Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

ro

23 Oct, 2018 00:00 7544 Marime text
Legendă a fotbalului românesc, Ilie Balaci s-a stins din viaţă duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. Acum patru ani, în februarie 2014, Eugen Trică, fostul ginere al „Minunii blonde“, a fost aproape de a veni antrenor la FC Farul Constanţa, în locul lui Ştefan Petcu. 
 
Ofertat de patronul de atunci al clubului de pe litoral, Giani Nedelcu, după ce Ştefan Petcu a anunţat că renunţă la funcţia de principal, Trică îşi dăduse acceptul de principiu, însă a rămas să vadă dacă poate să şi vină la Constanţa, din pricina litigiului pe care îl avea cu echipa UTA. După o întâlnire cu avocatul său pe această temă, tehnicianul care avea atunci 37 de ani i-a dat răspunsul final lui Giani Nedelcu: nu poate prelua Farul, instalarea sa pe banca tehnică a „marinarilor“ eşuând. „Îi mulţumesc lui Giani pentru ofertă şi îi urez baftă în continuare. Litigiul cu UTA m-a împiedicat să fiu antrenorul Farului. Dacă va mai exista o propunere de la Constanţa, cu altă ocazie, iar eu nu voi mai avea probleme contractuale, vin cu cea mai mare plăcere”, a spus Eugen Trică, în urmă cu patru ani.
 
Fost fotbalist, Eugen Trică a fost căsătorit cu fiica cea mare a lui Ilie Balaci, Lorena. Au avut un mariaj de 17 ani, divorţând în anul 2015. Foştii soţi au doi băieţi, Hristu (18 ani) şi Atanas (13 ani), cel de-al doilea moştenindu-i pe tatăl său şi pe Ilie Balaci şi jucând fotbal. Sora Lorenei, Liana, a jucat tenis, ocupând locul 161 în clasamentul mondial. Ea s-a căsătorit cu jucătorul de tenis Adrian Ungur, care, în luna septembrie a acestui an, şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională. Lorena este creatoare de modă, dar a cochetat şi cu impresariatul sportiv.
 
În prezent şef al departamentului scouting de la clubul CFR Cluj, Eugen Trică este născut la Craiova şi a jucat fotbal, ca mijlocaş ofensiv, la Universitatea Craiova (în două rânduri), Steaua, Litex Loveci, Maccabi Tel Aviv, ŢSKA Sofia, CFR Cluj (în două rânduri), Anorthosis Famagusta şi Concordia Chiajna. Are în palmares două titluri de campion naţional (cu Steaua şi CFR) şi o Cupă a României, cu CFR, cu care a evoluat şi în Liga Campionilor. Zis şi „Jose“, Trică a fost selecţionat de patru ori la echipa naţională, iar ca antrenor a lucrat la Juventus Bucureşti, CFR Cluj, UTA, Metalul Reşiţa, Al Ittihad (secund al lui Victor Piţurcă) şi Poli Iaşi (secund al lui Flavius Stoican).
 
Sursa foto: Facebook (Eugen Trică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Antoine 26 Oct, 2018 12:04 Bună dimineața, Pentru a vă ajuta să vă rezolvați problemele financiare, vă oferim împrumuturi pe termen scurt și lung de la 3.000 la 250.000.000 de euro, cu rate ale dobânzii profitabile. Dacă acest lucru vă interesează, contactați managerul financiar cu următorul e-mail și solicitați ajutor. Contactați adresa de e-mail: ricardosamuelaliashender@gmail.com Contactați-ne la: +33 7 52 70 63 92 Cu respect