Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de Recurs a dat verdictul în cazul FC Farul. Lacrimi printre fani „S-a încheiat un capitol din viaţa noastră”

ro

01 Sep, 2016 00:00 7506 Marime text

 
Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a dat ieri soluţia în privinţa apelului depus de FC Farul, care, la tragerea la sorţi pentru stabilirea programului Ligii a 3-a, nu fusese luată în calcul ca echipă activă. Hotărârea Comisiei a adus tristeţe printre fanii „marinarilor”, care au aflat apoi, din mai multe surse, că echipa nu va fi programată în campionat, iar de aici până la desfiinţare nu va mai fi decât un pas.
 
„Respinge excepția lipsei calității procesuale active a CS FC Farul Constanța ca neîntemeiată. Admite excepția lipsei de interes. Respinge recursul declarat de CS FC Farul Constanța împotriva Hotărârii pronunțate la data de 24.08.2016 în dosarul nr.29/CD/2016 de Comisia de Disciplină și Etică a FRF ca lipsit de interes. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS (n.r. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 31.08.2016, în sedinţă nepublică, la sediul FRF din Bucuresti, str. Vasile Şerbănica nr. 12, sector 2”.

„Noi nici nu trebuia să facem recurs”

Aceasta este decizia Comisiei de Recurs de ieri. În aceste condiţii, mai multe surse precizează că FC Farul nu va fi înscrisă în Liga a 3-a şi va intra în lichidare, după ce nici nu va putea juca într-una dintre ligile inferioare ale judeţului Constanţa (a IV-a, a V-a sau a VI-a), care au început deja. Pe de altă parte, Giani Nedelcu, preşedintele Consilului Director al FC Farul, a spus că, după cum a fost informat de lichidatorul judiciar al clubului, echipa va juca în Liga a 3-a! „Din ce am înţeles, noi nici nu trebuia să facem acel recurs, la o decizie care ne era favorabilă. De aceea este respins recursul ca neîntemeiat. Pentru edificare, trebuie să aşteptăm însă motivarea”, a declarat Giani Nedelcu. „Oamenii din club spun că totul va fi bine, dar sunt şi voci, din afara echipei, care susţin că Farul nu va primi dreptul de a juca în Liga a 3-a. Mâine (n.r. astăzi), se va lămuri totul", a spus şi Mihai Guliu, antrenorul formaţiei constănţene.

„Pentru unii dintre noi, fotbalul a murit!”

„FC Farul nu a fost înscrisă în Liga a 3-a! Este un moment dificil pentru toţi suporterii farişti. Vom păstra în suflet adevăratul Farul, dar este de datoria noastră să ducem mai departe spiritul farist!”, au postat pe Facebook cei de la Suporter Spirit Club Farul Constanţa. „Nimeni, niciodată, nu va alina durerea ce-o avem in suflet. 31.08.2016, ziua in care, pentru unii dintre noi, fotbalul a murit”, a postat pe pagina personală un alt fan. „Farul va trăi prin noi, suporterii”, „Un moment extrem de dificil pentru Farul. Este de departe cel mai greu moment! Așteptat, dar dureros!”, „S-a încheiat azi (n.r. ieri) un capitol din viaţa noastră”, „Clubul care a murit astăzi (n.r. ieri) este clubul cu care m-am născut şi pe care îl voi păstra mereu în suflet”, „Poate tot răul este spre bine! Dacă se recuperează sigla şi palmaresul, totul va fi bin! Şi, în scurt timp, poate vom cânta iar la un meci împotriva Stelei sau a lui Dinamo!”, „Au murit şi o parte din amintirile mele extraordinare astăzi (n.r. ieri)! Păcat, mare păcat!”, „Am ajuns acasă ca să mă pot închide în cameră.... este atât atât de greu!”, „Cum era de aşteptat. Nu ramâne decât să vă ţineţi promisiunile, voi, suporterii, şi să recuperaţi sigla şi palmaresul” sau „Nu pot să mai scriu, mi-au dat lacrimile, sunt năpădit de multe, prea multe amintiri”, au fost şi alte mesaje ale fanilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii