Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, pe podiumul Ligii a 2-a Ianis Zicu - „E un moment bun pentru noi. Trebuie să rămânem sus în clasament“ (galerie foto)

ro

11 Nov, 2019 00:00 2020 Marime text

FC Farul a dat recital de goluri în meciul de la Constanţa cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu (5-0), iar „marinarii“ au urcat pe locul trei în clasamentul Ligii a 2-a, poziţie de baraj pentru promovarea în Liga 1. A fost a şaptea victorie (a şasea la rând) în cele opt meciuri jucate pe teren propriu în acest sezon de formaţia lui Zicu, Farul continuând să fie invincibilă la Constanţa!


Șapte victorii şi un egal, acesta este bilanţul FC Farul pe teren propriu, unde „marinarii“ au 15-2 golaveraj, iar în şapte partide şi-au păstrat poarta neperforată! În cele 16 partide susţinute până acum în campionat, „alb-albaştrii“ au obţinut 25 de puncte, având şapte victorii, patru egaluri şi cinci eşecuri, 20-14 golaveraj. Dintre cele 25 de puncte, pe teren propriu au fost cucerite 22 (88% reuşită la Constanţa) şi numai trei (în urma a trei egaluri) în deplasare, unde Farul încă nu înregistrat victoria, având golaveraj 5-12 şi un procent de reuşită de 12.

 

„În prima repriză, au tratat fotbalul 100%“




După succesul la scor cu Pandurii Tg. Jiu, Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, a declarat: „O victorie importantă. Este meritul băieţilor că, în prima repriză, au tratat fotbalul 100%, aşa cum le cer la fiecare meci. În prima parte, ne-am creat foarte multe situaţii, am reuşit să fim periculoşi în multe momente, atacând foarte bine în spatele fundaşilor laterali. Este o victorie meritată, chiar dacă a doua repriză nu a fost la fel de bună. M-a dezamăgit puţin faptul că nu am putut juca mai repede, iar fiecare jucător a făcut tot timpul o atingere în plus. În acest moment, am trecut pe loc de baraj. Cred că e un moment bun pentru noi, chiar dacă nu am obţinut foarte multe puncte în deplasare. Am reuşit să depăşim Turris, lucru de semnalat, în condiţiile în care, în urma cu opt - nouă etape, era o diferenţă de 14 puncte între noi, în favoarea echipei din Turnu Măgurele“.

 

Stoica - suspendat, Mitrov – accidentat



Bucuria succesului la scor cu Pandurii a fost umbrită puţin de eliminarea atacantului Ionuţ Stoica şi de accidentarea mijlocaşului Mihailo Mitrov. Primul a fost înlocuit în minutul 19, iar Stoica a luat uşor roşu direct, în minutul 68, într-un moment în care Farul conducea cu 5-0 (scor stabilit încă de la pauză). Vârful constănţean urmează a lipsi cel puţin două etape. „Ionuţ e un jucător important pentru noi, junior, iar acum să vedem cum vor fi etapele de suspendare: Metaloglobus (n.r. adversarul pe care-l va întâlni Farul în runda viitoare, în deplasare, miercuri, 13 noiembrie, de la ora 14.00) şi UTA sau Metaloglobus şi Daco-Getica (n.r. echipă retrasă din campionat) şi va fi apt de joc la UTA. Eu sper ca la UTA să revină lângă noi, pentru că este un jucător pe care ne-am bazat în acest tur de campionat şi care ne-a ajutat foarte mult. Însă, indiferent de jucătorii pe care-i vom avea, noi trebuie să ne gândim tot timpul să obţinem cele trei puncte, pentru că aceasta ne ţine acolo sus. Mitrov cred că are o lovitură tot în zona unde a fost accidentat o perioadă lungă de timp. Îmi pare rău pentru el, aveam încredere că poate să ne ajute, de aceea l-am şi introdus titular“, a spus Ianis Zicu.


Cel mai important lucru este automotivarea“


Principalul de 36 de ani al Farului crede că în bătălia pentru promovare vor avea succes echipele constante în rezultate. „Eu sper ca meciul cu Pandurii să fi fost partida care le dă încredere jucătorilor aşa cum aveau nevoie la fiecare întâlnire. Este important ca ei să înţeleagă tot ceea ce noi vorbim, pentru că în acest campionat echipele sunt foarte echilibrate. Toate formaţiile pierd puncte. Repet aceasta şi am spus-o din prima zi, adeverindu-se ulterior. În etapa a 16-a, Petrolul nu a reuşit să câştige la Reşiţa, Turris a condus şi nu a reuşit să învingă acasă Ripensia. Cine va câştiga multe meciuri unul după altul va promova. Îmi doresc ca fiecare jucător să aibă în interior starea de motivare. Cel mai important lucru este automotivarea, le-am spus şi lor. În momentul în care vor gândi aşa cum trebuie, cu siguranţă pot deveni campioni în sport. Lucrul acesta îl au cei mai mari sportivi ai lumii şi toţi sportivii ar trebui să ţintească sus“, a arătat Zicu.

 

Fanii, alături şi la bine, şi la greu



Tehnicianul farist a remarcat şi atmosfera de pe stadion la meciul cu Pandurii. „Este o plăcere să-i avem alături de noi pe fani. Sper ca la fiecare meci pe care o să-l susţinem acasă de acum încolo oamenii să vină în număr şi mai mare. Noi încercăm pe cât putem, prin jocul nostru, să-i facem să fie alături de noi, dar, repet, în fotbalul mare, suporterii sunt alături de echipă în momentele grele. Lucrul acesta trebuie să se întâmple şi în fotbalul românesc, pentru a putea să creştem“, a menţionat Zicu.


Cine sunt marcatorii „marinarilor“


După 16 etape, marcatorii Farului sunt: Alexandru Stoica - 4 goluri, Viorel Lică - 4, Ionuţ Stoica - 3, Baudouin Kanda - 3, Paul Antoche - 2, Ionuţ Ursu - 1, Daniel Toma - 1, Madikaba Doumbia - 1 şi Antonio Cruceru - 1. „Trebuie să rămânem sus în clasament, pentru că este munca pe care o depunem în fiecare zi. Suntem cu toţii 100% pentru acest club. Până acum, lucrurile la nivel administrativ au fost în regulă, iar băieţii au avut linişte şi au putut să se pregătească aşa cum trebuie. Îmi doresc ca acest club să existe şi să trăiască pentru oraşul Constanţa, nu pentru mine, nu pentru jucători, nu pentru cei care conduc Farul. Este important să fie un club al oraşului“, a mai spus Ianis Zicu.
Clasamentul arată astfel: 1. CS Mioveni - 30p (15 meciuri), 2. UTA - 28p (13 m), 3. Farul - 25p (16 m), 4. Petrolul - 25p (14 m), 5. Turris - 24p (14 m), 6. Metaloglobus - 23p (15 m), 7. Rapid - 22p (14 m), 8. FC Argeș - 22p (15 m), 9. Viitorul Pandurii - 21p (15 m), 10. Gloria Buzău - 20p (15 m), 11. ASU Poli Timișoara - 20p (15 m), 12. Dunărea Călărași - 19p (14 m), 13. Chiajna - 19p (14 m), 14. U Cluj - 18p (15 m), 15. Ripensia - 18p (15 m), 16. CSM Reșița - 16p (15 m), 17. Csikszereda - 16p (15 m), 18. Sportul Snagov - 8p (15 m), 19. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 7p (16 m).


Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)


Citeşte şi:


FC Farul a învins cu 5-0 Pandurii şi a urcat pe loc de baraj. Scor stabilit încă de la pauză (galerie foto + video)
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/fc-farul-a-invins-cu-5-0-pandurii-si-a-urcat-pe-loc-de-baraj-scor-stabilit-inca-de-la-pauza-galerie-foto-video-704739.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii