Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, între Giani Nedelcu şi Constantin Frăţilă „Nu ţin să fiu majoritar. Să preia ei şi să facă mai mult decât mine”

ro

08 Apr, 2016 00:00 3758 Marime text
Un anunţ-bombă a făcut ieri vâlvă în fotbalul constănţean. Omul de afaceri Constantin Frăţilă, fost arbitru de Liga 1, a declarat că el şi alte persoane doresc să preia FC Farul, aşa cum este el la momentul de faţă. Patronul clubului, Giani Nedelcu, a dezvăluit în ce condiţii ar ceda FC Farul.
 
„Vrem să preluăm clubul, aşa, cu datorii, cum e el, şi dorim să-l ducem în Liga 1. Vorbesc în numele meu şi al mai multor oameni de afaceri constănţeni. O echipă cu asemenea tradiţie ar trebui ajutată de urgenţă să revină în prima divizie. Suntem dispuşi să preluăm Farul, de unde este el de preluat, cu datoriile pe care le are. Cu o singură condiţie: să manageriem noi. Să ni se prezinte situaţia cu datoriile, nu avem nicio problemă în acest sens, vrem însă să-i facem managementul. Apelul este făcut inclusiv la adresa autorităţilor locale. Cred că şi judeţul, şi municipiul Constanţa merită o echipă care să fie în primul eşalon al fotbalului românesc“, a spus Constantin Frăţilă, care, în legătură cu această intenţie, a fost prezent de curând la stadionul „Farul“, la un meci al „marinarilor“ jucat pe finalul sezonului regulat al Ligii a 2-a, discutând cu oficialii clubului constănţean.

„Sper ca Farul să devină o asociaţie profesionistă“

Fostul arbitru a spus că există şi o a doua variantă de implicare la Farul şi a dezvăluit cum vede viitorul clubului. „Există şi o altă variantă, Academia Farul, care poate fi foarte uşor adusă în zona profesionalismului. Dar, momentan, noi ne dorim să preluăm Farul aşa cum este el. Oferta există şi într-un cadru restrâns, dar am făcut-o acum şi publică. Sper ca Farul să devină o asociaţie profesionistă, într-un sistem occidental, într-un mod în care nu să decidă un om sau un singur investitor, ci să fie o asociaţie pe acţiuni. Iar mai departe există şi alte posibilităţi, în aşa fel încât unei societăţi, dacă e bine dezvoltată şi cu acţionari mai mulţi, îi poţi face apoi proiecte de ieşire pe piaţa de capital. Toate cluburile mari sunt pe bursă. Eu cred că, în momentul de faţă, Constanţa merită un club în sistemul unui acţionariat care să poată să susţină şi să preia clubul din situaţia în care este şi să-l aducă în Liga 1, într-un buget normal şi corect“, a arătat Constantin Frăţilă.

„Nu ştiu ce se urmăreşte“

De cealaltă parte, patronul FC Farul, Giani Nedelcu, a spus că e dispus că cedeze clubul, dar că această discuţie trebuia pornită la finele campionatului, nu acum. Nedelcu a declarat: „Dacă plătesc toate datoriile, sunt perfect de acord să le dau clubul. Dar această discuţie trebuie purtată la finele campionatului, nu acum, la începutul turneului play-off, să bulversăm echipa. În plus, se umblă cu firimituri. Aveam o firmă de pază care ne sponsoriza, că patronul e farist şi iubeşte clubul, dar i s-a sugerat să nu mai vină, astfel că băiatul a reziliat contractul. Astea sunt ieftineli, nu poţi să preiei un club cu asemenea chestii. Nu ştiu ce se urmăreşte, de a apărut deodată acest anunţ. Noi am mai fost în anii trecuţi la Constantin Frăţilă la birou, cu Ilie Stan şi Alin Buzărin, şi am solicitat în jur de 500 - 1.000 de euro pe lună, să-i punem un banner pe stadion. A spus atunci că nu are bani pentru fotbal. Acum, deodată, are“, a spus Giani Nedelcu.

„De ce să bulversăm jucătorii acum?”

Patronul Farului a confirmat că, de curând, i-a fost expusă intenţia preluării clubului, dar de atunci nu s-a mai discutat pe marginea acestui subiect. „Într-adevăr, am avut o discuţie despre interesul pe chestia asta şi trebuia să ne mai vedem, dar nu puteam să bulversez echipa cu asemenea lucruri, în acest moment. Eu nu ţin să fiu majoritar. Nu mă interesează. Nu mă deranjează acest lucru, să preia ei şi să facă mai mult decât mine. Vom avea o discuţie pe tema preluării - cedării, dar nu în acest moment. De ce să bulversăm jucătorii acum, să fie cu capul în nori şi să nu se mai gândească la fotbal? De aceea am şi venit la Constanţa acum, să discut cu băieţii, să-şi vadă de treaba lor. Dacă tot spui că iubeşti Farul, faci aceste lucruri după ce se termină campionatul, atunci e OK. Acum, concret, să vină acest grup de firme şi să dea prime la jucători la meciul cu Brăila. Nu-mi dau mie banii, că nu mă interesează să iau niciun leu, ferească Dumnezeu. Să-i ajute pe băieţi, să vedem şi noi că sunt interesaţi cu adevărat şi că nu sunt doar vorbe“, a mai precizat Giani Nedelcu.
 
„Nu pot să intru în niciun fel de replici cu Giani Nedelcu. Nu am ce comenta. E problema dânsului ce declară. Eu nu intru în niciun fel de polemică. Noi am spus că suntem dispuşi să preluăm Farul, aşa cum e el, cu toate datoriile. În rest, nu mă interesează alte probleme“, a punctat şi Constantin Frăţilă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Budur Fanel 08 Apr, 2016 00:09 Lasati.l pe Constantin Fratila sa preia clubul , un oras asa de mare sa nu avem o echipa in liga intai mai mare rusinea , mult succes si sa dea dumnezeu ca Farul sa fie iarasi pe prima scena fotbalistica .