Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul. „Mister Hattrick“! Mingea cu care a marcat trei goluri în meciul contra Concordiei Chiajna, trofeu de preţ pentru Antonio Cruceru (galerie foto)

ro

24 Feb, 2020 00:00 3632 Marime text

Meciul FC Farul - Concordia Chiajna 3-1 a fost de vis pentru mijlocaşul gazdelor Antonio Cruceru, cel care a marcat toate golurile „marinarilor“! Echipa de pe litoral a condus cu 3-0 încă din minutul 58, iar Concordia (care a jucat în inferioritate numerică din startul partidei) a înscris golul de onoare în prelungirile partidei.


Antonio Cruceru a deschis scorul în minutul 7, dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Ionuţ Stoica. Execuţia a fost repetată, după ce un fundaş al oaspeţilor a intrat în careu înainte de fluierul arbitrului. Iniţial, mingea trimisă de la 11 metri de Baudouin Kanda fusese parată de portar. La faza penalty-ului, fundaşul Bogdan Vişan a fost eliminat, pentru fault în postură de ultim apărător. Cruceru a făcut dubla în minutul 14, tot din penalty, lovitura fiind obţinută de data aceasta de Alexandru Stoica. Antonio Cruceru a reuşit tripla în minutul 58, cu o lovitură de cap, după centrarea perfectă venită de la Alexandru Stoica.


„Jucător cu o calitate incredibilă“

Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, a remarcat calitatea pe care o arată în joc Cruceru. „Sunt bucuros pentru el. E un jucător cu o calitate incredibilă, care mi-a sărit în ochi de prima dată. Trebuie doar să se limpezească puţin din punctul de vedere al gândirii în joc, să fie mereu limpede şi să nu se enerveze inutil, pentru că fotbal ştie foarte mult. Ajută echipa prin calitatea paselor sale şi prin felul în care interpretează fiecare moment al jocului“, a menţionat Zicu. Mingea cu care a înscris cele trei goluri e un trofeu de preţ pentru mijlocaşul farist, care a luat balonul acasă, să-l aşeze în vitrine cu trofee. Mingea e una specială, pe ea s-a scris „Farul - Chiajna 3-1 (Cruceru 7, 14, 58)“. Pe pagina de Facebook a FC Farul a fost postată o imagine cu jucătorul şi mingea şi cu mesajul „Mister Hattrick“.
 

Suspendaţi contra Petrolului

Cruceru nu va putea juca însă în meciul următor al FC Farul din campionat, în deplasare cu Petrolul Ploieşti, întrucât în partida contra Concordiei Chiajna a acumulat al patrulea cartonaş galben. Iar în această situaţie se află un alt fotbalist de bază al „marinarilor“, Paul Antoche. „În primul rând, vreau să le mulţumesc tuturor jucătorilor, pentru că au luptat din primul până în ultimul minut. Sunt fericit că am obţinut această victorie la primul meci din 2020. Aveam nevoie de cele trei puncte şi le-am obţinut. Din păcate, am pierdut doi jucători pentru partida cu Petrolul, Cruceru şi Antoche, care au acumulat al patrulea cartonaş galben. Dar avem un lot mare şi sunt mulţumit de toţi jucătorii pe care îi am, astfel că sunt convins că cei care vor juca vor face o treabă bună“, a arătat Zicu.
 

Pe locul întâi în clasamentul golgheterilor

Cu această triplă, Cruceru a ajuns la cinci reuşite până acum în campionat, egalându-l în clasamentul golgheterilor Farului pe Viorel Lică. Urmează, cu câte patru goluri, doi oameni din ofensivă, Ionuţ Stoica şi Alexandru Stoica, ceilalţi marcatori fiind Baudouin Kanda - 3, Paul Antoche - 3, Ionuţ Ursu, Daniel Toma şi Madikaba Doumbia - câte un gol. În 21 de partide disputate în Liga a 2-a în sezonul 2019/2020, „marinarii“ au nouă victorii, cinci egaluri şi şapte eşecuri, 32 de puncte, golaveraj 27-19 şi +2 la adevăr. În clasamentul intermediar al etapei, Farul se află la trei puncte de locul trei, care asigură accederea la barajul de promovare în Liga 1.
 

„Este o bucurie să vedem oamenii la stadion“


Principalul farist a subliniat şi sprijinul primit de la spectator şi în disputa cu echipa din Chiajna. „Este o bucurie să vedem oamenii la stadion. Sperăm să vină din ce în ce mai mulţi, întrucât în zece meciuri jucate acasă, am înregistrat nouă victorii şi un egal (n.r. golaveraj 21-4), cu Petrolul. Cred că aceşti băieţi trebuie să fie susţinuţi mult mai mult, întrucât sunt tineri, au nevoie şi, văzând oamenii la stadion, îţi creşte evoluţia 100%“, a spus Ianis.
 

Problema terenului de joc

Dacă, pe teren propriu, „marinarii“ au mers excelent, obţinând 28 de puncte din 30 posibile, în deplasare bilanţul este mai modest, echipa constănţeană nereuşind să câştige vreun meci până acum şi obţinând doar patru puncte, în urma a patru egaluri. „Încercăm să acumulăm mult mai multe puncte din deplasare decât am făcut-o în prima parte a campionatului. La Ploieşti, va fi o partidă frumoasă şi sper să fie un gazon bun, să putem construi cu mai mare încredere şi mai multă siguranţă, pentru că la Constanţa lucrurile nu sunt aşa cum îmi doresc din punctul de vedere al suprafeţei de joc. Sper să se remedieze şi această problemă, întrucât, în rest, avem toate condiţiile şi beneficiem de tot ce îi trebuie unui club profesionist: administrativ, condiţii de antrenament şi condiţii salariale, băieţii fiind la zi şi sunt mulţumit cu aceasta“, a mai spus Ianis Zicu.

 

S-a dat totul peste cap

Florin Bratu, antrenorul Concordiei, a subliniat că echipei sale i-a fost greu în condiţiile în care a jucat cu un om în minus din startul partidei, când Farul a primit şi un penalty, deschizând scorul. „A fost un meci aparte. A început complicat pentru noi, cu un penalty şi un cartonaş roşu. Practic, s-a dat totul peste cap. A fost greu apoi, pe teren propriu Farul Constanţa e o echipă redutabilă, care joacă fotbal şi nu e întâmplător pe locul pe care-l ocupă. Am încercat să suplinim omul în minus, am avut momente bune de joc, dar a fost greu. Pregătim de săptămâni întregi un modul de joc, cu anumiţi jucători, iar într-o fracţiune de secundă se schimbă totul şi e destul de complicat să rezolvi lucrurile la acest nivel, contra unei echipe bune“, a menţionat Bratu.
 

„Nu vreau să le iau din merite celor de la Farul“


Oaspeţii au protestat îndelung la faza penalty-ului, la care s-a dictat şi eliminare, dar, după meci, Bratu nu a comentat în plus.. „Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, sunt deciziile lor (n.r. ale arbitrilor) şi, chiar dacă nu suntem de acord, e foarte greu să se schimbe. Nu vreau să le iau din merite celor de la Farul spunând ceva despre arbitraj. Obiectivul nostru pe termen scurt e evitarea retrogradării. O vom lua meci cu meci, sunt partide complicate în continuare, dar am încredere în echipă că putem acumula puncte pe mai departe, întrucât chiar şi astăzi (n.r. sâmbătă), în anumite moment de joc, eu zic că su s-a văzut diferenţa de om în plus pe care a avut-o Farul şi am pus şi noi probleme, chiar înscriind un gol în inferioritate numerică, ceea ce nu-i puţin“, a declarat Bratu.


Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)


Citeşte şi:

FC Farul, victorie clară contra Concordiei Chiajna. Antonio Cruceru a marcat toate golurile "marinarilor" (galerie foto)

Dedicaţie specială A marcat în FC Farul - Pandurii Tg. Jiu 5-0 şi s-a dus glonţ să-şi sărute iubita! (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii