Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Un fundaș a ajuns la cinci pase de gol în acest campionat. Jucătorul se ține de cuvânt! (GALERIE FOTO)

ro

17 Feb, 2022 00:00 2796 Marime text

 
  • Trei jucători de la Farul Constanța au prins echipa ideală a etapei a 26-a din Liga 1.
  • Aflată în clasament pe loc de play-off, Farul dispută joi, 17 februarie, meciul restant din etapa a 23-a a Ligii 1, în deplasare cu ultima clasată, Academica Clinceni.
  • În lotul echipei de pe litoral a revenit atacantul Jefte Betancor, golgeterul campionatului.  
 
Succesul la scor, 3-0, și evoluția convingătoare a Farului din partida cu FC Voluntari, din etapa a 26-a a Ligii 1, a propulsat trei „marinari“ în echipa etapei, unul dintre ei fiind declarat jucătorul partidei.
 
Cei trei sunt portarul Marian Aioani, fundașul stânga Bradley de Nooijer și atacantul Robert Moldoveanu. Primul a avut intervenții inspirate în poartă, apărătorul olandez și-a încununat evoluția cu o pasă de gol (la reușita de 1-0 a Farului, a lui Adrian Petre), iar, intrat pe teren în minutul 71, Robert Moldoveanu a marcat o dată (la prima atingere de balon, în minutul 72) și a oferit pasa din care Florin Purece a închis tabela.
 
„Este noul pariu al lui Hagi“
 
Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece, iar echipa ideală a rundei a 26-a a fost: Aioani (Farul) - Vătăjelu (Universitatea Craiova), Patriche (Dinamo), Șeroni (FC Botoșani), de Nooijer (Farul) - V. Gheorghe (FCSB), Olaru (FCSB), E. Papa (FC Botoșani), Ștefănescu (Sepsi) - Gustavo (Universitatea Craiova), R. Moldoveanu (Farul). Antrenor, Toni Petrea (FCSB). Pe site-ul oficial al LPF se menționează astfel despre cei trei fariști: „A închis excelent poarta. Prinde «Echipa etapei» pentru a doua oară în acest sezon“ (Marian Aioani); „Şi-a trecut în cont a cincea pasă decisivă din campionatul curent, sezonul în curs fiind cel mai bun din carieră la acest capitol“ (Bradley de Nooijer); „Este noul pariu al lui Hagi. Introdus pe teren în ultimele 20 de minute, a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă“ (Robert Moldoveanu). La finalul partidei cu FC Voluntari, Moldoveanu a fost desemnat cel mai bun jucător al întâlnirii de către deţinătorii drepturilor TV şi Liga Profesionistă de Fotbal. 
 
Centrările pe care scrie gol
 
În vârstă de 24 de ani, Bradley de Nooijer a venit în august 2017 la FC Viitorul (actuala Farul), iar anul trecut, din februarie până în iunie, a jucat sub formă de împrumut la echipa de primă ligă Vorskla Poltava. Fundașul batav a susținut peste 100 de meciuri pănă în prezent pentru formația de pe litoral, fiind unul dintre jucătorii care au contribuit la câștigarea Cupei României și a Supercupei României de echipă în 2019. Bradley s-a remarcat prin cursele sale vijelioase pe flancul stâng al Farului. De multe ori, acțiunile fotbalistului se încheie cu centrări bune pentru colegii săi, iar, până acum în această stagiune, pe cinci dintre acestea a scris gol.
 
„Mi-am propus și în 2022 să ajut echipa cât de mult pot, să dau totul, noi pase decisive și poate să înscriu primul gol. E timpul și pentru aceasta! Însă țelul de bază e atingerea turneului play-off“, menționa Bradley de Nooijer pentru Farul TV înaintea meciurilor oficiale din acest an. Și, după cum se vede, Brad se ține de cuvânt, continuând să livreze pase de gol către coechipieri.
 
„Vom trata meciul foarte serios“
 
Aflată în clasament pe loc de play-off, șase (cu 39 de puncte), Farul dispute joi, 17 februarie, de la ora 20.00, meciul restant din etapa a 23-a a Ligii 1, în deplasare cu Academica Clinceni (locul 16, ultimul, cu 11 puncte). „Trebuie să obținem cât mai multe puncte din meciurile care mai sunt de jucat. Trebui să luptăm cât mai bine. Mai sunt puncte în joc, iar lupta e deschisă. O să fiu în dificultate, odată cu revenirea lui Jefte. E bine însă că avem soluții, jucători în formă. Atacanții marchează, dar nu contează cine dă gol, ci să câștige echipa. Sperăm ca și la meciul de joi vârfurile să fie inspirate. Chiar dacă Academica e pe ultimul loc, vom trata meciul foarte serios. Cel mai ușor e să vorbește, dar pe teren e greu. Acolo se scrie istoria și trebuie să arăți de ce ești capabil. Trebuie să demonstrăm în continuare că merităm să fim în plutonul fruntaș“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
Pas mare către play-off
 
Căpitanul formației de pe litoral, fundașul Ionuț Larie, a subliniat importanța partidei contra Academici. „În meciul cu Voluntari, veneam după un egal și o înfrângere, dar ne-am mobilizat și am dat dovadă de caracter. Am jucat cam ce am pregătit. Sunte mulțumiți de rezultat și de joc. Cu Clinceni trebuie să jucăm ca în oricare altă partidă, la victorie. Dacă vom învinge, vom face un pas mare către calificarea în play-off“, a spus Larie.
 
Când se joacă meciul cu FCSB
 
După meciul cu Academica, Farul joacă apoi, în etapa a 27-a, cu FC Argeș (locul 7, cu 38 de puncte), la Ovidiu, luni, 21 februarie, de la ora 17.30, iar, în runda a 28-a, „marinarii“ întâlnesc FCSB (locul 2, cu 58 de puncte), în deplasare, duminică, 27 februarie, de la ora 21.00.
 
„Dacă vom învinge Clinceni, va fi cu siguranță mai multă liniște la noi. Apoi, la trei zile, vine partida cu FC Argeș, care și ea e ca o finală, iar, dacă vom lua cele trei puncte și atunci, avcem șanse mari să fim în play-off. Nu e oboseală, întrucât Mister a făcut multe schimbări în echipă de la meci la meci. Avem un lot foarte bun și nu este problemă cine va intra. Fiecare va da totul. Ne bucurăm că am câștigat cu FC Voluntari. Aveam nevoie de un succes, pentru încrederea noastră. Veneam după două meciuri mai proaste, dar acum mergem cu un moral bun la Giurgiu, pentru meciul cu Clinceni“, a menționat și mijlocașul Andrei Ciobanu.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța  
     
Citește și:
 
Farul Constanța
Bradley de Nooijer și pasele decisive. Fundașul olandez țintește însă la mai mult. „E timpul și pentru primul gol!“ (GALERIE FOTO)

 
Academica Clinceni - Farul Constanța
Gică Hagi - „Mergem încrezători după cele trei puncte“ (VIDEO)


Gol și pasă decisivă. Robert Moldoveanu, omul meciului cu FC Voluntari
„Sunt fericit că am venit la Farul. Capăt încredere pe zi ce trece“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii