Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, învinsă de FCSB în play-off Gică Hagi - „Sunt puţin supărat şi dezamăgit de lipsa de personalitate a echipei“ (galerie foto)

ro

13 Mar, 2018 00:00 1535 Marime text
Tânăra echipă a FC Viitorul, campioana României, a cedat cu 1-2 pe terenul vicecampioanei, FCSB, în primul meci din turneul play-off al Ligii 1
 
Managerul tehnic al echipei constănţene, Gică Hagi, a subliniat tinereţea jucătorilor lui, „enervant de tineri“, care au întâlnit un adversar valoros, dar a spus că aştepta mai mult de la ai săi la capitolul personalitate în joc.
FCSB a punctat prin Budescu (32) şi Momcilovici (39), iar golul Viitorului a purtat semnătura lui Mladen (75). FCSB (antrenor, Nicolae Dică) a jucat cu: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Momcilovic, J. Morais - Pintilii (46 Ov. Popescu), Nedelcu - Man, Budescu, Fl. Tănase (76 Teixeira) - Gnohere (65 Alibec). Echipa FC Viitorul a fost: Cojocaru - Mladen, Țîru, Hodorogea, Ganea - Cicâldău, T. Băluţă, Dumitrescu (46 Drăguș) - Ciobanu (68 Căpușă), I. Hagi, Chiţu (62 Măţan).
 
„N-am început meciul cum trebuie, dar l-am terminat mai bine. N-am avut 60 de minute aşa cum îmi doream eu. Le-am cerut copiilor să jucăm colectiv, dacă vrem să obţinem un rezultat bun. Ofensiv, am avut puţine soluţii. Am produs puţin fotbal în prima repriză şi s-a văzut. În partea secundă, am jucat mai bine, dar am pierdut şi ne îndepărtăm de locul trei“, a spus Gică Hagi.
 

„Suntem formatori şi ne asumăm anumite riscuri“

 
„Regele“ a punctat că FCSB a arătat mai multă personalitate pe teren şi a avut iniţiativă. „FCSB a făcut un meci bun, cu mult mai multă personalitate şi iniţiativă ca noi. Are un lot valoros. În plus, nu mai joacă din trei în trei zile. Până la urmă, rezultatul contează. Sunt puţin supărat şi dezamăgit de lipsa de personalitate a echipei, că aveam încredere mare că vom reuşi un rezultat bun. Dacă vrei să fii mare, trebuie să arăţi personalitate. Colectiv în primul rând. Avem o echipă enervant de tânără, dar trebuie să arate personalitate, că toţi sunt jucători de lot naţional. Au jucat partide internaţionale, au multe meciuri în picioare. Culmea, am jucat mai bine când am băgat jucătorii născuţi în 1999. Am jucat cu şapte jucători din Academie. Şi am mai băgat trei. Zece! Dar asta e, mergem înainte. Trebuie să găsim soluţii. Suntem formatori şi ne asumăm anumite riscuri. Mi-a fost greu să alcătuiesc linia de mijloc contra FCSB, toţi erau foarte tineri. Nu înţeleg diferenţa aceasta dintre reprize. În ultimele 30 de minute mi-a plăcut cum a jucat echipa“, a arătat Hagi.
 

„Ce voiaţi să facă, să stea pe teren?“

 
Întrebat despre evoluţia fiului său, Ianis, căpitanul campioanei, managerul tehnic al FC Viitorul a spus: „Ianis a încercat, a vrut, dar câteodată poate a ţinut mai mult mingea decât trebuia. A fost în nota echipei. Ea e cea care te face să joci mai bine. S-a zbătut, în repriza a doua a avut anumite realizări. Nu poţi remarca pe cineva de la noi, am pierdut. N-a fost nervos. A alergat, s-a zbătut, a câştigat dueluri, a scos faulturi, ce voiaţi să facă, să stea pe teren?“.
 

Urmează meciul cu CSU Craiova

 
După prima etapă din turneul play-off, clasamentul arată astfel: 1. CFR Cluj - 33p, 2. FCSB - 31p, 3. CSU Craiova - 29p, 4. FC Viitorul - 22p, 5. Astra Giurgiu - 22p, 6. Poli Iaşi - 20p. În etapa doua din play-off, FC Viitorul va evolua vineri, 16 martie, de la ora 20.45, pe teren propriu, cu CSU Craiova. „Noi nu tragem la titlu, ne gândim la locul trei. Jucăm acum cu CSU Craiova, meci greu, dar sperăm să obţinem o victorie frumoasă, care să ne dea speranţe în continuare. E posibilă o surpriză, de ce nu? Jucăm acasă, echipa are potenţial şi calitate. În fotbal orice e posibil. Dacă nu, jucăm în continuare, învăţăm din fiecare partidă. Avem jucători pe care trebuie să-i rulăm şi să-i vedem. Le dăm şansă la toţi. Oricum, acum e ceva extraordinar ce se întâmplă cu noi, făcând performanţă mare în România. Ne-am calificat trei ani la rând în play-off şi am ieşit campioană cu jucători din Academie“, a mai spus Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Prima partidă din play-off, la Ovidiu, a campioanei De marţi, se pot achiziţiona bilete de acces la meciul FC Viitorul - CSU Craiova
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii