naţional, după o pauză de patru ani în care antrenorii Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici au reuşit să ducă BC Athletic din Liga 1 în Liga Naţională, după o perioadă în care aportul pe care l-au avut în implicarea BC Farul Constanţa nu a mai putut fi susţinut de autorităţile locale din acea vreme“, mai menţionează cei de la BC Athletic.
 
Proiectul Made in Constanţa al Gladiatorilor continuă pe litoral, atât în baschet cât şi în campaniile sociale şi de promovare a sportului la panou, în instituţii de învăţământ, în centre special, dar şi în cadrul evenimentelor sportive.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii